• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam216
Toplam Ziyaret12900190
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
10 Büyüktür 1 den
17/12/2014

            Yaklaşık 7 ay önce Şanlıurfa Büyükşehir statüsüne kavuştu. Bence iyi de oldu ama iyi dememiz için bence henüz vakit erken. Neden derseniz bariz bir şekilde işleyişin kılcal damarlara kadar hizmet götürdüğünü gördüğümüzde o zaman iyi olmuş deriz.

            İlk 7 aylık çalışma performansı göstergesi ilçeler bazında negatif bir tablo çizse de önümüzde hala 4 yıldan daha fazla uzun bir süre var. Biz geçen 7 aylık dönem üzerinden değerlendirme yapıp kişisel görüşlerimi yazmak istedim. Bizim yaşadığımız şehrin üzerinden bir değerlendirme yapalım istedim.

            Şanlıurfa merkezde bulunan üç ilçe Eyyubiye, Haliliye ve Karaköprü'yü saymazsak Urfa'nın bunlar dışında 10 ilçesi daha var. Bunlardan biride Viranşehir. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güvenç ile görüşüp İlçe belediyeler ve Büyükşehir Belediyesinin hizmet sınırlarının çizilip halka anlatılmasını teklif ettim. Aynı teklifi Viranşehir Belediye Başkanı Sayın Emrullah Cin'e de yaptım ama hala bu konu netleşmiş değil.

            Merkeze yapılan hizmetleri görünce ilçelerin sanki biraz ötelendiği hissine vardım. Örneğin çevre düzenlenmesi, şehir içi ve köy yollarının yapılması, Şehir içi trafik sorunu vb konularda merkezde yapılan çalışmalar maalesef ilçeler nezdinde yeterince yansımadığını görüyorum. En azından bunun Viranşehir'e yansımadığını görüyorum.

            Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Dünya 5 ten büyüktür deyimi maalesef şu anda bize tecelli ediyor. Yani 10 İlçe Şanlıurfa'dan büyüktür. Hizmet ise herkese eşit ve adaletli hizmetin gitmesi gerekir. Belki Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güvenç yeterince bilgilendirilmiyor ama ilk 7 aylık gösterge bu.

            İnşallah bu durumun farkına varılırda bir an önce hizmet yarışına başlanılır. Belki şimdiden yapılan bu eleştirel yazımız ileri ki dönemde yapılabilecek hataların önüne de geçmiş olur. Dost acı söyler misali bu yazıyı yazıyor ve bu eleştirimizden inşallah bazıları nasiplenir diyorum.

            Büyükşehir nezdinde kurulan daire başkanlıklarının sık sık Viranşehir'i ziyaret etmesi her daire başkanlarının kendi alanlarında bir şeyler yapması, hizmet yarışına girmesi tavsiyemdir. Urfa sadece Urfa'dan ibaret olmadığını ispatlamaları lazım. Evet, belki kolay değil, yıllarca Urfa'da yaşamış ve hiç Viranşehir'e gelmemiş daire başkanları olabilir. İşte bu ve diğer Başkanlarının koltukta oturmak değil de araziye çıkması gerektiğini, sorunları yerinde görmeleri gerektiğini söylemek isterim.

            Rahmetli Turgut Özal atom karınca gibi çalışıp gerek yurt içi gerekse yurt dışı ziyaretler yapıp ülkesine hizmet etmek için çabalardı. Ama yanında ki bürokratlar buna ayak uydurmakta ağır kalınca işler istenilen hızda gitmiyordu. Bu yüzden Özal'ın yaptığı çalışmanın çoğu maalesef halka istenildiği gibi yansımıyordu.

            Şanlıurfa'da yaşayıp sadece oranın sorumlusu değilsiniz. Bununla beraber 10 ilçe ve 2 milyon insandan da sorumlusunuz. Bu 2 Milyon insanın sorumluluğunu da taşıyorsunuz. Kağıt üzerinde Büyükşehir statüsü ile yönetiliyor olabiliriz ama bu durum kafalarda hala değişmemişse bir an önce bunun gereğinin yapılması lazım. Başımızı kaldırıp Urfa merkez dışında 10 ilçenin olduğunu unutmayalım. Saygılarımla. 

NOT: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Şanlıurfa'nın tanıtım videosunda Viranşehir'e hiç yer verilmemiş. İşte size en somut örnek...



1870 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası