• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam223
Toplam Ziyaret12900197
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Tablo Netleşiyor
04/12/2013

               Her geçen gün biraz daha seçim heyecanının arttığı bu günlerde Türkiye geneli partiler yavaş yavaş İl ve ilçe Belediye Başkan aday adaylarını netleştiriyor. 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tüm partiler İktidarın atacağı adıma göre pozisyon belirleyip adaylarını tespit etmeye çalışıyor. Aslında bu durumu doğal karşılamak lazım. Çünkü Muhalefet partileri elbette iktidarın durumuna göre hareket edecektir.

                Neyse biz öncelikle bizi yakından ilgilendiren Şanlıurfa ve Viranşehir’e bakalım. Ben köşe yazımı hazırladığım sırada dün itibarıyla Ak Parti 2014 yerel seçimlerin de Şanlıurfa’dan eski Vali Sayın Celalettin Güvenç’i aday olarak gösterdi. Sayın Celalettin Güvenç’in adaylığı duyulduğunda İlk etapta Şanlıurfa’da ölçeği düşük küçük çaplı bir deprem meydana geldi. Daha adaylık açıklanmadan bazı artçı şoklar ile bu süreç devam etti. Bu eylemi yapanların istekleri Urfalı olması ve Fakıbaba’nın tercih edilmesiydi. Ama ardından aday açıklanması esnasında Ahmet Eşref Fakıbaba sahneye çıkıp “Ben Partimin Emrindeyim” demesiyle bu eylemi yapanların beklentisi bir anda boşa çıktı. Öyle ya tutunacakları ve iktidarı vurabilecekleri bir dal vardı o da maalesef kırılmış oldu.

                Peki, Ak Parti neden Sayın Celalettin Güvenç’i aday yaptı, normalde bakıldığı zaman bu durum Sayın Güvenç için tenzil-i Rütbe anlamına geliyor. Sayın Güvenç 11.08.2011 tarihli kararname ile Manisa’dan Şanlıurfa’ya atandı. Genel seçimlerden 2 ay sonra Şanlıurfa’ya atanmasında elbette bir neden vardı. Hükümetin yatırım için onca para göndermesine rağmen sadece belirli kesimlerin bu hizmetten yararlanması vatandaşın canına tak etmiş kontrol mekanizmasının daha iyi çalışması için daha önce kendini ispatlamış bir bürokrata ihtiyaç vardı. İşte bu boşluğu Hükümet Sayın Güvenç ile doldurmaya çalıştı. Bir gazeteci olarak Sayın Güvenç’i Şanlıurfa’ya atandığından beri takip ediyorum. Şanlıurfa’da gitmediği ilçe, hemen hemen ziyaret etmediği köy kalmadı. Sayın Güvenç’in bu performansı elbette ki Hükümetin dikkatinden kaçmadı. En nihayetinde yerel seçimlerde kendisine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı verilerek var olan sorunların çözümü için start verdi. Bakalım Şanlıurfa coğrafyasında yaşayan halk bu duruma nasıl tepki verecek İnşallah hep birlikte göreceğiz.

                Sayın Celalettin Güvenç’in Ak Partiden aday olmasıyla kendisini bekleyen en büyük sorunlardan birde tartışmasız elektrik sorunudur. Daha önce Viranşehir seçmeninin oyunu alabilmek için yıllarca Diyarbakır yolunu rant kapısı olarak kullanan siyasiler gibi yakın bir tarihe kadar ki siyasilerde hep elektrik sorununu rant kapısı olarak kullandı. Buradan Sayın Güvenç’e açık bir çağrı da  bulunuyorum; Sayın Güvenç rant uğruna değil de hizmet uğruna yaptığınız ile adaylığa getirildiniz. Bölgemizin elektrik sorununu yakından bilen biri olarak sizden en kısa zamanda bu sorunu çözmenizi bekliyorum. Burada sizin kazanıp kazanmadığınızı tartışmıyorum, kimin kazanacağını da ancak Allah bilir ama lütfen artık bu sorunu çözün. Siz sadece Şanlıurfa’nın değil, Şanlıurfa ile birlikte iktidar partisinden 13 ilçenin Belediye Başkan adayısınız. Halkın bu yönde beklentisi çok büyük, benden uyarması.

                Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. Bakalım diğer partiler kimi aday gösterecek. Viranşehir içinse süreç hala devam ediyor. Bu heyecanlı bekleyiş inşallah hayırlara vesile olur. Saygılarımla.         



3484 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası