• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam288
Toplam Ziyaret12900262
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
İhvanı Müslimin’in Çizgisi
20/06/2019

      

Mısırın seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadeti, ihvanı Müslimin cemaatine yoğun bir şekilde bakışları çevirdi. Aslında bu cemaat kurulduğu günden beri, İslam uğrunda günübirlik şehitler vermeye devam etmektedir. Sadece Filistin, Mısır, Irak, Suriye değil, dünyanın dört bir yanında…

Şehit imam Hasan el Benna, her aklıselim Müslüman tarafından hürmet, rahmet ve minnetle anılır. İmandan nasibi olup onun aleyhinde konuşacak insan istisnadır. Zira o, devrisaadet İslam’ı üzere yaşadığı hayatını, sonunda o İslam’ın uğruna feda edip, pak ve sade bir şehadetle Rabbine kavuşmuştur.

Onun Devrisaadet İslam’ı bilinciyle yetiştirdiği talebelerinden on binler, yüzbinler hatta milyonlarcası, İslam sancağını onun bıraktığı yerden izzet ve şerefle taşımaya devam ettiler ve ediyorlar. “Arap baharı” gibi tarih boyunca yaşanan “ümmetin nice kıyanların temelinde de onun yiğit, cefakâr ve vefakâr arkadaşları ve talebelerinin; hesapsız alın terleri, gözyaşları ve şehadet kanları vardır.

Tarihi boyunca birçok zindan, İhvanın Yusuflarına adeta yurt oldu. Cemaatin ileri gelenlerinden ömrünün büyük bir kısmını zindanlarda geçirmeyen yok gibidir. Onlardan nicesi de Muhammed Mursi veya Muhammed Bedii gibi zindanlarda şehitler kervanına katıldılar. Durum buyken hala ihvanın çizgisini tartışan tatlı su mücahitleri neden bu hakikatleri görmezden gelirler. “Yiğidi öldür ama hakkını inkâr etme”

Hama ve humusta şehit edilen yüz bine yakın şüheda, bir asra yakındır Filistin’de şehitler kervanına katılan yüz binler, Rabia meydanı ve nice er meydanlarının şehitleri hep Şehit imam Hasan el Benna’nın medresesinde yetişmiş; vefakâr, fedakâr ve cefakâr yiğitlerdi. Hala bu insanlara bunlar İslam’ı yozlaştırdı diyecek miyiz?

Aslında hocaları gibi sadakat örneği bu yiğitlerden ne kadarı şehadet şerbetini içti, sayısı belli değil. Diğerleri de sıralarını beklemektedirler. Aynen Allah (cc) ın Kur'an-ı Kerim’de ifade ettiği gibi: “Mü'minlerden öyle yiğitler vardır ki, Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. (Ahidlerinde) hiçbir değişiklik yapmamışlardır.” (Ahzab 33/23)

Şimdi nice zamanlarıdır ihvan çizgisi tartışılıyor. Birileri neredeyse imamın çizgisi imamla beraber gitti kayboldu demeye getiriyorlar. Bu iddiayı dillendirenler, çoğu kere önce İmam el Benna’yı medhu sena ediyor, sonra da İmamın çizgisinin tahrif ve tahribatını gündeme getiriyorlar. Güya iyi niyetli olduklarını ve aslında ihvan ve ümmetin hayrını düşündüklerine karşı tarafı inandırmaya çalışıyorlar. Ama bu iddiada bulunanlar, sadece Şehit imam Hasan el Benna değil, onun gibi hayatını ıslama adayıp şehit olan on binlerce aziz şühedanın ruhlarına ve şehadet için sırasını bekleyen milyonlarca yiğidin kalplerine azap etmektedirler.

İhvanı Müslim’in dünyaya yayılmış, aşağı yukarı her ülkede Allah (cc) ın dinini yaymak ve yaşatmak için çalışmakta olan bir cemaat. Mensupları melek değil. Hataları, kusurları ve elbette günahları olan nice bireyleri içerisinde barındırıyor. Ayrıca böylesi devasa bir cemaatten zaman içinde şu veya bu sebeple ayrılan fertler ve gruplar olduğu gibi, cemaatin de şu veya bu sebeple cemaatten ihraç ettiği fertler de vardır. Bu cemaatle alakası kalmamış kimselerle cemaatin çizgisi yargılanamayacağı gibi, halen cemaat içinde olup hata veya günah işleyenlerin veballeri de cemaate mal edilemez. Şurası kesindir ki, dava fertlerle değerlendirilmez, fertler davanın ilke ve prensipleriyle değerlendirilirler.

EY ÇAĞDAŞ FİRAVUN'LAR Ölümü öldürenleri öldüremezsiniz Kâhinleriniz kim olursa olsun saltanatınızı yıkacak bir Musa mutlaka olacaktır Asıl firavunlar hakkı susturamadı siz çakma firavunlar hiç susturamazsınız Musalar hep rahmetle Firavunlarsa hep lanetle anılacaklardır.

Şehit muhammed Mursi ve tüm şehitlerimiz, ümmet için mübarek olsun. Cennetteki Makamları âli olsun. Bizlere de onların yolunu sürdürecek yiğit nesiller yetiştirmek nasib olsun amiiin! Hasbunellahu ve nimel vekil. Allahu Ekber ve lillêhil hamd… Subhaneke... Bihamdike... Esteğfiruke...

 



1239 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası