• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam239
Toplam Ziyaret12900213
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Gelin bu dünyayı değiştirelim
31/10/2013

Seksenli yıllarda Mevdudi (rh.a) nin bir kitapçığı vardı, “Gelin bu dünyayı değiştirelim” adında… Gençlik tarafından o ve benzeri kitaplar içilircesine okunurdu. Bu çağrı her davetçinin her müsait zaman ve zeminde kesintisiz prensibi olmalıdır. Bu çağrıya bilmeyenler, “ben tek başıma dünyayı nasıl değiştirebilirim ki” bahanesiyle karşılık verirler. Evet, hiç birimiz tek başımıza dünyayı değiştiremeyiz. Ancak her birimiz kendi dünyamızı değiştirebiliriz. Her birimiz, şahsi ve ailevi hayatımızı değiştirirsek, zaten dünya değişir. Kaldı ki yalnız da değiliz. İman eden her mümin, ister istemez batıldan hakka doğru değişime taliptir.

Çocukluğumuzda biz dünyayı köyümüzden ibaret zannederdik. Çünkü başka bir yer görmemiştik. Hacca ve umreye giden Müslüman farklı bir iklimi yaşayarak bilmektedir artık.Eksikte olsa, İslam’ın yaşandığı bir yerde taat ve ibadetin hazzını tatmıştır. İhsan makamıyla tanışmıştır. Allah (cc) ı görüyormuşçasına ibadet etmek veya Allah (cc) tarafından gözetildiğini hissederek ibadet etmenin lezzetini tatmıştır. O halde bu yaşayan bir mü’in, yarım yamalak ibadetlerle yetinemez. İslam’ın yaşanmadığı diyarları hakkıyla yaşanır hale getirmek için mücadele etmek zorundadır.

Hac ve umre dönüşü Türkiye’deki herhangi bir hava alanına indiğiniz anda farklı bir dünyaya gözlerinizi açıyorsunuz. Haremeynde günlerce hiçbir duyu organınız harama bulaşmamışken, beri tarafta bir anda gözleriniz enva-ı çeşit haramlarla karşı karşıya kalıyor. Bakar mısın bakmaz mısın? Kulaklarınız değişik yerli yabancı şehvet kokan müzikler ve bayanların şuh kahkahalarına maruz kalıyor… Dört bir yanınızı parfüm kokuları sarıyor. Çarşıda, pazarda, sokakta, evde, radyoda televizyonda, sosyal medyada hep aynı manzaralar…Buralarda bir hafta bir ay kaldıktan sonra, ister istemez kalbinizin de benzeri haramlara maruz kaldığını müşahede ediyorsunuz. Yani adeta büyük bir boşluğa düşüyorsunuz.

Buradan Suudi idaresini temize çıkardığım falan anlaşılmasın. ABDnin kuklası, Sisi’nin baş payandası bir idareden de bir hayır beklemek yanlıştır. Ancak şahsi ve ailevi olarak İslam’ın yaşanmasına herhangi bir sorun yok. Evde çarşıda pazarda, kısaca Haremeyn’in her yanında İslam’ı yaşanıldığına şahit oluyorsunuz. Bazı istisnalar tabi ki vardır ve olacaktır. Devrisaadette de istisnalar vardı.

Başta İngilizler olmak üzere, Ümmeti elliden fazla parçaya bölen İslam düşmanları, ümmetin yeniden toparlanmaması için iki şeyi tartışıyorlar. Hilafetin ilgası mı, haccın iptali mi? sonunda hilafetin ilgasına karar veriyorlar. Çünkü hilafet var oldukça, ümmetin toparlanması zor olmayacaktı. Bu görüşlerinde isabette etmişlerdir maalesef. O gün bu gündür, ümmetin perişan hali, varlık içinde yokluk yaşaması… Tefrikalar… İşgaller… Katliamlar… Sömürüler…

Burada dikkatimizi çeken şey, İslam ümmetinin toparlanmasında birinci lokomotif güçten sonra ikincisinin hac ibadeti olmasıdır. Gerçekten hac ve umre ibadetleri hakkı verilerek yapılsa ve gerekli ders ve ibretler alınıp, dönüşte gereği yaşansa yine ümmetin hali değişir.

Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar, hac veya umreler sonrası dünyanın merkezi olan Mekke’den, taşraya doğru geri dönüyorlar. Bu gidiş gelişler, durmaksızın devam ediyor. Normal umre zamanlarında bu gidiş gelişler normal olarak devam ediyor. Ancak ramazan umreleri ve hac mevsiminde adeta kıyamet kopmuş haşir başlamış gibi Müslümanlar dünyanın dört bir yanından sökün ediyorlar. Sonra aynı yoğunlukta geldikleri yerlere geri dönüyorlar. Bu hal her yıl mütemadiyen tekrar ediyor.

Bu Müslümanların her biri gittikleri yerlere taşıdıkları cıncık boncuğun çeyreği kadar, vahyin soluğunu,devrisaadet anlayışını taşısalar,kısa zamanda sadece İslamâleminin değil dünyanın çehresi değişir. Ancak üzülerek söylemeliyiz ki, hacı ve umrecinin artmasına paralel olarak iyiye doğru bir gidişattan bahsedemiyoruz. Aksine İslami anlayışta bir aşınma, laytlaşma ve kalite düşmesi bahis konusu…

Kirli suyla dolu bir havuza binlerce kişi tarafından günde birer sürahi temiz su dökülse, birkaç ay belki hafta içinde bu havuzun suyu değişip, berrak ve temiz bir suyla dönüşür. Ancak bu havuz, bir türlü temizlenemiyor, aksine kirlenmesi artıyorsa bir sorun var demektir.Yani Müslümanın sosyal, siyasal, ekonomik vs. hayatında İslamileşme gereği kadar ve gereği gibi gitmiyorsa bir sorun var demektir.

“Hac ve umrelerimiz turistik gezi olmasın” “hac ve umrelerimiz gerçek hac ve umre olsun” derken bunu kastediyoruz. Ne olur gelen derinlemesine bir tefekkür edelim. Resulullah (sav) cahiliye çağını tek başına başlayıp, sonra davasına gönül veren bir avuç sahabesiyle, cahiliye çağını saadet asrına dönüştürdü. Onun ümmeti olarak bizlerde onun bize bıraktığı Kur'an ve sünnet’ in öğretileriyle bunu yapabiliriz. Bu hayal değil gün gibi, güneş gibi bir gerçek. Hac ve umrelerimiz makbul ve mebrur, tüm Müslümanlar dünya ahiret mesrur olsun. Amin… mozkilinc@hotmail.com

 



3440 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası