• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam288
Toplam Ziyaret12900262
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
03/03/2016

 
              Bir kaç hafta aradan sonra sizlerle tekrar buluşmak gerçekten güzel. Bazı şahsi sorunlardan dolayı yazamadım. Umarım bana darılmamışsınızdır. Bu arada elbette memleketimizi ilgilendiren sorunları takip etme konusunda elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Ama siyasi irade konusunda ciddi sorunlarımız maalesef devam ediyor.

                Bir çoğunuzun merakla beklediği Açık Öğretim Sınavları konusunda toplanan imzaların akibeti ne olduğudur? Aradan 1 ay geçti Somut bir ilerleme olmasa da AÖF rektörlüğü lutfedip başından savma için bir yazı gönderdi. Siyasilerde ise zerre kadar bir gelişme yok. Bazı yazışmalarım ve irtibatım devam ediyor, bakalım sonuç ne olacak. Ama bu işi sonuna kadar da götürmeyi deneyeceğim.

                Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Viranşehir'e uyguladığı üvey evlat muamelesi halen devam ediyor. Viranşehir'deki siyasi irade ise buna hiç tepki vermiyor. Manşetten de okuduğunuz gibi Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından Viranşehir'in trafik sorununu çözmek için Dörtyol mevkiine Dal-Geç yapılacağını duyurmuştu. Ama bu Dal-Geç Nihat Çiftçi döneminde adeta gasp edilip Şanlıurfa'ya verildi.

                Yani hakkımız göz göre göre gasp edilip Şanlıurfa'ya altın tepside sunuldu. Peki, buna dur diyecek siyasi irade var mı? Gören bana haber versin. Aynı durum Siverek ilçesi için olsa Sayın Çiftçi buna teşebbüs edebilirmiydi? Hiç tahmin etmiyorum. Kendi deyimiyle buralara pozitif ayrımcılık yapıyorlar.

                Aslında suç onlarda değil bizim iktidar partisinin Viranşehir ayağında. Milletvekili ile, İlçe teşkilatı ile ve Belediye meclisi ile top yekun bir itiraz söz konusu olsaydı inanıyorum Sayın Çiftçi Viranşehir aleyhine aldığı kararları kolay kolay uygulayamazdı. Viranşehir'in hakkı olanı teslim ederdi. Bu konuda basın olarak sadece Viranşehir Bizim Gazete bunun mücadelesini veriyor ve vermeye devam edecek.

                Bir başka konu ise iki hafta önce manşetten duyurmuştuk; "Teog sınavının ortaya çıkardığı acı gerçek" diye bir haber yapmıştık. Şanlıurfa Türkiye geneli TEOG sınavında 81 il içinde 77. sırada, Viranşehir'de Urfa ilçeleri içinde 7. sırada. Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde ise Türkiye sıralamasının altında kaldık. Yani Ahlaken öğrencilerimiz bir çöküntü içinde.

                Bu uyarıyı yaptık. Bu yazdıklarımız tarihe not düşecek durumlardır. Böylesine ahlaki çöküşü yaşayan Viranşehir'in okullarında elbette kavgalar yaşanacaktır. Son dönemde okul içi ve okullar arası yaşanan kavgalar ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Demek ki eğitimciler bu yönden sınıfta kalmış durumda. Yazık bu gençlerimize, Onlar birer pırlanta gibidirler, onları hayata bu şekilde hazırlamamalıyız. Bunun büyük bir vebali var ki bunun altından kalkamayız.

                Evet bir kaç hafta ara verdikten sonra dikkat ederseniz konularımız biraz çoğaldı. İnşallah yukarıda yaptığım eleştiriler dikkate alınır. Viranşehir bunu hak etmiyor. Bugün bu yazdıklarım tarih önünde şahit olacaktır. Gelecek nesillere de bu aktarılacaktır. İnşallah o nesiller bize Rahmet okur....Saygılarımla... 


3882 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
Biz Halkız, Başaracağız - 14/01/2016
Biz Halkız, Başaracağız
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası