• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam534
Toplam Ziyaret12913987
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Soğuk Savaş
01/02/2016

             Ümmeti yıkmanın ya da zayıflatıp duraklatmanın iki yolu vardır. Biri sıcak savaş, diğeri de soğuk savaş. Bu kısa ömrümüzde bunu her iki şekliyle bu kadar ayan beyan gördüğümüze göre, demek ki geçen asırlarda böyle geçmiş. Tabi son bir, bir buçuk asırdır ümmet çobansız kaldığından dolayı, aldığı darbeler çok daha etkili oluyor.

Son yıllarda kitle iletişim araçları ve teknolojinin geldiği nokta, soğuk savaşın etki ve tehlikesini binler kat katlamıştır. Dolayısıyla düşman artık maşa varken elini hiç tehlikeye uzatmamayı tercih etmektedir. Parmaklarıyla bir tuşa dokunmakla, dünyanın her yanına binerce TV kanalı ve milyonlarca internet siteleriyle, yüzlerce dilde, bomba ve füzelerden çok daha yıkıcı olan ahlaksızlıkları boca etmektedir.

                Düşmanın bombardımanları her yerde… Evde, okulda, çarşıda, sokakta, metroda otobüste, elimizde, cebimizde kısaca hayatımızın her zaman ve zeminini kuşatmış durumdadır. Genci yaşlısı, kadını erkeği, çoluğu çocuğu, üniversiteli genci, şehirdeki beyefendi ve hanfendiden, dağdaki çobana kadar, her kesim insan fert fert soğuk savaş bombardımanına maruzdur artık. Bu bombardıman kimse vareste değil.

                Ne kıtalar arası füzeler, ne atom, ne hidrojen, ne kimyasal ne biyolojik silahlar… Kısaca soğuk savaş vasıtalarından daha etkin bir silah yok. En azından şu an…Diğer silahların hepsi, emek ve sermaye gerektirir. Soğuk savaş kısmen sermaye gerektirse de harcadığınızın binler katını kazandırır.

Soğuk savaşın tehlikesi

·         Sıcak savaş çok pahalıdır. Soğuk savaş üste servetler kazandırır. Çünkü sıcak savaşta düşman kendisi de bizzat insan ve güç kaybına uğramaktadır. Hâlbuki soğuk savaşta neredeyse hiçbir kaybı yok. Kaldı ki üste çok daha büyük rantlar devşirdiğinden dolayı hem o ufak tefek eksiklerini kapatıyor, hem de üste büyük servetler kazanıyor. İslam âleminde varlık içinde yokluğun, batı âleminde ise yokluk içinde varlığın en büyük sebebi budur.

·         Sinsidir tehlikeleri çoğu kimse tarafından hiç fark edilmiyor. Hatta soğuk savaş teknolojinin imkânlarını kullanarak, savaşı zevk ve haz olarak gösterebilmektedir. Örneğin ümmetin evlatları; İnternet, TV, sinema, tiyatro, içki, kumar, uyuşturucu, moda, müzik, futbol ve her tür oyun oynaşlarla dinlerinden çıkarılıp, geçici zevklere tapar hale getirilirken, bir savaşın içinde olduklarını asla düşünmüyorlar. Tam aksine bu saydığımız tüm oyun ve planlardan şehevi zevkler alıyorlar.

·         Sıcak savaşta ölenler şehit olup cennete uçuyor. Soğuk savaş silahları öldürmüyor süründürüyor. Çünkü soğuk savaş bedeni değil de kalbi, imanı, kişiliği, murueti öldürüyor. Bu manevi tarafları ölen insanlar fiziken sağ görünse de hakikatte ölüdürler.

·         Böyle manevi bir ölüm bir yandan ümmetin evlatlarını düşmanının kurşun askerleri haline getirmektedir. İşte üniversitelerde din iman, ar namus, fazilet ve erdemle savaşırcasına çatışan gençlik…Bunlar, celladına aşık olmuş mahkûm misali kendi kendileriyle savaşıyorlar ama farkında bile değiller. Hâlbuki bunların dedeleri bu değerler uğruna canlarını feda etmişlerdi.

·         Sıcak savaşın tahribatı dünyalıktır. Soğuk savaş ise imanımızı ve dolayısıyla ebedi olan ahiretimizi hedeflemektedir. Dünyanızı yıkanlara karşı gittikçe bilenirsiniz ve intikam için gün sayarsınız. Soğuk savaşta giderek uyuşur hiç farkına varmadan yok olursunuz.

·         Sıcak savaşta düşman bizzat cepheye inip hayati riskler almak zorundadır. Hâlbuki soğuk savaşta ümmetin içinden devşirdikleri nice gönüllü orduları hazır kıtadır.Böylece soğuk savaş düşmana çok yanlı kazançlar sağlar. Hem ümmetin evlatlarını birbirine kırdırarak insan gücünü zayıflatır. Hem de iki tarafa silah satarak maddi olarak sömürür.

·         Soğuk savaşta düşman kendisini çok güzel kamufle etme imkânına sahiptir. Böylece çok rahat bir şekilde kendisini her iki tarafa da hakem olarak kabul ettirmeyi başarır. Hatta çoğu kere kurtarıcı rolünde işgal, katliam, sömürü ve talan etmek için manevra imkânları elde eder. Nitekim son yıllarda bu oyunların hepsini defalarca iliklerimize kadar hissederek yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Hatta son bir asırdır. Bu oyunlar sürgit devam etmektedir. Devam edeceğiz inşallah. Selam… Dua… 


1925 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası