• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam185
Toplam Ziyaret12914631
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Siyaset Çözüm Mercidir
13/11/2013

               Bütün partiler 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler için harıl harıl çalışmalarına devam ederken parti içi yarışlarda hızını kesmeden devam ediyor. Ak Partide geçen hafta sonu temayül yoklaması heyecanı vardı. Bu heyecanı hem Viranşehir aday adayları hem de büyükşehir aday adayları iliklerine kadar hissettiler. BDP de ise edindiğimiz bilgilere göre Viranşehir için 6 aday adayı var. Bu süreçte bakalım adaylık kime nasip olacak. Saadet partisi de seçimde aday göstereceklerini açıklarken CHP ve MHP bu yarışta bizde varız dediler.

                Şu an için partilerin içinde bulundukları durum bu. Halk büyük bir merakla partilerden kimin aday olacağını merakla beklerken Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir aday adayını Kasım ayı sonlarına doğru, ilçe belediye başkan adaylarını da büyük bir ihtimal Aralık ayının sonlarına doğru açıklayabilir. Diğer partilerinde bu süreçte hemen hemen aynı tarihleri dikkate alacağı kaçınılmazdır. En nihayetinde partilerin adaylarını öğrenebilmek için yılbaşını beklemek lazım.

                Seçim çalışmaları partilere göre böyle devam ederken 10 Kasım akşamı Viranşehir yaklaşık son 50 yılın en şiddetli sağanak yağışına maruz kaldı. 4 saat boyunca kesintisiz devam eden yağış süresince birçok ev ve iş yerini su bastı. Bizde ekip olarak vatandaşın sorunlarını yerinde tespit edip yetkililere ulaştırma adına görev başındaydık. O esnada Milletvekilimiz Sayın Mehmet Akyürek’i, İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi Kotan’ı, Belediye Başakn Vekilimiz Sayın M.Sinan Burun’u ve İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri Vardal’ı bizzat tek tek arayıp halkımızın sorunlarını yerinden direkt aktardım. Vatandaşın o an yaşadığını bire bir bende yaşadım ki hem görevimi yapmak hem de onları daha iyi anlamak için.

                Bu süreçte birçok vatandaşımız mağdur oldu. Alt yapı sistemimiz demek ki bu derecede bir yağış için elverişli değil. Bunun bir kez daha gözden geçirilip yaşanan durumdan ders çıkarmak lazım diye düşünüyorum. Birilerini suçlamak yerine ders çıkaralım ki biz nerede hata yapıyoruz sorusunun cevabını bulmak lazım. Yoksa suçlamak en kolayı. Ayrıca siyaset niçin vardır. Bugün de siyaset, çözüm olmayacaksa ne zaman olacak. Yaşanan olayları ders kabul edip ona göre hazırlık yapmak siyasetin işidir. Vatandaşın yaşadığı sorunları en aza indirmek siyaset ve siyasetçinin işidir. Bu seçim sürecinde yaşanan sel olayını ranta çevirip buradan birilerinin üzerine gitmek değil, o birilerinin bu yaşanan olayları ders kabul edip çözüm araması daha mantıklı olacaktır. Bu yönde gelen ve gelebilecek her yapıcı eleştiriye kulak verip çözüm konusunda faydalanacaktır. Vatandaşın mağduriyeti söz konusu olduğundan önemli olan onların sorunlarına çare bulmaktır, yoksa yapılan eleştirilere cevap yetiştirmek çözüm değildir.

                Viranşehir büyük bir tehlike atlatmıştır. Allah’a binlerce şükürler olsun ki can kaybımız yoktur. Buradan Meteoroloji Şanlıurfa yetkililerine de bir çift sözüm var; Bu tür hava olaylarını artık tahmin etmek çok büyük bir marifet değil. Günümüz teknolojisi buna imkan tanıdığı halde neden yetkililer nezdinde girişim yapılıp orada yaşayan insanlara neden haber verilmez ki? İlla can ve mal kaybı olduktan sonra mı aklımız başımıza gelecek. Buradan yetkililere sesleniyorum; Nasıl ki bir elektrik kesintisi için duyuru yapılıyorsa bu tür hava olaylarında da önceden o bölgenin yetkilileri ve halkı uyarılabilir. İnşallah bu yapıcı eleştirimiz dikkate alınır. Saygılarımla     



3934 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası