• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam165
Toplam Ziyaret12900139
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Davetçi imamlara tavsiyeler 2
29/08/2014

1.      “Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.” (Duha 94/7) ayeti ve “mümin hayırdan doymaz” nebevi uyarısı gereği, müsait olan her zemin ve zamanı hayırlı amellerle değerlendir. Unutma ki bu ömür ilk ve son şansımızdır. Yegâne sermayemiz olan bu ömrümüzü ne kadar daha çabuk hayırlı amellerle değerlendirirsek, kazancımız odur. Dinlenmeyi kabre bırakınız orada vaktimiz çok olacaktır.

2.      Hayra da şerre de sebep olan yapan gibidir. İnsanlara örnek olduğunuzu unutmayınız. Siz hayırda örnek olun ki hayrınız artsın. “Davetçi eksilerden etkilenen değil, artılarıyla etkileyendir.”

3.      Unutmayınız ki insi ve cinni şeytanlar, kıyamete kadar düşmanımızdır ve her an pusudadırlar. Onlardan korunmanın tek yolu, rabbimizle bağımızı canlı tutmaktır. “Allah (cc) a yaklaştıkça şeytandan uzaklaşırsın. Allah (cc) tan uzaklaştıkça şeytana yaklaşırsın. Durduğun yere iyi bak.” “şeytan ordularına karşı yegane sığınak kulluk kalesidir.” Bu kalenin dışında oldukça şeytanların çekim alanında ve açık hedefsin…

4.      Şeytanlardan sakınır gibi teknolojinin şerrinden sakın. Bu gün Şeytanın en güçlü silahı, medyadır. Bu gün medya, % 90 şerre, % 10 hayra çalışmaktadır. Bu oranın iyiye doğru değişmesi, hayrın temsilcilerinin gayretiyle olacaktır. “Netsiz kalma nete de dalma.”

5.      Hepsi yapılamayanın tamamı terk edilmez. Mükemmellikle aldatmak da şeytanın hilelerindendir. Şimdi yapmayan ilerde yapamaz. Biz mükemmelden değil, yapabileceğimizden sorumluyuz.

6.      Sılayı rahm ve komşuluk ilişkilerine değer veriniz. Meşru ve canlı ilişkiler insanları yüreklerini davaya açar. Asıl fetih yüreklerin fethedilmesidir. Yüreklerini fethettiğiniz insanlar, başka bir fetih gerekmeden her şeyleriyle İslam’a teslimdir zaten.

7.      Yanlış davranışlarla İslam’ın aleyhinde olmayınız. Rehber konumundaki insanlar daha çok dikkat etmek zorundadırlar. Onlar bembeyaz sayfaya benzetilirler, üzerlerindeki en küçük bir leke hemen göze batar. Bir de cahillerin, kusurları katlayarak yaydıklarını göz ardı etmeyelim.

8.      Kardeşlerimizle aramızdaki bağları güçlendirmeye, pekiştirmeye devam edelim.

9.      Yol uzun sabır gerektiriyor. Bir ağaç 10-15 yılda tam olarak meyve veriyor. Bahis konusu insan olunca daha çok zamana ihtiyaç olduğunu unutmayınız.

10.   Bir kişiyle, bu çoluk çocukla ne olur ki demeyiniz. Eğittiğiniz küçük çocuklar yarının toplumunu oluşturacaklardır. Yani siz eğitirken İslam binasının tuğlalarını döşemektesiniz. Kaldı ki o bir kişi Mus’ab bin Umeyr olup Medinelerin, ashabı uhduda meydan okuyan genç olup bir ülkenin imanına vesile olabilir.

11.   Çocuk ve gençlerin eğitimleriyle ilgilenmeyi, sadece yaz kurslarıyla sınırlandırmayınız. Yaz kurslarında okuyan çocuklarla ilgilenmeyi mümkün olduğunca okul döneminde de devam ettiriniz. Böylece çocuklar öğrendiklerini unutmaz ve bilgilerine yeni bilgiler katarlar. (aksi halde “bizim oğlan bina okur döner döner yine okur” misali olur.)

12.   Çocuk ve gençlerden yaşı ve seviyesi müsait olanlarda ders halkaları oluşturunuz. Eğitim ve terbiyenin bel kemiği ders halkalarıdır.

13.   Eğittiğiniz insanların kültürel / fikri eğitimi üzerinde durduğunuz gibi, manevi / ruhi eğitimleri üzerinde de durunuz. Unutmayınız ki maneviyatız fikir ruhsuz beden gibidir.

14.   Başkalarının çocuklarını eğitirken, kendi çocuklarınızı ihmal etmeyiniz. Kendi çocuklarınızı ehil olan başka öğreticileri göndermeniz daha uygundur. Çünkü aile bireyleri arsındaki yakınlık, disipline engeldir.

15.   Cami derslerini önemseyiniz. Uygun gördüğünüz vakit namazlarından sonra 5-10 dakikalık küçük ders ve nasihatler damla damla göl olur. Bunun için kolay ezberlenebilen kısa ayet ve hadisleri seçebilirsiniz. Cemaatin seviyesine uygun; akaid, fıkh, adabı muaşeret gibi dersler yapabilirsiniz.

16.   Camileri dinin hapsedildiği mahaller değil, dinin yaşandığı ve oradan da dört bir yana yayıldığı merkezlere dönüştürünüz. Mescidi nebeviyi düşününüz… İbadetgah, karargah, her seviye ve sınıftan okul ve üniversite mahkeme, hükümet konağı, düğün salonu, sevinç ve tasaların paylaşıldığı en büyük alan/merkez vs… Siz bunlara nice maddeler ekleyerek değerlendiriniz. Allah (cc) yar ve yardımcımız olsun. Amin.

 



2022 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası