• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam286
Toplam Ziyaret12900260
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Kurban Bayramı ve Sonrası
10/10/2013

               Bayram haftasına girdiğimiz şu günlerde hemen hemen her yerde bayram hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Alış veriş yapan, kurbanlık alan, hacda ki yakınından haber bekleyip o heyecanı yaşayan, evini, iş yerini temizleyen, artık bu heyecan böyle devam edip gidiyor. Gerçekten çok güzel bir duygu. Yılda iki kez de olsa bayram heyecanını yaşamak gerçekten görülmeye, yaşanmaya değer. Bize bu bayramları bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

                Çok yoğun geçen bir haftadan sonra (Özellikle İş-Kur Kurası ve sonrasında yaptığımız yayın) bu bayram haftasında özellikle kurban alıp keseceklere tavsiyem kendi kurbanınızı kendiniz alıp çoluk çocuğunuzla resmi olarak belirlenen yerde bir kasab’a  kestirmenizdir. O heyecanı çocuklarınızla yaşamanızı ve muhtaçlara et dağıtımı yaparken kendi ellerinizle bunu çocuklarınız ile birlikte yapmanızı tavsiye ederim. Böylece çocukların da Kurban Bayramının mahiyetini öğrenmiş olur ve yapılan yardım esnasında merhamet duygusunun gelişimini sağlamış olursunuz.

                Mesela bayram namazına beraberce gidip bayram namazını kılmanız, camide bulunan tüm cemaatle bayramlaşma insani ilişkilerin gelişiminde önemli bir faktör olacaktır. Çocukların bu yapılanlar sonucunda insana bakış açısı, komşu ilişkileri ve akraba ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu küçük yaşta aşılamış olursunuz. Zaten bayramların en büyük özelliği de budur. Merhamet, yardımlaşma, ziyaretleşme sonrası ilişkilerin güçlenmesi vs. Bu duygular ile yetişen geleceğimiz olan nesiller hiç olmazsa be değerleri ondan sonra gelecek olan nesillere aşılamış olurlar. Bunu özellikle yapmanızı tavsiye ederim.

                Kurban bayramı sonrası bizi çok yoğun bir siyasi süreç bekliyor desem yeridir. Malumunuz 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partiler çalışmalarını tempolarını artırarak sürdüreceklerdir. Aday adaylıklarının başvuru süresi bu son aşamada şekilleneceğinden Siyasi partilerin mesaileri belki de gece yarılarına kadar devam edecektir. Kimi Büyükşehir, kimi İlçe Belediye Başkanlığı, kimi Büyükşehir Meclis üyeliği ve kimi de İlçe belediye meclis üyeliği için başvuruda bulunacak. Bu süreçte inanıyorum tabiri caiz ise adam adama markaj uygulanıp destek aranacak. STK’lar bol bol ziyaret edilip vitrine çıkılacak. Aşiretsel dengeler matematiksel hesaplar yapılarak denge araştırması yapılacak ve böylece kim nereden nasıl aday adayı olacak hesapları yapılacak.

                Benim aday adaylarına öncelikle tavsiyem hangi makamdan aday olursanız olun mutlaka kendinizi ve yapacaklarınızı kamuoyu ile çok iyi paylaşmanız gerekecek. Artık insanlar birilerinin istemiyle paket oy vermiyor. İnsanlar artık özgür bir şekilde kendi düşüncesini sandığa yansıtıyor. Onun için aday adaylarının mutlaka kendini ifade edecek bir tanıtım kampanyası içine girmesi gerekecek.

                Bazı partiler bu seçimin kesin favorisi biziz deselerde onlara bir sözü hatırlatmadan geçemeyeceğim. Siyasette bir saat çok uzun bir zamandır. Benden söylemesi. Saygılarımla.

                NOT: Kurban bayramınızı en samimi ve içten dileklerimle kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dolu günlere vesile olmasını dilerim. 



2977 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası