• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam196
Toplam Ziyaret12900170
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Aklı ipoteklemek
22/12/2013

Masumiyet inancı Şia’ya has bir olgu değil. Birçok tarikat ve meşrep mensubu, teoride olmasa da pratikte kendi abi veya mürşitlerine masumiyet atfediyorlar. Onlara, “sizin abiniz masum mu?” diye sorduğunuzda elbette hayır diyorlar. Ancak pratikte mensup oldukları kimselerin yanlış yapabileceğini asla kabul etmiyorlar. Doğru veya yanlış onlara nispet edilen çok bariz yanlışlıklarını dahi hemen tevil ediyorlar.

Halen hayatta olan bir tarikat liderinin ayet ve hadislerle çelişen bazı ifade ve davranışlarını eleştirdim. Onun müridi olan genç arkadaş, hocam şeyh efendinin bir bildiği var diye cevap verdi. İşi biraz daha açınca siz âlimler ayet ve hadislerin zahiri manasını bilirsiniz. Kur'an bir de batıni manası var ki onu da ermiş kimseler (yani bizim şeyh) bilir.

Modern eğitimin merkezinde aydınlığın simgesi gibi sunulan gülen hareketinde de aynı durum bahis konusu. Yıllar önce, hoca efendinin okyanus ötesine açılması öncesi, “ışık evlerinden birinde kalan başarılı tıp öğrencisi bir yakınım anlattı: “Hoca efendinin; “başörtüsü furuattır” başörtüsü İslam’ın temel meselelerinden değildir” “dostum Cebrail inip parti kursa ona dahi oy vermem” ifadelerini eleştirince, evin sorumlusu abimiz beni alıp epeyce nasihat etti. En çarpıcı ifadesi şuydu: “kardeşim hoca efendi, Resulullah (sav) la görüşüp istişare etmeden herhangi bir şey konuşmuyor ve herhangi bir harekette bulunmuyor. Bu ifadelerden sonra hoca efendinin “la yus’el” kabul edildiğini anladım ve çok kalmadan oradan ayrılmak zorunda kaldım.”

Bu iddia bir öğrenci evindeki saf bir gencin hüsnü nazarla söylediği kendisine ait bir sözdür deyip geçebiliriz. Ancak camiadan apaçık yanlışlara ısrarla arka çıkan nice insanların akıllarını ipotek ettiklerini gösteren nice örnekler, bu görüşün tek kişilik bir sözden ibaret olmadığını ispatlıyor.

Haşa “Ben resulüm dilediğim zaman Allah (cc) ile görüşüyorum” diyen şarlatanlar bile kelli felli yüzlerce mürit bulabiliyor, medyada boy gösteriyor, kendine ait televizyon, radyo kurabiliyor ve yıllardır piyasada arzı endam ediyor ve müşteri bulabiliyorsa varın gerisini siz düşünün. Böylesi zırvalara ne demeli. Aklını birilerinin cebine koymak mı derssiniz, ipotek etmek mi dersiniz yoksa başka bir şey mi? Karar sizin.

Hâlbuki masum ve Allah (cc) tan vahiy alan Resulullah (sav) dahi zaman zaman sahabelerin (Rıdvanullahi aleyhim ecmain) sorularına muhatap olmuştur.Resulullah (sav) ın falanla evlen dediği bir kadın sahabe, “Ya Resulellah bu vahiy mi, yoksa sizin içtihadınız mıdır?” diye sormuştu. Resulullah (sav) “benim görüşüm” deyince,”ya Resulullah (sav)! İzin verirseniz ben onunla evlenmek istemiyorum” demiş ve Resulullah (sav) kadının talebini kabul etmiştir.

Yine Bedir’e vardıklarında bir dağın dibinde konaklamak üzere yükler indirilirken Bedir'de çobanlık yapan Habbab isimli sahabe “Ya Resulallah burayı seçmeniz vahyin emri ile mi yoksa sizin içtihadınız mıdır?” diye sorar.Resulullah (sav) “Bu benim fikrimdir” deyince, “Ya Resulellah ben burada çobanlık yaptım, ileride su var. Biz oraya gitmezsek oraya düşman gider ve su ile de kuvvet bulur. Biz gidelim orada konaklayalım hem bizim için faydalı olur hem de düşmanı kuvvetsiz bırakmış oluruz.” Resulullah (sav) çobanın dediği yere gider ve suyun yanına konaklar. Resulullah (sav) masum olmasına rağmen sahabelerinin aklını ipotek altına almıyor, çoban olanının dahi isabetli görüşüne itibar ediyor.

Sırtını dünya derin devletine ve içerdeki uzantılarına dayayan gülen hareketinin son aylardaki davranışları birçok taşları yerinden oynattı. Aklıselim olan hareketin taraftarlarından hatırı sayılır miktarda tavır koyup hareketle yollarını ayırdılar ve ayırıyorlar. Ancak bir o kadar da aklını ipotek edenler var ki değme gitsin. Tam da aşırı sevginin ve taassubun etkisiyle kör olmuş görünüyorlar. Hükümet hakkında olumsuz ne duysalar, epeyce köpürterek, üzerine neler ekleyerek servis ediyorlar.

Ama hiç düşünmüyorlar, gülen hareketi neden içeride ve dışarıda karanlık odaklarla sarmaş dolaştır. Neden CHP, Ergenekon uzantıları, yıllardır İslam’a ve Müslümana kırmızı görmüş boğa misali saldıranlarla aynı saftadır.

Yıllardır kamuoyundaYahudi ve Hristiyanlara dahi sempati üretmek için “Resulullah (sav) hiç kimseye asla beddua etmemiştir” diyen bir camianın en tepesindeki zat, hatalı da olsa mü’min ve Müslüman olan idareciler hakkında akla hayale gelmedik beddua ve hakaretlerde bulunuyor. Pes doğrusu… Hoca efendi son zamanlardaki konuşma ve hareketlerini de Resulullah (sav) ile istişare ederek mi yapıyor acaba? İnşallah aklı ipotekli olmayan salih bazı taraftarları da hoca efendiye, “hocam? Her renkten karanlık odaklarla aynı safta olmamız caiz mi? bu olup bitenlerin bir delili var mı?” diye sorar da camia yanlış döner. Bunu canı gönülden istiyor ve bekliyoruz.Sübhaneke… Bihamdike… Vesteğfiruke… mozkilinc@hotmail.com 

 

 

 

 

 



3191 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası