• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret12900235
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
TAKİYYE DÜŞTÜ KİN GÖRÜNDÜ
19/05/2013

         Şiiler takiyye düşüncesini daha önce hayatta kalabilmek için ustaca kullanan Yahudilerden ithal etmişlerdir. Bunu bir akide ve din olarak almışlardır. Esasen Şiilik dininin kurucusu ismini Abdullah olarak değiştiren ibnuSebe’ dir. Yahudiler, ihanetleri sebebiyle aşama aşamaMedineden atılmalarının kuyruk acılarını unutmamışlardır. İslam ümmetinin içine saldıkları  ibniSebe’ fitnesi 1350 yıldır ümmetin başını ağrıtmaya devam etmektedir.

         Bu mezhep tarih boyunca akidesini ve fikirlerini gizleyerek yaşamıştır. Şia mezhebi/dini ile ilgili birçok eser İran’da safevi devletinin kurulması ve Hümeyni’nin devriminden sonra bilinip açık bir şekilde ortaya çıktı. Çünkü bu aşamadan sonra kitapları basıldı ve Müslümanlar bu mezheple ilgili birçok malumata sahip oldu. Akidelerinin çoğu gizlidir. İşte asli kaynaklarından bazı takiyye incileri:

         “Takiyye benim ve atalarımın dinidir. Takiyye yapmayanın imanı da olamaz.”(El-KüleyniUsulülKafi II, 219)

         Şiiliktekitakiyyeinancı, bir Şiiye bir başkasını kandırabilmesini caiz kılıyor. Bundan hareketle bir Şii inandığı bir şeyi açıkça inkâr edebilir. Kalbinde inanmadığı bir şeye görünürde inanıyor gibi davranabilir. Bundan dolayı Şiiler, ehl-i sünnet’in yanında Kur’an’ın tahrif edildiği, sahabelere hakaret etme, Müslümanları tekfir etme ve bunun dışında birçok konudaki düşüncelerini gizlerler.

         Şeyhleri ve muhaddisleri olan Saduk lakaplı Muhammed bin Ali bin Hüseyin Risale fil İtikat adlı eserinde şunları zikreder: “takiyye ile ilgili inancımız şudur. Takiyye’yi terk eden namazı terk etmiş gibidir. Kaim olan mehdi çıkıncaya kadar takiyye ile amel etmek vaciptir. Mehdinin çıkışından önce takiyye’yi terk eden Allah’ın ve İmamiyenin dininden çıkmıştır. Allah’a, resulüne ve imamlara muhalefet etmiştir.” (s. 104)

         Ancak gelişen bazı olaylar, Şia’nınİslam ümmetine karşı kin ve nefretlerini dışa vurmaktadır. Tabi onalar Şia dışındaki tüm ehli sünnet camiasını kesin kafir, zındık ve düşman olarak kabul etmektedirler. Yani Ashabı Kiram (Rıdvanullahialyhimecmain) a ve ümmete olan kinlerini din edinmişlerdir. İşte asli kaynaklarından bir inci daha “Bizimle muhaliflerimiz arasında herhangi bir kardeşlik ve dokunulmazlık yoktur” "Muhaliflerimizin küfründe hiçbir şüphe yoktur. Çünkü imamlardan birinin velayetini inkâr etmek onlardan başka birinin hilafetini kabul etmek ve cebir gibi batıl inançlara sahip olmak zındıklık ve küfrü gerektirir. (Mesabih El-Fukeha fil Muamelat, Ayetullah El-UzmaEbul Kasım El- Hui, II, 11)

         Suriye’de devam eden tarihi katliam, elbette yüreğinde zerre iman olanların yüreklerini dağlıyor. Ancak diğer yandan onlarca yıldır takiyye ustalığıyla şeytani yüzünü gizleyen Şia’nın foyasını ortaya çıkarması başlı başına bir hayırdır. 18.05.203 tarihli medyada geniş yer bulan açıklama tam da “takiyye düştü kin göründü” dedirten cinsten. İşte özetle o açıklama…

“Muhaliflerle topyekün savaşmak için Ali Hamaney’den emir bekliyoruz...

         Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, hareketin Suriye’deki çatışmalarda rol aldığını belirtti. Merkezi İran’ın başkenti Tahran’da bulunan yarı resmi Ehlibeyt Haber Ajansı (ABNA), Kasım’ın Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerini yayımladı.
Hizbullah güçlerinin Suriye içerisinde Esed yönetimi ile birlikte muhaliflere karşı savaştığını kaydeden Kasım, Suriye’deki silahlı muhalif grupları “tekfirci teröristler” şeklinde niteledi.
(…)Hizbullah’ın eylemleri ülke sınırlarını aşmıştır. Şu anda tek faaliyet alanımız Lübnan değildir. Bu ister düşman olsun ister dost, herkesin bildiği bir şeydir” ifadesini kullandı.

         Hizbullah’ın Suriye’de bu gruplara karşı topyekûn savaş ilan etmesi için İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’den emir beklediğini dile getiren Kasım, şöyle devam etti:
“Hizbullah, şu anda tüm tekfirci teröristleri yok etmeye muktedirdir ve bu çirkin varlığın kökünü yeryüzünden kazımaya kadirdir. Ancak Hizbullah, rehberi ve dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in emrini beklemektedir.”

         Tabi bu, şii liderlerin ne ilk ne de son açıklamaları. Suriye’deki katliam başladığından beri bunun benzeri yüzlerce açıklama yaptılar. Açıklamalarında zalim Beşşar’a karşı savaşan tüm Müslümanları, tekfirci terörist, ABDuşağı, Siyonist işbirlikçisi vb. iftiralarla karalamaktadırlar. Hâlbuki artık mızrak çuvala sığmıyor… Şia’nın tarih boyu İslam ümmetinin her renkten düşmanlarıyla gizli aşikâr her tür işbirliğini yapmışlardır. Şu anda da yapmaya devam etmektedir.

         Çoğu kere bu gün ak dediklerine yarın kara diyebiliyorlar. Türkiye’ye karşı bir çok terör örgütüne gizli aşikar destek veriyorlar. Defalardır Türkiye’yi tehdit eden açıklamalar yapıyorlar. Diğer taraftan, cumhurbaşkanlığı adayı Celili “Türkiye’nin güvenliği, bizim güvenliğimizdir.” Açıklaması yapıyor. Cilvegözü ve Reyhanlı’da ton ton patlayıcı patlattırıyorlar, sonra da dönüp aynı olayı kınıyorlar. Eh… Yakışıyor doğrusu… Takiyye…

         Ancak Şia yanlış karta oynuyor. Şu an işbirliği yaptığı; ABD, İsrail, Rusya, Çin, vs. doğulu batılı bütün kâfirler onların hayallerini gerçekleştirmelerine yetmeyecekler. İslam ümmetinden elbette yeni Selahaddinler, yavuzlar çıkamaya devam edecektir. Eğer şia varlığını devam ettirmek istiyorsa, “biz ehli kıbleyi tekfir etmeyiz.” Diyen İslam ümmetinin merhametli kanatlarına sığınsınlar. Sübhaneke… Bihamdike… Vesteğfiruke… mozkilinc@hotmail.com



3282 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

farisî     24/05/2013 07:07

seyda ji bona em Îran e fehmbikin hewceyî em jiyana Qazî Muhammed bixwînin. http://www.bizimgazete63.com/?Syf=22&Mkl=408823
mehmet fatih barış

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası