• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam284
Toplam Ziyaret12900258
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
GENÇLERİ ANLAMALIYIZ
02/05/2012

 

  

Öncelikle vefat eden Ahmet Kaynup kardeşimize Yüce Allah’tan Rahmet kederli ailesine sabırlar dilerim.

     Geçen hafta gündeme getirdiğimiz YGS’de ki sıralamamız Viranşehir’de gündeme oturdu. Sonuçlar her açıdan değerlendirildi. Herkes özgür bir şekilde görüşlerini söyledi. Bazıları ise kendi boyunu aşan mesajlar göndererek aklın sıra bizi suçladı. Sanki bu işin sorumlusu bizmişiz gibi.

     Biz eğitim sorunlarımızı medeni çerçevede tartışırken Cumartesi günü elim bir haber ile sarsıldık. Ahmet Kaynup adlı öğrenci kardeşimizin öldüğü haberi hepimizi sarstı. Sebebi ne olursa olsun adeta kahrolduk. Olayın heyecanı ile olay yerine gittiğimizde korkunç manzara ile karşılaştık. Aman Allah’ım pırıl pırıl bir genç kardeşimiz asılı bir şekilde karşımızda duruyor. Sözün bittiği yerdeydik. Gıkımız bile çıkmıyordu. Gözler nemlendi ve Allah’tan sabır dileyip ‘’Ondan Geldik ve Yine Ona Döneceğiz’ cümlesi ağzımızdan döküldü. Ölüm sebebi ne olursa olsun sonuçta bir insan hayatı sona ermişti.

     Pazartesi günü soluğu Gazi lisesinde aldım. 12/C sınıfında eğitim alıyormuş Ahmetimiz. Oradaki arkadaşları ile görüştüm. Kendilerini tek tek dinledim, onlara kendi görüşlerimi anlattım. Rahmetliden bol bol bahsettik. Nasıl bir insandı, ruhsal hali ne alemdeydi, nede olsa o’nu en yakından tanıyan onlardı.

      Çaylarımızı yudumlarken öğrenci kardeşlerimizden dert yakınmalarını dinledik. Sanki ‘Niye bizi duymuyor ve anlamak istemiyorsunuz, bizde bu toplumun bir parçasıyız. Ailelerimizin, yetkililerimizin bizi daha iyi anlamaları için sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz. Burada her sınıf 50’şerli öğrenci sayısı ile eğitim görüyoruz. Sosyal aktivite ve imkanlarımız kısıtlı, yetkililerden mutlaka ilgilenmelerini bekliyoruz. Ailelerimiz bizi okula gönderdikten sonra her şeyin bittiğini sanıyor. Bugün Viranşehir’de kaç aile öğrencisi ile gereği gibi ilgileniyor. Yılda ya bir sefer yada iki sefer okula gelip durumumuzu soruyor oda bir sorun çıktığındandır’dediler.

      Minik yürekleri ile nasılda dobra dobra konuşuyorlar diye hayretler içinde kendilerini dinledim. Niye yalan söyleyeyim onlar adına çok sevindim. Böylesi açık yüreklilikle sorunlarını dile getirmelerine çok sevindim.

      Heyyyy yetkililer duyuyormusunuz? Viranşehir gençliğini, bu konuşan gençler hem de Gazi Lisesinin öğrencileri, Anadolu Liselerinde okuyanlar değil. Sizden ilgi ve alaka bekliyorlar. Sahip çıkmalarını bekliyorlar. Siz hala başınızı kumamı gömeceksiniz yoksa gereğini yapacak mısınız? Bunu hep birlikte göreceğiz.

      Bir çift lafımda İmamlara; Ümmeti Muhammed sizden kendilerini aydınlatmalarını bekliyor, yardım elinizi uzatmanızı bekliyor, ilgi ve alaka bekliyor. Yoksa siz hala bunları duymamazlıktan gelmeye devam mı edeceksiniz? Siz daha iyi bilirsiniz ya bu işin birde ahret tarafı var, bizden hatırlatması. Basın olarak bizde kendimizi sorguluyor üzerimize düşeni yerine getirmeye bütün halkımızın önünde söz veriyoruz. Sorumluluktan kaçmıyoruz, biz göreve hazırız ya siz…Saygılarımla.    

 



3185 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

İmamlardan beklentimiz çok.      03/05/2012 11:26

Gerçekten Viranşehirdeki İmamların çoğu üzerine düşeni yapmıyor. Adam cami,de namaz kıldırıken gizlice açtığı dukkanın hesabını yapıyor kafasından. İmam arkadaşalr biraz duyarlı olun. Bu böyle devam ederse yakında size teneke takar bu insanalr. kusura bakmayın .bnde imam adayıyım. sizi bu şekilde eleştiryorum.
Muharrem Sayhar

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası