• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam206
Toplam Ziyaret12900180
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Viranşehirli Olmak
18/09/2013

               Benim yazılarımı takip edenler mutlaka birliler, en son söyleyeceğimi en başta söylerim ki meramım açık ve net bir şekilde bilinsin. Bu hafta da yine en sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeceğim. Viranşehir’de yaşayan herkes Viranşehirlidir. Hepsi benim kardeşimdir, asla ayırt etmedim etmemde. Ama biraz aile içi meseleleri de eleştirmek isterim.

                Viranşehirli olan hemşerilerimizin birbirlerine bakış açısı gerçekten sorgulanması gereken sosyolojik bir vakadır diye düşünüyorum. Özellikle birbirimizle olan ilişkilerde (Bu kişisel olur veya aşiretsel olur fark etmez) birbirimizin başarısını kıskanır bir adım öteye gitmemiz nedense istenmez. Bu eğitimde de böyledir, siyasette de böyledir, ekonomide de böyledir ve sporda da böyledir. Özellikle şu günlerde seçim havasında yer alan Viranşehirli aday adayları ve onların taraftarları Belediye başkanlığına aday olacaklar için sordukları ilk soru hep şu olmuştur; Hangi aşirettendir, eğer aşiret ise bu iş olmaz diye hemen son noktayı koyarlar. Anlamadığım bir insanın bir aşirete mensup olması suç mu?

                Birde olaya farklı bir gözle bakarsak, aşiret mensubu olanlar son dönemde iyi bir intiba bırakmadıkları için toplum tarafından ciddi bir şekilde eleştiriliyor. Bu eleştiri öyle bir hal aldı ki artık adam ağzıyla kuş tutsa da yaranamıyor. Bu durum bürokrat olarak atanan bir memleket çocuğu içinde geçerlidir. Bir hemşerimiz Viranşehir dışında herhangi bir göreve gelmişse bizim gurur duymamız gerekirken ilk verdiğimiz tepki acaba kimin torpili ile geldi olmuştur. Halbuki sevinmemiz gerekirken sırf bizim aşiretten değil mantığı bizi yanlış düşüncelere götürüyor.

                Mesela Viranşehir’de futbol takımlarımız var, bu takımlarımız yıllardır amatör kümelerden bir adım öteye gidememiş. İlk intiba şöyle oluyor; Eee biz yardım ediyoruz ama baştakiler bu yardımı gereği gibi kullanmıyor. Maalesef takımlarımızın başında bulunanlarda geçmişte böyle bir imaj bıraktıkları için bu düşünce hiç değişmiyor. Birde işin ekonomik tarafına baktığımız zaman hiçbir aşiret mensubu diğer bir aşiret mensubunun daha fazla kazanmasını tahammül edemiyor. Eğer böyle bir şey olursa o zaman dengelerin değişeceğini düşünüyor. Bu konuda Viranşehir’de zengin kesimin de hatası bulunuyor. Neden derseniz, onlarda geçmişte iyi bir imaj bırakmadılar ve paylaşmak yerine “ hepsi benim olsun kimin ne hali varsa görsün” düşüncesi onları bu duruma getirdi.

                Mesela Siyasi arenada bu durum çok bariz bir şekilde ortaya çıkar. Herhangi bir partiden aday adayı olacaklar parti merkezlerinde temayül yoklamasından geçerlerken hep ben merkezli düşündükleri için bir adım dahi öne gidemediler. Şu an Ankara’da nasıl biliniyoruz diye sorsanız en bencil siyasetçiler Viranşehirlidir diye söylerler.

                Peki biz nasıl bu hale geldik. Etrafımızda ki ilçeler bize 20 – 30 yıl fark atarken biz neden bu haldeyiz. Aslında bu sorunun tek bir cevabı var Ben merkezli düşünceden kurtulup biz merkezli düşünceye sahip olamadıktan sonra bizim durumumuz maalesef hep böyle devam edecektir. Kusura bakmayın biraz ağır olacak ama bu halimizle geleceğimiz olan çocuklarımıza da iyi bir miras bırakamayacağımızdan onlarında akıbeti maalesef böyle olacaktır. Şimdi iki elimizi yanaklarımızın üstüne koyup bu durumdan nasıl kurtulabilirizin hesabını yapmamız lazım. Benden söylemesi. Saygılarımla.   



3237 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası