• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam326
Toplam Ziyaret12914772
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Kutlu Doğum ve Barış
23/04/2013

               Geçen hafta boyunca hemen hemen her kurum, farklı fikre sahip tüm siyasi partiler ve her sivil toplum kuruluşu Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumu ile ilgili etkinlikler düzenlediler. Bu etkinlikler içinde de en çok dikkati çeken, geçen sene gazetemizin girişimiyle Viranşehir’e ilk defa getirilen Sakal-ı Şerif’in 2. Defa Viranşehir’e getirilmesi ve halkın büyük bir coşku ile onu ziyaret etmesi oldu. “ O Nurla Onurlandık” teması altında yaratılmışların en şereflisi olan insanın, Efendimizle (sav)  nasıl bir güzellik kazandığı sık sık vurgulandı.

                Bu haftanın büyük özelliklerinden bir de son dönemde büyük bir ivme kazanan ve hemen hemen her kesimin büyük desteğini alan Barış görüşmeleridir. Akil adamların halkın arasında dolaşıp görüşlerini alması ve bu yapılan çalışmanın Kutlu doğum haftasına denk gelmesi ve insani duyguların, merhametin ve kardeşlik duygularının kabardığı bir anda olması gerçekten zamanlama açısından önem taşıdı. Çünkü her kesimden yapılan her açıklama ister istemez ilhamını Peygamber Efendimizden (sav) aldı. İşte İslam’ın insana bakış açısı, toplum barışı ve Ahlaki değerlere verdiği önem böylece Efendimizin aracılığıyla net bir şekilde bir kez daha ortaya çıktı. Yapılan açıklamaların tamamında bu temalar kullanılarak topluma bir huzur ve güven geldi. Demek ki O’nun (sav) izinden tam manasıyla gidilirse gerçek kurtuluşa ermek, gerçek özgürlüğü yaşamak ve toplumsal barışın tesisinde temel teşkil etmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Yeter ki bizler bunun farkına varalım.

                Sürdürülen bu barış görüşmelerinde eğer bunu baz almazsak ortaya çok vahim durum çıkabilir. Bunu şöyle örneklendirmek gerekirse; Bir çocuk dünyaya gelecek, adı şimdiden belli; BARIŞ. Bir çocuğun nasıl ki doğum öncesinde zeka testi yapılıyor ve daha başka hastalıklara maruz kalmadan önceden tedbir alınıyorsa dünyaya gelecek BARIŞ adlı çocuğunda Peygamber Efendimizin (sav) emrettiği tedbirler alınarak bu çocukta hastalıklı olarak dünyaya gelmez. Bu süreçte anne karnında ki çocuğun bakımı ne kadar önemliyse Toplum huzuru için dünyaya gelecek BARIŞ adlı çocuğunda önemi bir o kadar değerlidir.

                Hafta içi yapılan hemen hemen her etkinlikte Peygamber Efendimizin hadisleri çerçevesinde bu konuya değinildi. Demek ki Efendimiz = Barış, Huzur, Güven ve insanca yaşamak demektir. Bu güzergahta izlenilen yol en doğru yoldur. Ama bu yolu kat ederken sanılmasın ki bu yol tehlikelerden yolsundur. Buna çok dikkat etmek gerekir. Sol cenahın en çok muzdarip olduğu Din Tüccarlarına çok dikkat etmek gerek. Zaten bu kesimin dine bakış açısını en çok bunlar baltalıyor, onlarda zannediyorlar ki bütün Müslümanlar böyledir. Hayır, yanılıyorsunuz. Herkesi aynı kefeye koyamazsınız, bazılarınızda işin ucuzuna kaçarak “ Onlar zaten hepsi böyledir” peşin hükmüne sarılarak kestirip atıyorlar, bunlar ön yargıdan başka bir şey değildir. Sağ cenahın sol kesimden en çok muzdarip olduğu konu ise işte bu “Ön yargıdır”. Gelin bir birinizle ön yargısız diyalog kurun ve birbirinizin fikrine saygılı olun, inanıyorum ki birbirinizi rahat bir şekilde anlayacaksınız. Bazılarının çıkarlarına ters düştüğü için bu iki kesimin birbirine yanaşmalarını istemiyor. Neden derseniz, çünkü onların nemalanma alanını ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Buda onların hesabına gelmez.

                Sözün kısası, Hastalık belli, teşhis konulmuş, şimdi tedavi zamanı. Bu tedavi metodu da hafta boyunca dillendirdiğiniz (İnşallah sözde olmaz) Peygamber Efendimizin (sav) sözlerinde mevcut. Eğer onu baz alırsanız hem dünya hem de Ahiret kurtuluşuna erersiniz. Başka da tedavi metodu yoktur, boşuna aramayın. Çünkü dünyada birçok metot denendi hiç biri mutluluk getirmedi, kan ve göz yaşından başka. Son olarak size şunu tavsiye edebilirim; Size menfaatsiz bir şekilde verilen tüm nasihatleri alın, karşılığında bir beklenti olan hiçbir nasihate de kulak asmayın. Saygılarımla.       



2636 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632
Hava Durumu
Saat
Site Haritası