• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam221
Toplam Ziyaret12900195
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Hafta İçi Çalışmalarım
01/05/2013

                Zaman zaman okuyucularım “Bir hafta boyunca ne yapıyorsun, çalışmalarını neden köşende değerlendirmiyorsun?” diye serzenişlerinde bulunuyorlar. Her hafta olmasa da ara sıra bu konuda da yazmam gerektiğini, dolayısıyla bu okuyucularımın da isteklerini böylece yerine getirmiş olacağımı düşünerek müsaadenizle bu hafta ki köşe yazımı da bu konuya ayırayım .

                Efendim geçen hafta ki çalışmamın bir kısmı Şanlıurfa da geçti. Öyle ki TBMM Kit Komisyonu üyeleri toplu halde Şanlıurfa, Eyyup Nebi, Viranşehir ve Ceylanpınar’a bir ziyarette bulundular. Kit komisyonunun ilk durağı Şanlıurfa oldu. Burada Resmi temasların ardından önce meşhur Göbekli Tepe’ye geçtiler. Komisyonda olan tüm partilerin ( Ak Parti, CHP ve MHP) Milletvekilleri burada inceleme yaptılar. 11.500 yıllık bir geçmişi olduğu iddia edilen Göbekli Tepe nedense benim hiç ilgimi çekmedi. Bizim Eyyup Nebi beldesinde kabri bulunan iki Peygamberin var olması (tarihi açıdan düşünürsek) beni daha çok ilgilendiriyor. Göbekli Tepe Şanlıurfa’nın Eyyup Nebi Beldesinde ki iki Peygamber kabri de bizim olsun. Ayrıca her zaman sesli olarak düşündüğümü buradan bir kez daha söyleyeyim; Asıl Peygamberler şehri Viranşehir’dir. Bizde iki Peygamberin kabri var, Şanlıurfa 2da ise iddiaya göre İbrahim (as) doğduğu mağara, sizce hangisi Peygamberler şehri…

                Neyse biz çalışmalarımıza dönersek, buradan Harran İlçesine geçtik. Burada dünyada yapılan ilk Üniversite’nin ( Medrese) kalıntılarını beraberce gezdik. Gerçekten çok muhteşem bir yer ama ilgi olarak Göbekli Tepe kadar ilgi çekmiyor. Hele tarihi Harran evleri ister inanın ister inanmayın tam bir mimari şaheser. Yazın sıcağına dayanıklı, kışın soğuğunu içeri geçirmiyor. İç kısımda ki odalar oldukça geniş. Tabi şu  an oralar tarihi eser olarak sadece turistik amaçlı olarak kullanılıyor ama oralara da yeterince ilgi gösterilmemiş. Kümbet evlerinin yanı başında bulunan develer ile tur atan yerli ve yabancı turistlerin sadece bu yönü ile eğlendiğini gördüm. Harran İlçesinin hemen çıkışında Hayati Harran-i Hazretlerinin türbesine uğrayıp dua ettik. Bahçenin girişi tam bir tarih kokuyor. Sanki Medine’nin geçmişte ki tarihi yapısını andırıyor. Bu görsel bile insanı cezp ediyor.

                Kit komisyonu üyeleri gerekli çalışmalarını yapmak üzere Ceylanpınar’a geçerken bende hafta sonu çocuklarıma söz verdiğim için Eyyup Nebi Beldesine ziyarete gittim. Güzel bir park, muhteşem bir kalabalık ve Türkiye’nin her yerinden (Tekirdağ, Konya, Osmaniye) insanların buraya akın akın geldiğini gördüm. Gelirken yaşadığımız en büyük sıkıntı yol sorunuydu. Bu yol neden hala bitirilemiyor anlamış değilim. İnanın oraya ziyarete gelenlere çok büyük bir eziyet veriyor. Yol yapımını üstlenen mütahitliğin buradan dikkatini çekmek isterim. Orası Peygamberler diyarı, ne kadar hizmet etseniz azdır. Bakın onun hayrına ekmek yiyorsunuz, lütfen bu konuda daha duyarlı davranıp bu yolu bir an önce bitirin.

                Eyyup Nebi beldesinde ki ziyaretlerim esnasında beni çok fena bir şekilde üzen temizlik sorunu oldu. Rahime annemizin makamına gittiğimiz de gördüğüm manzara utanç vericiydi. Her taraf çöp ve pislik içinde. Çocuk bezini bile ulu ortaya atmışlar. Hem de yanı başlarında çöp bidonu olmasına rağmen. Dışarıdan beldemize gelen misafirler bu manzarayı görünce hakkımız da ne düşünüyorlar kim bilir. Allah’ın iki Peygamberinin kabrini ziyaret edeceksiniz ve orayı çöplüğe çevireceksiniz. Bunu yapanları bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Orada ulu orta attığınız çöpleri evinizde de atıyor musunuz?

                Evet, bir hafta boyunca diğer haberler hariç kısaca bunları yaşadık ve yaşadığımızı sizlerler paylaştık. Saygılarımla.



3185 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası