• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam217
Toplam Ziyaret12900191
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Zamanlar ve mekânlar üstü bir silah DUA
22/09/2013

İslam âlemi kaynıyor, İslam âlemi yanıyor, İslam alemi çırpınıyor. Ancak İslam âlemi iki asra yakındır başına örülen tüm çorapları parçalayıp, yeniden hak ettiği izzetine kavuşmak için çırpınıyor. Gerek dışarıdan düşmanların, gerekse de içerdeki batının işbirlikçisi hainlerin tüm planlarından kurtulmak için çırpınıyor. Bu, sadece Tunus, Mısır, Tunus, Libya, Yemen, Suriyevs. ülke halkları için değil tüm ümmet için bir dönüm noktasıdır. Ümmet bu günler için çok bekledi, çok bedel ödedi. Bu günlere ne canlar adadı, ne kadar ter, gözyaşı ve kanlar akıttı.

Yetti artık bu fırsat kaçmamalı. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bu fırsat kaçarda bu zalim diktatörlerin eline yeniden fırsat geçerse neler olabileceğini insan düşünmek bile istemiyor. Ayrıca bu fırsatın kaçması, kim bilir belki bir asır daha kaybetmek demektir. Elbette doğrusunu Allah (cc) bilir. Ve bu kayıp sadece İslam ümmetinin değil, tüm insanlığın kaybı olacaktır. Zira batı çoktan iflas etti ve şu anda dünyanın sırtında maddi manevi bir kambur.

Allah (cc) kendisinin ve bizim düşmanlarımız için gücümüz yettiğince askeri güç hazırlamamızı emreder. Çünkü kâfirler sadece güçten anlarlar. Ayrıca düşmanı caydırmak, İslam diyarını ve değerlerini korumak ve gerektiğinde imandan sonra en efdal olan cihad ibadetini ifa etmek için şüphesiz her türlü cihad ekipmanına ihtiyaç vardır.

Ancak Allah (cc) biz salih kullarına öyle bir silah bahşetmiş ki onun gibisi hiçbir güç tarafından hiçbir zaman ve mekândaicat edilemez. O da hiçbir maddi güçle elde edilemeyecek ve manevi silah olan DUA dır.

Bunu elde etmek için de süper! güçlere el avuç açmak ve onların önünde el-pençe divan durmamız falanda gerekmiyor. Bunun için para pul vb bedeller falan da gerekmiyor. Sadece malikul mülk olan Allah (cc) ile bağımızın sağlam olması yeterli. Allah (cc) hemen Kur'an’ın girişinde Fatiha suresinden başlayarak yüzlerce yerinde bize rahmet kapılarını sonuna kadar açmış olduğunu müjdeliyor. Yeter ki biz ilahi divana dönüp halimizi arz edelim.

 

Dua ederken şunlara dikkat edelim.

  • Duayı idrak ve huşu ile yapmak. Dua eden kimse her türlü hayrın ve bereketin Allah’ın elinde olduğunu, bunları dilediği kuluna vereceğini, ama kimseye vermek zorunda olmadığını, bu hayır ve berekete herkes gibi kendisinin de muhtaç bulunduğunu aklından çıkarmamalı,
  • Kabulünde asla tereddüt etmeyip, kabul olunacağına canu gönülden inanarak dua etmek.
  • İstenilen merci’in kudret ve hazinesinin sonsuzluğunu idrak etmek...
  • Ne kadar çok istesek de tüm istediklerimizin onun hazinesi yanında deryalardan damla bile olmadığını bilme.
  • Duanın kabulü için farzları yaşama ve haramlardan sakınmada hassas davranma... Varsa hata ve günahlardan tövbe etme… İnfak ve yardımlaşmayı yoğunlaştırma…
  • Duanın müstecap olduğu zamanları gözetme. Beş vakit namaz sonrası, seher vakitleri, ezan kamet arası, Cuma, bayram ve diğer muayyen geceler birde yüreğimizden duaların kaynadığı duygulu anlarımız gibi…
  • Mazlum olduğumuzu ve mazlumlarla Allah (cc) arasında perdenin kalktığını ve yakarışların direk Allah (cc) a ulaştığını bilerek dua etmek.
  • Duada ısrar etmek. Bilindiği üzere Resûlullah (sav) nice dualarını üç yedi veya daha fazla tekrar ederek yapmış bize de böyle ısrarla dua etmemizi tavsiye etmiştir.
  • Dua deyince, sadece dille yapılan dua anlaşılmamalıdır. Bir de fiilî dua vardır. Mü'min kişi arzularını Rabbinden diliyle taleb ettiği gibi fiilen de teşebbüs edecektir. Dili ile taleb ettiği şeyin gerçekleşmesi için aklın gösterdiği sebeplere başvuracaktır. Nitekim hastalıklardan kurtulmak için Allah'a dua etmemiz meşru olmakla birlikte, ilaç almamız, maddî olarak tedavi yollarına başvurmamız Resûlullah (sav) tarafından tavsiye edilmiştir. Keza helâl rızık talep edilmesini, rızkın bol olması için Allah'a dua edilmesini tavsiye eden, dualarında bunlara yer vererek fiilen örnek olan Hz. Peygamber (sav) rızkın meşru yollarını da göstermiş; ziraat, ticaret vs sanatla uğraşma gibi işlerin helâl  rızkın kapıları olduğunu söylemiştir.

Şu halde bizler de Mısır, Suriye Tunus, Libya, Filistin, Yemen, Afganistan, Sudan, Somali vsmekanlardaki mazlumlar ve mücahitler için sadece kavli dualarla yetinmeyip fiilen de bir şeyler yapmaya çalışalım. Ama özellikle duayı çoğaltalım ve süreklileştirelim.

  • Sesimizi duyuracak gösteri, miting, yürüyüş, basın açıklamaları, panel vb etkinlikler düzenleyelim ve bu etkinliklere yoğun olarak katılalım.
  • Bu konuda Kamuoyu oluşturalım ve medyanın çarpıtmalarına karşı insanları uyaralım.
  • İdarecilerimize, boş durmayıp bir şeyler yapmaları için seslerimizi duyuralım.
  • Ama bilelim ki asıl yapmamız gereken, her birimizin bulunduğumuz yerlerde İslami çalışmalara daha çok ağırlık vermemiz. Zira İslami bilince sahip, cihad ruhu ve şehadet  aşkıyla yoğrulan  insanlar çoğaldıkça kafir ve zalimlerin çemberi daralacak ve gün gelecek mazlumların karşısına çıkamayacaklardır.

 “Kullarım sana beni sorduklarında, (bilsinler ki) ben onlara çok yakınım. Bana dua edenlerin dualarını kabul ederim.” (Bakara sûresi 2/186)

“Darda kalanların, kendisine yalvardıkları zaman duasını kabul edenve onları sıkıntıdan kurtaran kim?” (Nemlsûresi 27/62)

 “Dua ibadetin ta kendisidir.” (Riyazussalihin H no=  1468)

“dua ibadetin özüdür” (h.ş.)

        Haydi dua edelim ki bufırsat kaçmasın. Yiğit pir düşer, fırsat bir düşer…Sübhaneke… Bihamdike… Vesteğfiruke… mozkilinc@hotmail.com



3765 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası