• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam158
Toplam Ziyaret12900132
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Oy Kullanmamak Zalime Destek Olmaktır
03/03/2017

         

         Seçimlere iştirak ederek ol kullanmanın cevazını, delilleriyle bazı seçimler öncesi yazmıştım. Ancak şu an İslam âlemi ve Türkiye üzerinde oynanan yerel ve küresel boyuttaki oyunlara baktığımız zaman, bu işin cevazın ötesine geçtiğini, zaruret halini aldığını söyleyebiliriz. Basiretli, ferasetli her Müslüman bilir ki tek millet olan küfür, İslamâleminetopyekûn savaş açmıştır. Ya da iki üç asır önceden İslamâlemine karşı başlatılan savaş hiç durmadı ki… Ancak zaman ve zemine göre şekil değiştirdi. Bazı zaman ve zeminlerde sıcak savaş halinde devam ederken, kimi zaman ve yerlerdeyse; sinsice, kalleşçe, kahpece soğuk savaş olarak süregeldi.

Son yıllarda daha çok ümmeti birbirine kırdırma kalleşliğini yapıyorlar. Bunu da hem sıcak savaşta, hem soğuk savaşta başarıyorlar. Ümmet içinde bin bir tür grup ve fırka ürettiler. Ama özellikle zıt kutup gibi görünen; Şii ve tekfirci Harici fırkalar, en çok kullandıkları fırkalardır. Bunlar vasıtasıyla mezhep savaşlarını körüklüyorlar… Tekfirciliği en derinlemesine kullanarak, hem öldürenin, hem de ölenin tekbir getirdiği kardeş kavgalarını çok rahat bir şekilde kurguluyorlar. Kendileri geriye çekilip iştahla ve şehevi bir zevkle seyrediyorlar. Yıllarca arenalarda bir bini kırıp geçiren gladyatörleri seyretme zevklerini şimdi arenalara çevirdikleri İslam diyarında yaşıyorlar. Ya da mazlum insanları aç aslanlara parçalatma zevklerini yaşıyorlar.

Şu an İslam âleminde sıcak olarak devam eden savaş, Türkiye’de de soğuk yüzüyle devam etmektedir. Dolaysıyla, seçim diyerek geçemeyiz. Bu seçimde nasılda bir birleriyle kanlı bıçaklı olan siyasi tarafların birleştiklerini görmüyor muyuz? Bu gün seçimlere katılıp oy kullanmak her zamankinden daha fazla zaruret halini almıştır.

Türkiye bir dolmuş, yönetici de şoför.Yolcusu olduğunuz dolmuşun şoförü sarhoş biri olsun ister misin?Ülkemizi bir dolmuşa benzetirsek, hepimiz Türkiye dolmuşunda zorunlu yolcuyuz ve bu dolmuşu terkedip başka bir dolmuşa binme şansımız da yok...Seçime katılmasak direksiyona SARHOŞ şoför geçecek. Biz AYIK şoför seçmeyelim mi? İstesek de istemesek de biz bu dolmuştayız ve bir şoför direksiyona geçecek. Ya biz şoför seçimine müdahil olacağız, ayık bir şoförle; gereken hedefe doğru yol alamasak da en azında dolmuşun uçuruma doğu yuvarlanmasını engelleyeceğiz. Ya da biz “ben tağutu reddettim” tesellisiyle avunurken, sarhoştan da öte zaten dolmuşu uçurumlara yuvarlanmaya karst ettiğini bildiğimiz bir şoförün direksiyona geçmesini sağlamış olacağız.

Laikçi seçkinler Müslümanların, hep ırgat, amele, maraba kalıp, idari mevkilere gelmemesi için "oy kullanmak, resmi görev vs. şirktir" yaygarası çıkarırlar. Tabi bunu samimi ama saf Müslümanlara söyletirler. Sadece parlamentoya girmemek değil, mümkünse hiçbir idari kadroda Müslümanlar olmasın ki, onlar Müslümanları istedikleri gibi evirip çevirsin. Hizmetçi yapsın, işçi yapsın… İtiraz eden olursa hapsetsin, işkence yapsın, gereğinde hatta zevk için bazılarını öldürsün. İstiklal mahkemelerini ne çabuk unuttuk. Aha yanı başımızdaki Suriye, Mısır, Libya’daki baasçılar; bizim Türk ve Kürt baasçılarımızdan farklı mı?

Biz ne filimler gördük ve hala görmeye devam ediyoruz. Hâlbuki Resulullah (sav) şöyle buyurur: “mümin bir delikten iki defa ısırılmaz.” Biz ümmet olarak, delik deşik edilen ümmet diyarında ısırılmadığımız, ay, gün, hatta saat yok… Ama ısrarla İslam ümmetini sömürüp semiren barılıların ve onların işbirlikçilerinin oyunlarına gelmeye devam ediyoruz.

Başka bir deyimle; oy kullanmamak, zalimlerin efendiliğine, mazlumların köleliğine dolaylı destek olmaktır. Onlar saltanatlarını sürsün, biz de onların hizmetlerini yapalım.

Müslüman oy kullanırsa, İslam'ın önünü açan bir parti yönetecek. Kullanmasa, tıkayan bir parti yönetecek. 1930 lara 40 lara değil, sadece on beş yıl öncesine gidelim. Binlerce Kur'an kursunu şu an bol keseden atan partiler kapatmadı mı? Medreseler, vakıflar, dernekler, imam hatipler kısaca İslam kokusu gelen ne varsa hallaç pamuğu gibi atmadılar mı? Camilerde çocuklarımızın Kur'an öğrenmesi yasaklanmadı mı?

         Oy kullanmayınca tağutu reddettiğini zannedenler! Bu tağuti sistemi kabul veya reddetme kabullenip özümseme veya reddetmek değildir. Başka bir deyimle; oy kullanan tağutu onaylamış, kullanmayan da reddetmiş olmuyor. Her aklıselim Müslüman, sistem içinde zoraki yaşamaktan dolayı tağuta rıza değil, bilakis tağutun zulmünü kısıtlamak kastıyla, daha zalim olanı engellemek için oy kullanmaktadır. Oy kullanmayan ise sistemi reddetmiş falan olmuyor. Aksine daha zalim olana dolaylı olarak destek vermiş oluyor. Hepimiz kimlikle, evlilik cüzdanıyla, vergiyle, okulla, askerlikle, kısaca hayatın her aşamasıyla, istesek de istemesek de tağuta bağlı değil miyiz? Nefes alacak yer olarak bir oy kullanmak kalmış, onu da biz kendi kendimize tıkayalım diyoruz. Allah (cc) şuur ve basiret versin. Selam… Dua… 



1360 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası