• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam152
Toplam Ziyaret12900126
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
2x1=1
09/04/2014

            Oysa ne kadar güzel başlamıştı her şey, seçimden önceki çalışmalar öyle güzel gidiyordu ki halk bütün partileri takdir ediyordu. Seçim bürolarını ziyaretler, karşılıklı çay içip başarılar dilemeler yıllardır özlenen tabloydu. Seçim sırasında yaşanan gerginlik, seçimden sonra yaşanan istenmeyen olaylar, susmak bilmeyen silahlar ve havai fişekleri, başta hastaları ve çocukları olmak üzere tüm vatandaşları etkiledi. 2 gün boyunca Adliye Sarayı civarında bulunan okullarda eğitimin aksaması yaşanan olayların etkisini göstermesi açısından önemlidir. Halk bu yaşananları tasvip etmedi.

            Bizler taziyelerimizde cenazeleri kaldırırken omuz omuza verdik. Bayramlarda birbirimizi ziyaret edip hal hatır sorduk. Düğünlerde omuz omuza halaylar çektik. Hastalanınca birbirimizi ziyaret edip moral verdik. Biz böyleyken ne oldu da biz karşı karşıya geldik. Seçim esnasında izlenen siyaset gerilimin artmasına neden olunca bu tabana yayıldı ve maalesef istenmeyen olaylar yaşandı. Evet Seçimi BDP kazandı, kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum. Esasen seçime moral ve motivasyon açısından en hazır parti BDP idi. Bu o kadar ileri safhadaydı ki büyük fark atılacağı beklentisi oluştu. Ama sonuçta 515 farkla seçim kazanıldı. Tabanda bu sonuç beklenmeyen bir sonuçtu. Bazılarında bu sonuç hayal kırıklığı oluşturdu. Yinede her şeyin hayırlısı diyerek bundan sonra ki beklentiye geçelim.

            Başlığa mutlak dikkat etmişsinizdir; 2x1=1 diye. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. BDP nin seçimde aldığı oy oranı (Resmi Olmayan sonuç) 35959. Ak Partinin aldığı oy oranı (Resmi olmayan sonuç) 35444, yani hemen hemen aynı sadece 515 fark var. Viranşehir’de yaşayan her iki vatandaştan biri BDP li diğeri ise Ak Partilidir. 2x1=1 olması için Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Emrullah Cin ve Belediye Meclis üyeleri bu sonucu dikkate alıp yönetim bazında adil bir yönetim yapmaları gerekmektedir. Özellikle basına bu süreçte daha adil bir davranış bekliyorum, şahsen bunu hiç görmedik ve basının halkın sesi olduğu unutulmamalıdır. Esasen benim beklentimde bu yöndedir. Seçime giren diğer partilerin görüşlerine de açık olunmalı ve onların görüşlerinden de faydanalınmalıdır diye düşünüyorum.  

            PARALEL YAPI: Viranşehir’de Seçim esnasında Paralel yapıcılar taşıdıkları müşahit kağıdı ile dikkat çekti. Siyasi açıdan hiçbir iddiası olmayan, partisi bulunmayan kişilerin bir partinin müşahit kâğıdını taşımaları ve seçim sonuçlarını almaları doğrusu benim dikkatimi çekti. Şimdi kafamda oluşan soruları tek tek sıralamak istiyorum; Bu insanlar seçimde görevli olmamalarına rağmen Şanlıurfa Saadet Partisinden  müşahit kağıdı alıp çalıştılar mı? Seçimde herhangi bir iddiası olmayanlar buna neden gerek duydu? Kaç Müşahit kağıdı aldılar? Burada ki amaçları neydi? İlçe seçim kurulunda verilen seçim sonuçları neden bunları tatmin etmedi? Sandık başında alınan sonuçlar kime servis edildi? Bu ve buna benzer sorular çoğaltılabilir, Şimdi bu soruların cevabını kamuoyu gibi bende merak ediyorum.

            Bazı konuların aydınlatılması için ve halkımızın gerçekleri görmeleri açısından Adliye Sarayında sayım esnasında yaşadığımız bir olayı sizlere aktarmak istiyorum: Sayım esnasında ki yoğun çalışma ortamı dolayısıyla tam hatırlamamakla birlikte saat 23.30 sıralarında biz gazetecilerin yanına BDP Meclis üyesi adaylarından biri, benimde yakın bir dostum olan arkadaşımız yanımıza gelerek” Kanalurfa’ya bu haberleri kim servis ediyor, BDP nin Viranşehir’de % 60 oranı oy alarak seçimi kazandığını söylüyorlar. Elimizde ki sonuçlar farkın bu kadar olmadığını gösteriyor. Halkta bu sonucu görüp heyecana geliyor. Lütfen temsilci kimse bu durumu düzeltsin” dedi. Kanalurfa temsilcisi arkadaşımız başta olmak üzere hiç birimiz böyle bir sonuç göndermemişti. Orada bulunan Ulusal ve yerel hiçbir gazeteci hiç kimseye böyle bir haber geçmemişti. Gazeteci arkadaşlarımda haberimiz yok dedi. Orada bulunan yerel ve ulusal temsilci gazeteler şunlardı: Ben, Anadolu Ajansı, Kanalurfa temsilcisi, Doğan Haber Ajansı temsilcisi, İhlas Haber Ajansı Temsilcisi ve Güneydoğu TV Temsilcisi. Yıllardır beraber çalıştığımız bu gazeteci arkadaşlardan başka temsilci olarak orada bulunmayan bir temsilcilik yoktu ki onu da varın siz tahmin edin. Saygılarımla…     

Not: Selam olsun hizmetin samimi erlerine…        



3141 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası