• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam247
Toplam Ziyaret12900221
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Tam Siper Kulluğa Devam
19/07/2015

Önce bir anı... Kıbrıs gazisi ve şu an emekli imam olan değerli ağabeyim ve dava kardeşim Süleyman Ata anlatıyor. Rum birlikleriyle karşılıklı siperlerdeydik. Siperler arası mesafe 300-500 m. Komutanlar gece karanlığında ateş yakmama, çakmak çakmama, sigara içmeme konusunda sık sık uyarıyorlar. Ancak genç ve tecrübesiz erler içinde işin vehametini kavramayanlar var… Gece karanlığında, yanı başımdaki arkadaşım, siper içinde oturur vaziyet sigarasını yaktıktan sonra ayağa kalktı, sigaradan derin bir nefes çekmişti ki, bir atışlık silah sesinden sonra yere yığılı verdi. Düşman siperde hazır nişancılardan biri, parlayan sigaraya nişan alıp atınca, arkadaşımızın, tam alnının çatına denk gelmişti. Oracıkta şehit oldu.

Evet, düşmanın atış menzilinde siperden çıkmak, ölümle eşdeğerdedir. İşin şakası yok… Ramazan boyunca zincire vurulan şeytanlar imtihan gereği, zincirden kurtulacak ve ramazanda kaybettiklerini yeniden kazanmak için çok daha yoğun mesai yapacaklar. Kılıfından çıkarılan, raflardan indirilen Kuranların, tekrar kapatılıp kaldırılması için bizi ikna etmeye çalışacaklar. Mümkünse bir sonraki ramazana kadar da açılmaması için mücadele edecekler. Camiye namaza gitmek istediğimizde yollarımıza çıkacak engellemeye çalışacaklar. Hayır, hasenatımızı engellemeye çalışacaklardır.

Namaza yeni başlayanları yenden terk etmeye zorlayacaklar. Dolayısıyla biz davetçiler sadece kendimiz ve ehlu ayalimiz değil, komşu, akraba arkadaş kısaca çevremizde elimiz yeten sesimiz ulaşan herkesten de sorumluyuz. Onların şeytan ordularına karşı savuma mekanizmaları biraz daha zayıf olur. Onlarla ilgi ve alakamızı devam ettirmeli, derse sohbete, camiye cemaate, Kuran okumaya davet etmeliyiz. Çünkü bizleri şeytan ordularından koruyacak yegâne siper kulluk kalesidir.

Taat ibadetimize ne kadar daha sıkı sarılır, ne karar daha Kuran’a İslam’a hizmete yoğunlaşırsak o kadar daha çok korunmuş oluruz. Allah cc şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin. Çünkü o, apaçık düşmanınızdır.” (Bakara-2/208)

“Öyle ise andolsun ki, beni azdırmana karşılık ben de onları saptırmak için her halde Senin doğru yoluna oturacağım. Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!” (Araf- 7/16-17)

Resulullah (sav) şeytanın insanın kanına karışacak kadar sinsi olduğunu ifadeyle bizi uyarır. Bu gün böylesi hadisleri şöyle de anlayabiliriz. “şeytan, TV kanallarınıza, internet kablolarınıza, telefon hattınıza karışacak kadar sinsidir. Kısaca şeytanın aldatma yolları da, aldatma vasıtaları da gayet çoktur. Ama hamdolsun ki, ondan korunmak için de korunmak bir o kadar kolay. Şeytanlara karşı kullanacağımız silahlar, bombalar, roketler iki dudağımızın arasında… Sadece biraz gayret ve emek yeterlidir. Masraf ve külfet yok…

Sonuç itibarıyla ramazandan sonra zincirden kurtulan şeytanlara karşı daha çok korunmaya muhtacız. Şeytanlar artı mesaideyken, ibadetleri rölantiye almak, atış menzilindeyken siperi terk etmekten çok daha tehlikelidir. Kaldı ki düşman mermileri, zaten fani olan bu dünyamızı tehdit etmektedir. Ama şeytanın silahları, imanımızı, salih amellerimizi hedeflemekte ve ebedi olan ahiretimizi tehdit etmektedir.

Şu hikmetli sözleri unutmayalım. “Şeytan ordularından korunmanın yegâne yolu, Rahmanın ordusunda kadrolu asker olmaktır.” “Kulluk ve ibadet, enerji istasyonumuzdur, yeterince ve zamanında enerji almazsan yolda kalır, menzilimize ulaşamayız.” “Tehlike artınca siperler tahkim edilir. Ramazan sonrası zincirden kurtulan Şeytanların tehlikesi kat kat artmışken tedbiri gevşetmek, büyük bir tezattır.” “zincire vurulan köpekler daha azgın olur. Dolayısıyla ramazan sonrası şeytanların tehlikesi çok daha ciddidir. İman kalesine sığınmaya devam edelim, kulluk siperlerini tahkim edelim.” Selam… Dua…

 



1903 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası