• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam195
Toplam Ziyaret12900169
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Ekonomik Kalkınmanın Direği Zekât
04/06/2018

      

“Allah (cc) kimseyi gördüğünden geri koymasın” diye bir atasözü vardır. İslam ümmetinin bu günkü hali tam bu atasözünün haber verdiği felaket... Varlık içinde yokluk yaşamanın, efendi iken köle olmanın, aziz iken zelil olmanın zirvesi...

Dünyanın yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ve enerji kaynaklarının % 85-90ı İslam yurdundan çıkıyor. Ancak İslam ümmeti bu servetlerin ancak % 20-25 inden istifade etmektedir. Geri kalan % 75 ini batı sömürmektedir. Haçlı-Siyonist ittifakıyla gizli veya açık aralıksız devam eden tüm kirli savaşların, işgal ve sömürülerin asıl sebebi de bu...

İslam ümmeti zaafa uğrayıp islamın siyasal, sosyal, askeri ve ekonomik birliği bozulalı; tüm dünya huzur, güven ve refahını kaybetti. Bu kaybedişin asıl sebebi, batının dışarıdan, işbirlikçi hainlerin de içerden uğraşlarla, ümmet birliğini yok etmesidir. Ama batı, kalleşçe çevirdiği plan ve desiselerle bu vebali islamın üzerine yıktı. Hâlbuki bunun asıl faili, işgalci ve sömürücü batının ta kendisi idi.

                Batı bunu, islam ümmetini yok etmek için planladı ama yanıldı. Çünkü bu ümmet imanın verdiği güçle yokluk ve zorluğa tahammül etmeye alışıktı. Dolayısıyla batı bindiği dalı kesti ve asıl zararı kendisine ve dolayısıyla tüm insanlığa verdi. Gelecek günler buna daha net şahitlik edecektir. Küresel ekonomik krizler vs. sadece büyük felaketin ayak sesleridir. Sadece ABD Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya değil, tüm batı ülkelerinde de ilerde daha büyük felaketler olacaktır.

 

                Kurtuluş reçetesi İslam’dır

                Tüm bu keşmekeşler içinde, zarar gören ilahi sistemin halkalarından biri de İslam’ın zekât müessesesidir. İslam öncesinde her konuda olduğu gibi gelir dağılımında da büyük adaletsizlikler sonucu insan grupları arasında uçurumlar oluşmuştu. İslam geldi insana yeniden insanlığı öğretti. Paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, birlik-berberliği hatta îsarı/kardeşini kendi nefsine tercih etmeyi öğretti.

                Yıl 2018, 21. yüzyıl ve insanlık yeniden aynı cahiliye cenderesinde... İnsanlar bir sürü izim, sistem, rejim falan ürettiler... İsimleri cafcaflı, dışı jan janlı ama içi bomboş, kof... Tanıtımlarında kullanılan cazip ve cilveli sözler sadece mazlumları aldatmak için uydurulan ambalajlar... Demokrasi, kapitalizm, liberalizm, sosyalizm, komünizm, Marksizm, faşizm, Nazizm diyalektik sosyalizm, çağdaş demokrasi, ileri demokrasi vs... vs...

                Batı her vesileyle İslam’ın erdem, fazilet ve insanlık dolu tarihine iftira atıp karalamaktadır... islamın 1400 yıllık tarihiyle batının en çağdaş yüz-iki yüz yıllık tarihini bir karşılaştıralım bakalım ne göreceğiz. Önceki tarihlerinden hiç bahsetmeyelim çünkü iç karartır, mide bulandırır.

                Esasen tüm beşeri sistemler, fakirlerden alıp zenginlere aktarmak üzere programlanmıştır. Dolayısıyla sürekli zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. İlahi sistem ise geyet merhametli bir şekilde zenginlerden fakirlere tedrici bir şekilde, yılda % 2,5 aktararak gelir dağılımında denge ve adaleti sağlar.

                Enflasyon, devalüasyon, zam, faiz, repo, bono, tahvil, enva-ı çeşit teşvik kredileri vs. düzenlemeler hep fakirden zengine aktarma yollarıdır. Ayrıca beşeri sistemlerin en büyük gelirleri işçi, memur ve esnaf emekçilerinden aldığı primler/vergilerdir. Hal buki ilahi sistem fakirlerden almıyor, aksine zenginlerden alıp fakirlere veriyor.

                İlahi sistem zekât geliriyle yol, köprü, baraj gibi amme hizmetleri yapmaz. Zekâtı direk fakirlere vermek zorundadır. Amme hizmetleri için devlerin gelirleri yetmiyorsa ayrıca vergi alınır. Ancak bu vergi de yine zenginlerden alınır. Fakirin verecek durumu yok ki versin. Verecek durumda olan zaten zengin konumundadır.

Gelin biraz ilahi fermana kulak verelim

“Namazı dosdoğru kılın zekâtı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin.” (Bakara 2/43)

“Namazı dosdoğru kılın zekâtı verin; önceden kendiniz için hayır olarak neyi takdim ederseniz onu Allah katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah yaptıklarınızı görendir.” (Bakara 2/110)

"İslam beş temel prensip üzerine bina edilmiştir: Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in Allah'ın kulu ve Rasûlü olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekât vermek, Beytullah'ı haccetmek ve ramazan ayında oruç tutmak." (Buhâri ve Müslim Riyazus salihin h no= 1206)        

"Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhmmed'in Allah'ın kulu ve Rasûlü olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekât verin­ceye kadar insanlarla savaşmakla emrolundum. Bunları yerine getirirlerse, İslâm hakkı dışında canları ve malları benim için dokunulmaz olur. Onların (batini) hesabı Allah'a aittir." (Buhârî, Müslim Riyazus salihin h no=1209) Selam… Dua…

 



1110 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası