• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam32
Toplam Ziyaret12913485
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
İSLAMI IŞİDLEMEK
17/07/2014

Kardeş gazetemiz Akit yazarlarından Ahmet Varol Bey, birkaç gün önce “hilafeti ışiddlemek” başlığında güzel bir yazı kaleme almıştı. Ancak gelişmeler, Işid’in sadece hilafeti değil, birçok şeyi işıdlediğini göstermektedir. Daha önce, “bir taşla kuş sürüsü” başlığıyla bu konuya kısmen değinmiştim. Hala birtakım iyi niyetli ve saf Müslümanların, bu tekfirci harici fırkanın etkisinden çıkmadıklarını ibretle izlemekteyiz. Dolayısıyla bu hamur daha çok su götürecek…

Kareleri yan yana getirip ferasetle baktığımız zaman, sadece Işid değil, birçok ifrat ve tefrit gruplarının, bir takım karanlık odaklar adına hareket ettiklerini şimdi daha iyi anlıyorsunuz. Ergenekon taktikleri de ortalığa saçıldıktan sonra, nice yerel veya küresel derin güçlerin var olduklarını/olabileceklerini anlamış bulunuyoruz.

Halis ve saf Afgan cihadından, Taliban, Taliban’dan El kaide, El Kaide’den Işid gibi onlarca irili ufaklı tekfirci, harici grupların türetilmesi şimdi ancak anlaşılıyor. İngiliz, Yahudi vd. derin güçlerin geliştirdiği, vahhabilik mutasyona uğratılarak, Şia’nın zıddı gibi görünen ama aslında birbirlerini besleyerek ümmet içinde ihtilaf, tefrika, fitne ve kardeş kavgaları çıkarılmak üzere dizayn edilmiş…

Bu sebeple de Işid, Şia’yla uyum içinde yoluna devam ediyor. Sloganlarda kanlı bıçaklı olsalar da pratikte kuzu sarmasıdırlar. Suriye’de Beşşara karşı kıllarını kımıldatmazken, Müslümanlarla savaşıp duruyor. Bir önceki Gazze Furkan savaşında bölge liderleri, “biz bir kâfire karşı, diğer bir kâfiri desteklemeyiz” diye demeç vermişti. Yani Yahudi kâfirine karşı, Hamas kâfirini (haşa) desteklemeyiz.

Keşke bu söylediklerini de tatbik etseler ya… Hayır. Mısırda ihvana karşı Sisiyi net olarak desteklediler ve desteklemeye devam ediyorlar. Suriye’de muhaliflere karşı Beşşarı dolaylı olarak destekliyorlar. Irakta çıkmaza giren Şia taifeleriyle dolaylı, gizli aşikâr paslaşıyorlar.

Sonuç olarak Ümmetin bu hainlere karşı uyanık olması, kendi aralarındaki ihtilafları bir yana bırakıp, derin güçlerin planı olan tüm bu bölücü ve yıkıcı unsurlara karşı birlik olarak, gerekli tedbirleri almaları acil ve elzemdir. Aksi halde yarın geç olabilir.

1.      Sünni gücü törpülemek… Özellikle ehlisünnetin cihad aşkı ve şehadet sevdası taşıyan seçmece gençlerini, cihad adı altında ölüm tarlalarına çekerek birbirlerine kırdırmak.

2.      İslam’a fobyayı daha da geliştirerek, üzerine Sünni fobyayı ekleyerek zenginleştirmek. İslam’ı alabildiğine vahşi göstermek… Böylece İslam’a kalpleri açık olan gayri Müslimleri İslam’dan uzaklaştırmak.

3.      Sünni Şii çatışmasını daha da keskinleştirip alevlendirmek. Böylece ümmeti birbirleriyle didiştirip, parsayı toplamak.

4.      Şia’yı ümmete karşı tahrik etmek, onların düzelmesi muhtemel olanlarını hidayetten uzaklaştırmak. Fırkalar arası kin ve nefreti körüklemek, uçurumu daha da derinleştirmek…

5.      Ümmetin cihad ruhu ve şehadet sevdası taşıyan gençlerini, terörize etmek ve aşamalı olarak imha etmek. Ilımlı İslam’la cihad aşkını kıramadılar ama cihad edecekleri kırmayı başarmaktadırlar.

6.      Cihad ruhunu sindirmek, cihadı karalayıp mümkün olduğunca ümmetin neslini cihattan uzak tutmak.

7.      Suriye’de Beşşar’ın elini rahatlatmak, direnişi zaafa uğratmak.

8.      Nihai olarak İslam baharını tamamen bitirmek. Artık İslam diyarından hiç kimsenin despot idarecilere karşı kıyamı düşünmemesini sağlamak.

9.      Irakta Sünni direnişi terörize etmek. Zaten var olan bir Sünni halk hareketini terör kalkışması görüntüsüne büründürmek ve sabote etmek. Şii taife böylece İslam ümmetine karşı değil de teröristlere karşı mücadele ediyor görünecek.

10.   Dolayısıyla Sünniliği dünyaya terörist olarak gösterirken, Şia’yı teröre karşı ve hümanist bir görüş olarak lanse etmek…

11.   Irak petrollerinin dünya emperyalistleri lehine kontrol altına alınmasını sağlamak…

12.   Dünya derin devletine kafa tutan, hizaya gelmeyen Türkiye idaresine haddini bildirmek. Türkiye’nin bölgeyle ticaretini çıkmaza sokmak, mümkün olduğunca engellemek. Enerji kaynaklarından dolaylı da olsa istifadesini bitirmek.

13.   BOP’un ılımlı İslam projesi çökümce haşin İslam projesiyle yollarına devam etmek. Ya ifrat ya tefrit veya hem ifrat, hem tefrit...

14.   Hilafet ismini lekeleyerek gelecekte olası gerçek hilafeti olabildiğince ötelemek…

15.   Tefritçilerle didişecek ifrat unsuru olarak, İslam ümmeti arasında sürgit ihtilafları körüklemek… İhtilafları iftiraka, tefrikaları da adavet ve kardeş kavgalarına dönüştürmekte taşeronluk yapmak…

16.   Ismarlama operasyonlarla İslam diyarından işgale uygun olan bölgelerin işgaline zemin hazırlamak… Somali, Nijerya vb. yerlerde olduğu gibi… Bunlara daha birçok maddeler eklenebilir. Evet, bir kuşla iki kuş değil, kış sürüsü de değil, kuş sürüleri…

 



2341 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası