• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam238
Toplam Ziyaret12900212
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Noel Rezaletine Hayır
11/12/2014

Her yılsonunda Noel ve yılbaşı adıyla yaşanan rezaletlerin ne aşamalara geldiğini biliyoruz. Belediyeler taze çam fidanlarını bu çağdaş hurafeye kurban eden sefihlerden korumak için özel güvenlik ekiplerini harekete geçirir ancak yine de nice fidanlar katliama uğrar... Dünyanın dört bir yanında eğlence adı altında bizim kelimelerle ifade etmekten hayâ ettiğimiz vahşice haller dünyanın gözü önünde ve meydanlarda yaşanır… Hesapsız alkollü içkiler tüketilir… Alkol duvarlarını aşan nice zavallılar tüm insanlığın yüzkarası olacak manzaralar oluşturur… Karda buzda sızıp kalan leşler yine özel ekiplerce evlerine ulaştırılır vs. vs… muasır medeniyet! manzaraları…

Batasıca batı insanlığa hep dert, keder, hayâsızlık, ifsat ve bunalım verdi. Bunu da çağdaşlık ilericilik ve özgürlük çikolatasıyla kamufle etti. Daha da korkunç olanı ise insanlığın, batının elindeki devasa teknoloji gücüyle hipnotize olması sebebiyle bunca insanlık dışı uygulamaları ilericilik ve çağdaşlık olarak görür hale gelmesi.

Batıdan bize taşınıp adet halene gelen Noel/yılbaşı, doğum ve ölüm yıldönümü, sevgililer günü, öğretmenler günü, anneler günü, babalar günü, engelliler günü vb günlere bakalım. Batı bunları neden üretti ve sair dünya ülkelerine neden ve nasıl yayıldı. Bu vb, özellikle sevgililer günü, Noel ve yukarda bir kısmına değindiğimiz ahlakı, hayâyı ve erdemi tehdit eden adetler insanlığa hiçbir şey getirmedi ama çok şey götürdü.

Bu gibi uygulamalarla bir taraftan insanlığı tüketim ve eğlence kölesi yaparak onlardan büyük paralar söğüşlerken, diğer taraftan özellikle sevgililer günü Noel gibi uygulamalarla ar-namus, hayâ ve ahlak gibi ulvi değerleri yok etmek için çalışıyorlar. Çünkü özellikle İslam gençliğinin taşıyacağı manevi değerler onların kurduğu işgal ve sömürüye dayanan mimsiz medeniyete karşı direnecek tek güç kaynağıdır.

                Noel’e dair birkaç uyarı

  • Kesinlikle bilelim ki, Noel’in İsa (as) gibi bir peygamber in doğumuyla alakası yoktur. Allah (cc) ın elçisi bir peygamber in doğumu yılbaşında yaşanan rezilliklerle mi kutlanır. Nefsanî arzularını tatmin etmek isteyenler, İsa (as) yı sadece istismar ediyorlar.
  • Yılbaşı veya Noel adı altında herhangi bir kutlamada bulunmayın, o güne mahsus yiyecek, içecek veya o güne mahsus mekânlardan uzak durun. Hanefi fukahasının çoğu gayri Müslimlere ait herhangi bir bayrama, onların bayramını kutlamak kastıyla katılmak, onlardan bir hediye almak veya onlara bir hediye vermeyi küfre götüren sebeplerden saymışlardır.
  • Yine aynı kasıtla hindi falan alma vb uygulamalardan uzak duralım.
  • Ev ve iş yerlerimizde Noel reklamı içeren ışıklandırma, teşhir, vitrin süsleme gibi uygulamalardan uzak duralım. Aksine bu uygulamaları protesto edelim.
  • O gece TV lerin zararlı yayınlarından aile efradımızı uzak tutalım. Bunun için kendimize alternatif bir program yapalım. Bir konferans, panel vb bir programa ailece gitmek, bir akrabamıza ailece ziyarete gitmek, kendi aramızda İslami bir ders, sohbet yapmak veya CD den dinlemek, kitap okumak vs…
  • Şans oyunu yutturmasıyla hayatımıza bulaştırılan milli! Piyango kumarından uzak duralım. Özellikle bu konuda çevremizi uyararak kamuoyu oluşturalım.
  •  İslami kurumlar müştereken veya müstakil olarak bu geceye mahsus programlar düzenleyerek hayrın paylaşımına ve nice şerlerin def’ine engel olabilirler.
  • Tüm bunları kendimiz uyguladığımız gibi çevremizi de uyararak Noel pisliklerinden uzak durmalarını sağlamaya çalışalım.

Unutmayalım ki İslam bizim tüm hayatımızı kuşatan ilahi bir sistemdir. Sevinçlerimiz de, tasalarımız da İslam'a göre olmak zorundadır. İslam eğlencenin ne kadarına nasıl müsaade ediyorsa biz onu yapacağız. “Yılda bir keredir canım” diyerek Noel’i veya çocuklarımızın doğum günlerini kutlamak, ömründe bir keredir diyerek çocuklarımızın düğün, nişan ve kına gibi merasimlerini bir sürü haramla iç içe yapmak samimi bir Müslüman’a yakışmaz.

Yahudi veya Hıristiyanlar bizim herhangi bir günümüzü kutluyorlar mı? Herhangi bir mukaddes değerimize saygı gösteriyorlar mı? Aksine en üst perdeden bu değerlerimize saldırıyorlar. Kaldı ki asıl olan onların batıllarını terk ederek İslam’a gelmeleri, bizim ise İslam ın doğruları üzerinde sebat etmemizdir.  “Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir gruba uyarsanız, imanınızdan sonra sizi döndürüp kâfir yaparlar.” (Ali İmran 3/ 100) “Her kım bır kavme benzemeye özenirse o da onlardandır”  ( Sünen-i Ebi Davut C: 4, Sh: 44, Beyrut)

Islam diyarının yine batılılar tarafından ölüm tarlalarına çevrildiği, kan, göz, yaşı, feryat, işgal, sömürü ve talanlar içinde böylesi kutlamalar vahşettir. Ümmete ihanettir... kendi katilini alkışlamak ve katliamlarını kutlamaktır... selam... dua...



1843 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası