• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam221
Toplam Ziyaret12900195
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
DEĞİŞİM BAŞLIYOR
05/10/2011

    

      Evet, Mutluyuz ve Onurluyuz, bu güzellik elbette ki hepimizin. Gazetemiz 3. yaşına basmasına bir hafta kaldı. İnşallah haftaya Gazetemizin yayın hayatına başlamasının 3.yılı olacak. Bunun için bizde yönetim kurulu olarak bazı yenilikler yapmaya karar verdik. Aslında gazetemiz yayın hayatına başladığından bu yana hemen hemen her 6 ayda bir mutlaka kendini geliştirmek adına yeniliklere imza atıyor. Kazandığımız üç beş kuruşu gazetemizin gelişmesine harcıyoruz. İlk etapta gazete olarak değil de site olarak sizlere bir yenilik hazırlıyoruz. Ardından gazete olarak büyük çaplı hazırlıklarımız var ama onun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bazı şeyler hemen olmuyor fakat bu yönde ki kararlılığımız devam ediyor. Yinede her şeyin hayırlısı diyerek bu konuya haftaya devam etmek üzere şimdilik ara veriyorum.

    

       Manşetimizden de anlaşılacağı üzere Viranşehir Endüstri Meslek Lisesi devasa bir okul binası ve atölyeye sahip olmasına rağmen 22 yıldır atıl bir durumda. Evet dile kolay tam tamına 22 yıldır atıl durumda. Türkiye’nin başka yerinde böyle bir şey görmeniz mümkün değil. Bu nasıl bir şeydir ben bir türlü anlam veremedim.

    

      Yani şimdiye kadar burası hiç mi kimsenin dikkatini çekmedi? Çok acayip bir durum, böyle bir şey Türkiye’nin neresinde arasanız bulamazsınız. Şu anda bunun gibi bir okul yapmaya kalkın trilyonlarca para dökmek zorunda kalırsınız. Peki bu para kimden çıkacak, tabiî ki sizden bizden çıkacak.

    

       Şu anda orta öğretimde derslik sayısı yetmiyor. Peki neden bu tesis devreye girmiyor. Anadolu Öğretmen Lisesi için alınan arazi yıllardır neden atıl durumda. Bu okulumuz ve Fen lisemiz her yıl göçebe hayatımı yaşayacak. Bu gözde okulları buraya kazandıranları kutluyorum ama yetmiyor. Bu okullara mutlaka binalarını kazandırmak gerekiyor. Daha nereye kadar diğer okullarda misafir kalacaklar.

    

      Ayrıca Gazi lisesinin yükü de ortada. 1. Sınıflar yaklaşık elli beşer mevcutlu ve tam 17 şube bulunuyor. Burada ne kadar sağlıklı eğitim verebilirsiniz. Bir çoğu da gariban vatandaşın çocuğu. Onların iyi bir eğitim almaya hakları yok mu? Bu çocukları kendi çocuklarınız ve oradaki idare ve öğretmenleri de kendi yerinize koyunuz. Eğer vicdanen hala rahatsanız artık ben bundan gayrı bir şey demem.

    

     Peki bu okullarımızın durumu ile ilgili gerekli başvuru yapılmamış mı? Elbette yapılmış, gerek Okul yönetimince, gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ama bir sonuç alınamamış. Peki, bunun karşısında duran zihniyet kim. Şanlıurfa mı yoksa Ankara’mı? Karşımızda duran ve buraya yıllardır eğitim hizmeti gelmemesi için çaba gösteren zihniyeti bilelim de ona göre bizde bunları halka ifşa edelim.

    

      Beyler bu yazıyı yazarken hiç kimseyi hedef almıyorum. Lütfen konuyu farklı mecralara çekmeyin. Benim burada amaçladığım atıl durumda olan binalarımız ve arazilerimizin bir an önce faal hale gelmesidir. Allah var yav, böylesine devasa bir bina 22 yıldır nasıl boş durur gel de şaşırma. Eğer zamanın da bu bina hizmete girseydi çok daha değişik bir durum meydana gelebilirdi. Halen treni kaçırmış sayılmayız. Bu binanın atölyesinde kamuya büro malzemeleri üreten bir mesleki okul haline getirebiliriz.

    

      Şimdi daha iyi anlıyorum neden çevrede ki birçok il ve ilçeden geri kaldığımızı. Bunun vebali kimdeyse inanın bu vebalin altından kalkamaz. Yazık, hem de çok yazık bu millete. Saygılarımla.

Not: Diğer okulları(Cumhuriyet ve Rahime Hatun Ana Okulu ile ilgili yazmıyorum, inanmayan gidip bu okullara baksınlar.)        



2590 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası