• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam137
Toplam Ziyaret12900111
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
İhvan ve El Benna'dan Tavsiyeler
18/01/2015

Ümmete, İslam düşmanları tarafından diz çöktürüldüğü, topraklarının paylaşılarak işgal edildiği 1900 lü yılların başlangıcından itibaren, bu badireden çıkış için vatan evlatlarından niceleri çareler aradılar. Bunun sonucu olarak değişik bölgelerde değişik oluşumlar oluştu ve gelişti. Ümmet çobansız sürü! Misali savrulup duruyordu. İşte o zamanlar mısırda da Hasan el-Benna “ihvanı Müslimin”in temelini atıyordu.

İhlasla yoğrulan bu yapı kısa zamanda mısır vs. İslam diyarında kök salmaya başlamıştı. Tamamen yerli, Kur'an ve sünnet temelli ve eksenli olan cemaat dünya müstekbirlerini korkutuyordu. Bu sebeple de daha ilk yıllarında kâfirlerin ve zalimlerin hedefi haline geldi. Kısa zaman sonra da çile yılları başladı. Aynen Resulullah (sav) ve ashabının (Rıdvavullahi aleyhim ecmain) Mekke’de yaşadıkları gibi… Ta ki davanın önderi, genel mürşit İmam Hasan el-Benna genç yaşında (43) şehid edildi.

İran devriminden sonra Şia’nın özel çabaları, takiyyeleri ve aldatmalarıyla İhvan davası, İmam el-Benna’nın çizgisinden sapmakla, “Rabıtacı” “Amerikancı” olmakla ittiham edildi ve bin bir iftiraya maruz kaldı. Filistin davası, İslam baharı ve Rabia meydanında yazılan destanlar, şia, hariciler, ABD, Siyonizm, nice emirler ve sultanlara rağmen yeniden ümmetin gündemine kısmen girdi. İşte bu gündemi devama bir nebze katkı için birkaç yazımızda bu konuyu paylaşalım.

Şehid İmam Hasan el-Benna’dan tavsiyeler.

1.      Allah’ın kitabından bir cüzden az olmayan günlük bir virdin olsun. Kuranı bir aydan fazla ve üç günden az olmayacak bir sürede hatmetmeye çalış.

2.      Kur’an okumayı, onu dinlemeyi ve manalarını düşünmeyi güzelce yap.

3.      Zillet, yaltaklanma yağcılık derecesine varmadan mütevazı ol. Devamlı mertebenden azını iste ki ona ulaşasın.

4.      Hemen genel sağlık kontrolünden geç. Herhangi bir hastalığın varsa, gecikmeden tedavi ol. Güçlenmeye ve bedeni korumaya vesile olan hususlara önem ver ve sağlığın bozulmasına sebep olan şeylerden kaçın.

5.      Kahve, çay, vb... uyarıcı meşrubatı çok içmekten uzaklaş, zaruret olmadıkça bunları içme. Sigara içmekten kesinlikle sakın.

6.      Her hususta temizliğe önem ver. Evinde, elbiselerinde, vücudunda, iş yerinde... Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.

7.      Doğru sözlü ol. Asla yalan söyleme. Peygamberimiz şöyle der: Doğruluk iyiliğe götürür. Kişi doğru söylemeye devam eder. Allah katında Sıddık olarak yazılıncaya kadar. Yalan da kötülüğe götürür. Kişi yalan söylemeye devam eder. Allah indinde yalancı olarak yazılıncaya kadar…

8.      Ahdine, sözüne ve vadine vefa göster. Şart ne olursa olsun bunlara muhalefet etme.

9.      Cesaret ve büyük bir dayanma gücüne sahip ol. Cesaretin en faziletli olanı da hakkı haykırmak, sır saklamak, hatasını itiraf etmek, insanların hakkını vermekte insaflı olmak ve hiddet anında nefsine hâkim olmaktır.

10.   Devamlı vakarlı ol ve ciddiyeti tercih et. Vakar seni, doğru şakadan ve tebessümden de alıkoymasın.

11.   Çok Hayâlı ve ince şuurlu ol, iyilik ve kötülüklerden çok etkilen. Birincisine sevin ikincisine üzül. 

12.   Adaletli ve bütün durumlarda doğru hükümlü ol. Kızgınlık sana iyilikleri unutturmasın, Rıza gözünü kötülüklerden kapama. Düşmanlık seni iyilikleri unutmaya sevk etmesin. Nefsinin ya da insanlardan en yakının aleyhinde ve acı da olsa söyle.

13.   Çok faal ol, umumu ait hizmetlerde yetişkin ol. Başkalarına bir iş sunabildiğin zaman mutluluk ve sevinç hisset. Hastalara başvur, muhtaçlara yardım et, zayıfları koru, felaketzedelerin güzel söz de olsa acılarına ortak ol... Devamlı hayır işlere koş...

14.   Kalben merhametli, mert ve müsamahakâr ol. Affet, yumuşak ve halim ol... Hem insanlara, hem hayvanlara yumuşak davran, bütün insanlarla muamele ve gidişatın güzel olsun. İslam’ın içtimai adabını muhafaza et. Küçüklere merhametli büyüklere saygılı ol. Meclislerde başkasına yer ver. Tecessüs yapma, bağırıp çağırma. Giriş ve ayrılışta izin iste...

15.   Okuma ve yazmanı sağlamlaştır. Küçük de olsa kendine ait bir kütüphanen olsun... İhtisas sahibi isen branşında derinleş. Genel meseleleri (İslami) öylesine değinmelisin ki onları tasavvur edebilecek ve İslami düşünceye mutabık hüküm verebilecek imkânı sana versin...

Devam edeceğiz inşallah. Selam… Dua…

 



1704 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası