• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam222
Toplam Ziyaret12900196
Muhammed Özkılınç
furatbilen@hotmail.com
Ümmeti Yıkan Hastalık IRKÇILIK
12/08/2013

Irkçılık insanlık tarihi boyunca baş belası olmaya devam etmiştir. Ancak hiçbir dönemde son dönemlerde yaptığı tahribatı yapamamıştır. Özellikle İslam ümmetine olan tahribatı çok çetin olmuştur. Şu anda Suriye vb İslam coğrafyasında yaşanan olayların elbette birçok sebebi var…  ancak bunun en etkin, en derin ve en büyük sebebi, ırkçılıktır. Suriye kürdistanı veya kuzey suriye bölgesinde PYD ve Nusra arasında yaşananlara, bir de bu açıdan bakmak gerekir.

Bu çatışmadan en karlı çıkan Nusayri Beşşar rejimi, diğer Şii taraflar ve dünya emperyalistleridir. Kaybedenler ise yıllardır şia diktatörlüğü altında inim inim inleyen, ezim ezim ezilen mazlum Müslümanlardır. Ümmet düşmanlarının “böl yönet” veya “parçala yut” oyunlarına bu kadar kolay gelinmesinin sebebiyse yıllar içinde ümmetin evlatları arsında İslam kardeşliğinin zayıflatılması ve buna mukabil IRKÇILIK virüsünün bulaştırılmasıdır.

Diğer milletler zayıfken sakin ve kendi hadlerinde kalırlar. Dolayısıyla isteseler de pek zarar veremezler. Güçlü oldukları zaman ise hırçınlaşıp hem insanlığın hem de kendi kendilerinin baş belası olurlar. Biz kendimizi biliyoruz bileli İslam âleminin den batıya bir saldırı olmadı. Batı âleminden ise İslam âlemine saldırılar hiç durmadı. Başta ABD olmak üzere emperyalist batının bir asırdan fazladır giriştikleri; işgal, soykırım, katliam ve sömürü girişimleri bunun apaçık örneğidir.

İslam ümmeti ise güçlüyken insanlığa adalet dağıtan huzur ve güven kaynağı ve bir denge unsuru olmuştur. Zaafa uğradığında ise denge bozulmuş hem kendisi hem de insanlık çok şey kaybetmiştir. “Müslümanların gerilemesiyle dünya neler kaybetti” ismiyle yazılan kitaplar boşuna yazılmamış… Dolayısıyla İslam ümmetinin ırkçılıktan gördüğü tahribat ve zarar sadece ümmeti değil tüm insanlığı ilgilendirmektedir.

Bu ümmet, Emevi- Abbasi kavgalarını, Moğol, Tatar istilalarını, birçok taht kavgaları ve irili ufaklı on sekiz haçlı savaşını atlatmış, sendelemiş ama yıkılmamıştır. Ancak ırkçılık belasını atlatamamış, yenik düşmüştür. Batının ümmeti elli küsur parçaya bölmesinde, sonraki işgal ve sömürü çarkının işletilmesinde vs. zulümlerin hepsinde de en etkin silah ırkçılık silahı olmuştur. Şu anda da zulüm çarkının her yönüyle işletilmesinde en çok işletilen fitne planı ırkçılıktır.

Hâlbuki Resulullah (sav) öncesi, insanlık ırkçılık belası vb. sebeplerle çok ciddi problemlerle boğuşuyordu ki, İslam kardeşliği sayesinde bu beladan kurtuldular. Öyle ki basit sebepler yüzünden birbirine kıymak için bahane arayan insanlar birbiri için ölmeye hazır hale geldiler. İşte bunu İslam sağladı. Ümmet şu anda da yaşadığı belalardan İslam kardeşliği, ümmet bilinci ve düşmanlarının işlettiği ırkçılık fitnesinden arınmakla kurtulabilir. Ne demokrasi ne sair süslü fikir, demeç ve izimlerin bu konuda sözü olamaz. Esasen bunlar da emperyalist sömürgeci güçlerin zulüm ve sömürü çarklarını işletmelerinin farklı vasıtalarıdır.

İslam’ın iki temel esası olan Kur'an ve sünnetten, ırkçılıkla ilgili onlarca nass’tan sadece birkaç örnek;

  • “Ey insanlar şüphesiz sizi bir erkek bir dişiden yarattık. Sizi soy ve kabilelere ayırdık (ama) tanışasınız diye. Allah cc katında en üstün olanınız, en çok takva sahibi olanınızdır (Hucurat 13)
  • Göklerin ve yerin yaratılışı, dillerinizin ve renklerinizin farklılığı da O’nun (yüceliğinin) alametlerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için ibretler vardır. (Rum 22)
  • Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık uğrunda savaşan (mücadele eden) bizden değildir. Irkçılık üzere ölen bizden değildir. (Ebu Davud)
  • Ey insanlar dikkat edin; şüphesiz Rabbiniz birdir, babanız birdir. Dikkat edin ne Arab’ın aceme ne acemin araba, ne beyazın siyaha ne de siyahın beyaza üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvayladır. Dikkat edin tebliğ ettim mi?  Evet dediler. Buyurdu ki buda bulunanlar bulunmayanlara iletsinler. ( Kurtubi cami’ul beyan c1 s 223)
  • Öyle kavimler gelecek ki; ölen atalarıyla övünecekler, onlar cehennemin kömürüdürler, onların Allahın cc katındaki değeri burnuyla pislik yuvarlayan böcek kadar bile değildir. Şüphesiz Allah cc sizden cahiliye ayıbını ve atalarla övünme kirini gidermiştir. Kişi ya takva sahibi salih veya şaki ve fasıktır. İnsanların tümü Âdem’in as çocuklarıdır, Âdemde topraktandır. (Ebu Davud, Tirmizi)

Bu ayet ve hadislerdeki “Ey insanlar” şeklindeki genel ifadeler soy itibarıyla tüm insanların eşit olduğuna işaret ederken, üstünlüğün de ırk, soy ve renkle değil sadece takvayla olduğunu net bir şekilde ifade ediyor.

Siyonizm ve haçlı ittifakı İslam ümmeti arasına tefrika koymak için her yolu denemiştir. Şimdi film, dizi, fıkra ve her türlü kitle iletişim araçlarıyla yaptığını, geçmişte hikâye, masal, çizgi roman vb. yollarla hep yapmaya devam etmiştir. Atasözlerinde bile ırkların kendilerini üstün diğerlerini hor gören, aşağılayan nice ifadelere rastlarsınız.

Düşmanın galibiyeti güçlülüğünden değil ırkçılık vb. sinsi planlarla bizim aramıza tefrika sokmasından. Sağcı, solcu, alevi Sünni, Kürt, Türk, Arap vs… İki milyara varan ümmet olarak, İslam kardeşliğini tam kavrayıp güç birliği yapsak bu gün bize yaşatılan tüm olumsuzlukları hem kendimiz yaşamaz, hem de dünya insanlığının da dertlerine çare oluruz.

Şu halde hep beraber İslam kardeşliğini ve ümmet bilincini ihya etmek, kuşanmak ve ırkçılık vb fitnelere karşı bunun mücadelesini vermeliyiz. Sübhaneke… Bihamdike… Esteğfiruke… mozkilinc@hotmail.com.

 



3770 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Zi-n Nureyn Osman (ra) 36 - 26/10/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 36
Lüks hayat mı huzur mu - 04/10/2021
Lüks hayat mı huzur mu
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım - 20/09/2021
Çevre Evimizdir Temiz Tutalım
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi - 09/09/2021
Emperyal Zalimlerin Geçim Kaynağı Savaş Endüstrisi
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat - 26/08/2021
Musibetler Uyarı Ceza Mükâfat
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31 - 29/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 31
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30 - 27/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra) 30
Zilhicce Ayının Fazileti - 15/07/2021
Zilhicce Ayının Fazileti
Zi-n Nureyn Osman (ra) - 09/07/2021
Zi-n Nureyn Osman (ra)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası