• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam307
Toplam Ziyaret12914753
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
RAMAZAN AYININ BEREKETİ VE FIRSATÇILAR
01/08/2012

 

 

    Ramazan ayına gireli 13 gün oldu. Bu süreç içinde yaptığım bazı araştırmaları sizlerle paylaşmak istiyorum. Yalnız sizinle paylaşmak istediğim bu konuyu hem maddi hem de manevi boyutuyla ele almak istiyorum. Olayın yalnız bir tarafından bakarsak madalyonun öbür tarafını görmemiş oluruz.

    Öncelikle sağlık alanında yaptığım araştırmada Ramazan ayından önce Viranşehir Devlet Hastanesi polikliniğine gelen hasta sayısında % 50’ye varan bir düşüş görülüyor. Hangi birime sorsam aynı cevabı alıyorum, biz bu kadar düşüş beklemiyorduk diye  ‘’Oruç tut sıhhat bul’’ söylemini böylece karşılığını bulmuş oluyor. Bazıları bunu işte hava sıcak, millet oruç olduğundan hastaneye gelemiyor bahanesiyle geçiştirmeye çalışıyor, belki kısmen etkileyebilir ama şahsım bile rahatsız olduğumdan bu havada oruç ağzıyla muayeneye gittim. İnanın hasta olan bir insan ne sıcağa bakar nede oruç olduğuna, nede olsa can tatlıdır. Bunu daha iyi bir örnekle açıklamak gerekirse; Düşünün bilgisayarınıza virüs girse onu temizlemek için gider bilgisayarcının yanına bir format atarsınız temizlersiniz. İşte İnsan bedenin de böyledir. Vücudunuza yıl boyu bulaşan hastalıklı virüsleri temizlemenin yolu oruçtan geçer. Çünkü oruç insan vücuduna format atıp hastalıklardan temizliyor. İşin manevi boyutu ise işlenen günahların affolmasına sebep olabilir. Tabi oruç tutmaktan gayesi Allah olanlar için bunlar geçerli olur.   

    Olayın asayiş boyutundan baksak yine belirgin bir düşüş var, trafik kazaları yönünden baksak(Ölümlü ve yaralı vakalar için) yine aynı bir düşüş var. Kavga oranında yine aynı tablo ile karşı karşıyayız. İkili ilişkilerimizde halk bir birine yardım etmek için adeta yarışıyor. Hayır kurumları ve hayır severler bu ayda mesailerini ikiye katladılar, neden; çünkü başta fakir fukaranın ve diğer insanlarımızın yüzü gülsün diye. İşte bu ayda Hadis-i şerifte denildiği gibi ‘’Ramazan ayı gelince şeytanlar bağlanır.’’ Dolayısıyla bağlanan şeytanlar insanların arasını açıp kavga etmelerine sebep vermekten aciz kalır. Ha kavga olmuyor değil ama oda nefislerine uyanların sorunu. Ama Ramazan ayı öncesine göre büyük düşüş olduğu bir gerçek. Bu ayda doruğa ulaşan merhamet duygusu nedeniyle insanların yardımseverliği onlara hem sevap kazandırdığı gibi günahların affolmasına da vesile oluyor. Bu sayede fakir fukaranın yüzü gülmüş oluyor, onların o yaşantısı diğer insanlara örnek olacağından ibret alınmasına da sebep oluyor. Hani derler ya ‘’beterin beteri var, sen haline şükret’’diye. İşte o fakir insanlar ziyaret edildikçe bu daha iyi anlaşılıyor. İşte bu ziyaretlerin yapılmasına sebepte elbette ki Mübarek Ramazan ayı vesile oluyor.

     Birde Ramazan fırsatçıları var ki Allah onları ıslah etsin. Bu ayı fırsat bilip kendilerine kazanmaları gereken sevapları günah olarak kazanıyorlar. Yazık hem de çok yazık. Yani siz Ramazan ayının tamamını yüzde bin karla geçirseniz ne olur geçirmeseniz ne olur. Yani bu ayda bu şekilde kazanacağınız parayı ne malum hastalıklara, ilaçlara vermeyeceğiniz, düşürüp kaybetmeyeceğiniz veya hırsızlara çaldırmayacağınız. İyi düşünmek lazım; Bu rahmet ayında böyle davranarak elinize geçen fırsatı hem maddi olarak hem de manevi olarak kaçırmış oluyorsunuz. Yol yakınken gelin tövbe edin ve bu fırsattan sizde yararlanın. Tercih sizin. Saygılarımla.          

 



2931 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632
Hava Durumu
Saat
Site Haritası