• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam237
Toplam Ziyaret12900211
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Âlimin Ölümü Âlemin Ölümü
05/10/2015

Kurban bayramı arifesinde yer yüzden bir yıldız kaydı. Diyanet işleri Başkanımız Mehmet Görmez Bey ve daha nice hoca efendilerin de üstadı, hocaların hocası, Elazığ Karakoçan ilçesi Kızılpınar köyünden değerli üstat, Seyda Melle Halil (İbrahim Halil Aydın) darı bekaya intikal eyledi. 2011 yılında Başkan Görmezin davetlisi olarak gittiği Hac görevini ifa ederken Arefe günü Arafat’tan indikten sonra beyin felci geçirerek Rahatsızlandıktan sonra tedrisat hizmetlerine kendisi devam edemedi. O tarihten bu yana rahatsızlığı devam etmekteydi. Kısmen toparlansa da tamamen sağlığına kavuşamadı. Son bir yılını ise tamamen yatağa mahkûm geçirdi.

İşte yine bir arife gününde 23.09.2015 günü akşam namazı vaktinde rahmeti Rahman’a vasıl oldu. Üstadım Seyda Melle Halil Bayramın 1. Günü Gaziantep Şeyh Fethullah Camii hazinesine defnedildi. İzdiham, hüzün ve coşkuyla iç içe anlatılması zor bir durum. Ya da bizim için hüzün ama Seyda için asıl bayram. Çünkü Onun (rh.a) için yüce dosta visal günüydü. 

Ömrünün son beş yılında ağır hastalıklarla imtihan olundu. Ama hem kendisi, hem de evlatları, bu imtihanı alınlarının akıyla ve başarıyla geçtiler. Özellikle oğlu Ziyaeddin Bey kardeşim, tüm aile bireyleriyle beraber, 7/24 üstadın hizmet nöbetinde idiler. Allah ecrini çoğaltsın. 21. Asırda az insana nasip olan bir sabır ve evlatlık örneği sergilediler. Bu vesileyle kendisine takdir ve teşekkürlerimi sunmak isterim. Çünkü birçoğumuzda üstadın çok hakkı vardı ve ona hizmetle ilgili elimizden dua dışında pek bir şey gelmiyordu. Yani Ziyaeddin kardeşim bizimde yükümüzü hafifletmiş oluyordu.

İlim ve irşat fedaisi

Üstat Seyda Melle Halil, 90 yıllık ömrünün asgari 70 yılını ilme, irşada ve İslam’a hizmete adadı. 16 yaşında ailesinden ayrılarak Bitlis-Nurşin’e (Güroymak) giderek Şeyh Hazretin medresesinde Şeyh Mahsum ve mahdumu Şeyh Nurettin MUTLU’nun talebesi olarak tedrisatına başlamış ve rahmetli Molla Sadreddin YÜKSEL ile aynı dönemlerde talebelik hayatını sürdürmüştür. Buradaki tedrisatına yedi yıl devam ettikten sonra yine Şeyh Hazrete bağlı Suriye’de Tel-Maruf köyünde bulunan medreseye geçip tedrisatına orada devam etmiştir. Burada Şeyh Mahsum ve kardeşi Şeyh Alaeddin Haznevinin talebesi olarak tedrisatına devam etmiştir. Burada sekiz yıl tedrisatını sürdürdükten sonra icazetini Şeyh Alaeddin Hazneviden almış ve aynı zamanda Şeyh Alaeddin kendisini halifesi olarak tayin etmiştir.

Türkiye ye döndükten sonraki yılları tamamen ilim ve irşat hizmetleriyle dolu dolu geçmiştir. Memlekete dönünce 1960 yılının darbe yıllarında askerlik görevini İstanbul’da tamamlamıştır. Askerlik sonrası önce kendi köyü olan Karakoçan, Kızılpınar Köyünde, ardından Gahmut ve Sarıcan köylerinde medrese açıp talebe yetiştirmeye başlamış olup, 1965 yılında Hocası Şeyh Alaeddin Haznevinin isteği üzerine Memleketini bırakıp Gaziantep'e gelip yerleşerek hem tasavvufi hizmetlerini hem de medrese hizmetlerini burada devam ettirmiştir. 3 yıl kadar Gaziantep Sinan köyünde, 1968 ile 1988 yılları arasında Gaziantep Nizip ilçesine bağlı Altındağ köyünde hem resmi imam olarak görev yaparken Medresesinde her dönem 30 ile 35 arası talebeye ders vermiştir. Aynı zamanda Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, İskenderun ve diğer civar kentlerden halka tasavvufi hizmetler ve irşat hizmetlerinde bulunmuştur. Yetiştirdiği talebeleri arasında Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez gibi ülkemize hizmet eden daha birçok değerli hocalarımız da bulunmaktadır.

Seyda 1988 yılında imam hatiplik görevinden emekli olarak Gaziantep merkezine yerleşmiş ve burada kendisinin özel gayretleri ve hayırsever Müslümanların katkıları ile bir cami ve medresenin temelini atmıştı. Ben fakir de 82-84 yıllarında iki yıl Seyda’nın rahle-i tedrisatında bulunduktan sonra askere gitmiş, dönüşte de ilim tahsiline devam etmek üzere doğuya gitmiştim. Siirt, Bismil ve Midyat ’da tamamladığım medrese eğitiminden sonra üstadımın isteği üzere Gaziantep’e dönerek Bu medrese de üstatla beraber ilim hizmetlerine başladım.

O günden bu yana bu medresemizde 30-40 arası yatılı talebeyle ilim hizmetleri devam etmektedir. Bu bereketli temelden benzeri hatta daha geniş on medrese daha neşet etmiş. Şu anda AYDER ve DKV (Davet ve Kardeşlik Vakfı) Gaziantep bünyesinde üç yüz civarında talebeyle ilim hizmetlerimiz devam etmektedir. Bu medreselerimizden yüzden fazla talebe icazet almış olup, Gaziantep’teki bu hizmetlerimizi bu medreselerden icazet alan talebelerimiz devam ettirmektedirler.Âcizane ben Ankara’ya intikal ederek, aynı hizmeti Ankara Keçiören Osmanlı camii ve külliyesi bünyesinde devam ettiriyor olsam da Gaziantep’teki hizmet neredeyse ulu bir çınar olmuş ve gelişerek devam etmektedir.

Mevla’m üstadımızdan razı olsun ve onu razı kılsın. Mekânını cennet, makamını ali eylesin. Ailesine sabrı cemil ihsan eylesin. Evlatlarından, neslinden onun izini takip edecek Âlimleryetiştirmek nasip eylesin. İlim ve İslam’a hizmeti onların bıraktığı yerden devam ettirmeye bizleri muvaffak eylesin. İlim camiasının başı sağ olsun. Üstadın bazı anılarını bir sonraki yazıda paylaşalım inşallah. Selam… Dua…



2002 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası