• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam381
Toplam Ziyaret12914415
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
HEM İFRAT HEM TEFRİT püsküllü bela
08/05/2014

Zaman zaman paylaştığım bir tespiti tekrar hatırlatayım. Gerek yerel gerek küresel bazda olsun, derin güçler sürekli ifrat ve tefrit gruplarını kullanırlar. Kullanılan, taşeronluk yapanlar farkında olsun veya olmasın fark etmez. Gerçi genelde işin hamallığını yapan iyiniyetli ve saf insanlar zaten farkında olmazlar. Ancak işin tepesinde bulunan ihanet çeteleri genelde hıyaneti bile bile kasten ve planlı bir şekilde yaparlar.

Tefrit gruplarını, suya sabuna dokunmayan, inek gibi sağılmaya, koyun gibi güdülmeye müsait uysal vatandaş yetiştirmede kullanırlar. Nitekim birçok tefrit grubu, meşrebi, tarikatı, vs. oluşumlar, bunu uzun yıllardır yapmaya devam ediyorlar. Pensilvanya grubu da normalde bu kategoriye dâhildir. Ancak küresel patronları onlara infaz emri verdiklerinden olsa gerektirki, fikirde tefritteyken, eylemde ifrata evriliverdiler.

Bu açıdan bakıldığında pansilvanya örgütünde hem ifrat hem de tefrit bariz bir şekilde birleşmiş durumdadır. Başka birçok zararlı oluşumlarda da bu çelişkili durum kısmen olabilmektedir. Ancak bu karar göze batıra batıra çelişkili davranmalar çok enteresan.

İfrat gruplarını ise, ümmet içinde tefrika çıkarma, kafa karıştırma, zihinleri bulandırma, gündem saptırma, provokasyonlar yapma, anarşi ve tedhişle ortalığa korku salma, vahşice terör eylemleriyle İslam’ı dünya kamuoyunda kapkara gösterme vb. birçok sinsi ve kalleş planlarda kullanırlar. Bu işin taşeronluğunu alan çetenin idari kadroları olurlar genelde. Rant devşirir, ikbal edinir, işin kaymağını yerler. Bu sinsi planlar bazen asırlar sürer de alt tabakadaki alttaki garibanların ruhu bile duymaz.

Bu garibanlara ömrünü İslam’a adamış nice şahsiyetler, “mürted” “baği” “provokatör” “ajan” vb. suçlamalarla hedef gösterilir bunlar rahatlıkla infaz ederler. Maalesef bu kapkara tabloyu çok değişik yönleriyle İslam diyarının birçok yerlerinde görmekteyiz. Kaşla göz arasında kurulan “halk mahkemelerinde” insanların sisinin hâkimlerinden daha süratli bir şekilde hem mahkûm edilişleri, hem de hemen oracıkta infaz edilmeleri…

Afrika’nın değişik yerlerinde kız çocuklarının kaçırılması, cariye olarak pazarda satılacaklarının dünya kamuoyuna ilan edilmesi… Ve daha nice vahşetler… Büyük ihtimalle İslam diyarını işgal eden emperyalist kâfirler, batıda “İslam’a fobi” fikrinin üreticileri ve bu ifratçı gruplar aynı karanlık noktadan yönetilmektedirler.

Şimdi işbu selefilik adını haksız olarak kullanıp kirleten telefiye/tekfirci grupları çok daha bariz bir çelişki içindedirler. Hem ifrat hem tefrit çelişkisi… Bilindiği üzere bunlar kendi aralarında onlarca irili ufaklı gruplara ayrılmış durumdadırlar. Ancak genelde iki ana isimle ayrışıyorlar. Cihadiye ve ilmiye

İlmiye, daha fazla Suud diktatoryasını meşru İslam otoritesi gibi kabul eden, daha çok giyim, kuşam (elbise paçalarının boyu gibi) ve bir nevi sofilik amellerini ön plana çıkarıyorlar. Siyasetten uzak durma prensipleri, mısırda iflas etmiş, hem de Müslümanların tam karşı cephesi olan sisi cephesinde yer almışlardır. Tabi bu cephe dolaylı olarak ABD, İsrail vd. İslam düşmanlarının da cephesidir.

Cihadiyeyse, Elkaide, İŞID, Eş-şebab vb. ifratın zirvesindeki gruplardır. Bunlar bir taraftan Afganistan vb. yerlerde İslam düşmanlarına karşı kahramanca savaşırken, diğer taraftan Suriye’de Müslümanlara karşı açık bir ihanet örneği ve savaş vermektedirler. Bu cephe daha enteresan, burada zıt kutuplar birbirine giriyor. Şia’yla Suud krallığı, ABD yle Rusya ve diğerleri. Yani kimin eli, kimin cebinde belirsiz… At iziyle it izi karışmış…

Ama “telefiye”deki bu iki cenahın da ortak özellikleri, kendilerinden başkalarını kâfir görmeleri. Cemaati İslamiye, Hamas, ihvan gibi, ümmetin dertleriyle dertlenen ehlisünnet çizgisindeki hareketleri özellikle tekfir ediyorlar. Tabi böylesi sağlam Müslümanları tekfir edince, Türkiye’deki grup, cemaat ve cemiyetleri tekfir etmek çok basit kalıyor.

Bu yapılanmada ifrat ve tefritin garip bir şekilde mezc olması ciddi bir sorundur elbette. Dolayısıyla dünya derin güçleri tarafından her iki yönlü ya da çok yönlü kullanılabiliyorlar. Bu da son zamanlarda islam diyarında devam eden nice kirli oyunların ifşasıyla daha net görülüyor. Özellikle mısır darbesinde dünya derin güçleriyle paralel hareket etmeleri ve Suriye’deki tutumları…

Ancak bunları ümmet için asıl büyük bir tehlike haline getiren durum, tekfir hastalığı… bu hastalık çok çetin bir hastalık ve ne yazık ki tedavisi de yok. Çünkü kendilerince okkalı delilleri de var. Dolayısıyla onlar için ümmet potansiyel düşmana dönüşüyor. Öyle ki, “Mürtedlerin cezalandırılmaları, kâfirlerinkinden önceliklidir.” Teziyle Suriye’de Beşşar ve nizamına karşı değil de Müslümanlara karşı savaşmaktadırlar. Allah (cc) tüm tefrika tohumlarından ümmeti temizlesin. Amin!

                Tabi ifrat ve tefrit grupları içinde yer alan, saf ve halis Müslümanlar elbette müstesnadır. Her iki tarafta da azımsanmayacak kadar, iyi niyetli fedakâr ve cefakar Müslüman ve mücahitlerin varlığını göz ardı ediyor değiliz. Selam ve dua…



2675 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası