• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam216
Toplam Ziyaret12914250
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Gizli Hazine
07/06/2018

         

İçinde değerli hazineler bulunan nice batık gemiler, asırlardır aranmaya devam ediyor. Neden? Karunun hazinesi, birçok definecinin dikkatini çekmiş ve niceleri bu gibi hazine ve gömüleri bulmak için servetler harcamışlardır. Kimileri bu uğurda canlarından olmuştur. Neden? Bu konuda sayısız kitaplar yazılmış, bir o kadar sinema filimleri ve belgeseller çekilmiştir. Neden?

Çünkü bu hazineleri bulabilseler, bu geçici dünyaları abad olacaktır. Nitekim kimileri bu emellerine de kavuşmuşlardır. Ancak büyük bir kısmının elleri boş kalmıştır. Peki, insanlar bu geçici dünyanın servetleri için bu kadar emek harcıyorlar da, ebedi olan ahiretlerini abad edecek, onları ebedi saadete kavuşturacak kazançları neden ihmal ederler.

Kadir gecesi Kur'an'ı Kerim’in net ifadesiyle bin aydan, yani 83 yıldan daha hayırlıdır. İşte tam da bu nedenle Allah (cc) kadir gecesini gizlemiştir. Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber, Şafii ulema genellikle ramazanın yirmi üç, Hanefi ulemaysa yedinci gecesinde olabileceğini tercih edilmiştir. Resulullah (sas) da bunun kesinlikle hangi gece olduğunu belirtmemiş, ancak şöyle buyurmuştur:"Siz Kadir Gecesi'ni ramazanın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız." (Buhârî, Leyletü'l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216)

                İlk bakışta biz kadir gecesinin gizli olmasını garipser insan. Hâlbuki bunda bildiğimiz, bilmediğimiz nice hikmetler gizidir. Bu gizleme bizzat Allah (cc) ın biz kullarına merhametinin tecellisidir. Zira Allah (cc) bizim ebedi hayatımız için daha çok sermaye biriktirmemizi istiyor. Sadece cennetlik olmamızı değil, cennette de daha yüce makamlara kavuşmamızı istiyor.

Allah (cc) şu imtihan meydanı olan dünyada nice değerli şeyleri gizlemiştir. İşte bu çok mühim ve güzel şeylerden biri de Kadir Gecesi olup bazı hikmet ve güzellikler için gizli bırakmıştır.
Bir ömre bedel Kadir Gecesi’nin açık şekilde bilinmesi insanları tembelliğe atabilirdi. Kadir Gecesi'nin kesin olan feyiz ve mağfiretine güvenerek sadece o gün yoğun bir şekilde ibadet edip diğer günlerin gaflet içinde geçirilmesi çok büyük bir kayıp olurdu. Hâlbuki bu gizlilik sayesinde, genelde ramazanın tamamını, özelde de son on günü dolu dolu ibadetlerle geçirmiş oluyoruz.

İnsanlar o geceyi bilip değerlendirince, rehavete kapılacak ve şöyle diyeceklerdi: “Biz, bin aydan hayırlı bir geceyi ihya ettik. Allah bizi bağışladı. Onun katında, bizim için dereceler ve cennetler meydana geldi.”Böylece ümit ve yeis arasında olması gereken insanda ümit ağır basacak bu da gaflete düşmesine vesile olacak belki de helakine sebep olacaktı.

Abdullah bin Üneys (ra) der ki:“Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesini bulmayı tahmin ettiğin gece hangi gecedir?”diye sordum. 
Şöyle buyurdu: “İnsanlar o geceden başka gecelerde namazı terk etmeyecek olsalardı bunu sana söylerdim.”(Taberani) 

Kadir Gecesi'nin gizli kalması, nice hikmetin icabıdır ki, müminler ibadet peşinde koşanlar bütün ay boyunca çalışsınlar ve son on günde de daha çok çaba sarf etsinler. Bunun için Resulullah (sas) vefat edinceye kadar Ramazan’ın son on gününde itikâfa girerdi. 

Âişe(ra) validemiz anlatıyor:

Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem Ra­­mazan’ın son on gününde i'tikâf ederdi. Bunu vefat edince­­ye kadar böylece devam ettirdi." (Buhari, İtikâf: 1; Müslim, İti­kâf: 2) diğer bir rivayete göre ise, vefat edeceği son yıl, ramazanın son yirmi gününde itikafa girmiştir.

 “Resulullah (sas) Ramazan ayının son on günü girince elini eteğini toplar, geceyi ihya eder ve ev halkını uyandırırdı. (Buhari, Kadr: 5) dolayısıyla bizler de sadece kendimiz değil, aile efradımız ve çevremizle beraber, mümkün olduğunca bu hazineyi değerlendirmeliyiz. Gelecek ramazana ulaşıp ulaşamayacağımız meçhul. Gün bu gün, an bu an. İşte abitlerin er meydanı… Buyurun… Selam… Dua…

 



1251 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası