• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam242
Toplam Ziyaret12900216
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Yenişehir'e Cami Yapımı
18/06/2014

            Uzun zamandır bu konuyu kamuoyuna taşımak istedim ama günlük gelişmeler bu konuyu yazmama ve gündeme getirmemize biraz engel oldu. Hayırda acele ediniz ve zararın neresinden dönersek kardayız mantığıyla bu konuyu bu mübarek üç aylar içinde gündeme getiriyoruz. İnşallah yetkililer bu çağrımıza kulak verirde hem hayır işlerler hem de Viranşehir'e güzel bir eser bırakmış olurlar.

            Yaptığım ön incelemede Viranşehir'in Yenişehir Mahallesi nüfusu 25 bine dayanmış durumda Mahallede sadece bir tek Tepret Cami Var var. Yani anlayacağımız 25 bin kişiye bir cami düşüyor. Vakit namazlarımı çoğu kez orda kıldığım için nasıl bir kalabalık oluştuğunu görüyorum. Özellikle Cuma ve Mübarek gecelerde halk cami dışına çıkarak namazını avluda kılmak zorunda kalıyor. Bunun yazın kavurucu sıcaklığı, kışın ise dondurucu soğuk havası var. Vatandaş burada namaz kılayım derken eziyet çekiyor.

            Yaptığım ön araştırmada burada hazineye ait yer yok. Geçmişte 6 dönümlük bir yer varmış ama burası da Belediye tarafından bildiğim kadarıyla takas yapılmış. Satıldı iddiaları da var ama ben dönemin Belediye Başkan Vekili M.Sinan Burun'dan burayı sorduğumda takas ettik demişti. aslında Viranşehir Belediyesini 4. dönemdir kazanan yerel İktidar birçok güzel projeye imza atmasına rağmen güzel ve devasa bir cami yapımına da imza atmalıdır. Taziye evi yapımında gösterdikleri başarıyı Yenişehir2e güzel bir cami yapımı ile süslemelidir.

            Burada Büyükşehir Belediyesine de iş düşmektedir. Aslında iki belediye el ele vererek ortak çalışmaya imza atabilir ihtiyaç olan bu camiyi beraberce yapabilirler. O bölgede oturan Hayırseverler ile görüşüp bağış yoluyla, olmadı rızası alınarak istimlak edilerek cami yapımı için arsa satın alınabilir. Veya tren yolu olarak bilinen yerde mesafe ve konum belirlenerek bu bölgeye bir cami yapılabilir. Önce tren yolu yapılacak dendi, sonra koşu ve yürüyüş yolu yapılacak dendi ama o bölge hala davalı olduğu için hiç bir şey yapılamıyor. Davacı ve davalı tarafından muvaffakiyet alınarak o bölgede güzel bir cami yapılabilir. Bunu da bir alternatif olarak düşünüp değerlendirmek gerekir.

            İşin bir de manevi bölümüne bakarsak; Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi Şerifte "Öldükten sonra da, amel defterimize sevap yazdıran sadaka-i Cariyedir. Sadaka-i cariye, cami, çeşme, yol yapmak, ağaç dikmek, faydalı ilmi eser bırakmak gibi insanlara faydası dokunan her çeşit iyi işlerdir. İnsan ölünce, üç şey hariç ameli kesilir: Sadaka-i cariye, faydalı ilmi eser bırakmak veya ona dua ve istiğfar edecek salih evlat.) [Müslim]. Bu hadisi Şerife uyarak Cami yaptırıldığında insan öldükten sonra bile amel defteri kapanmayıp sürekli hayır yazılmaktadır. Bu fırsatı kaçırmama adına bile bunu değerlendirmek lazım.

            Son olarak Elhamdülillah Müslüman'ız, hem maddi anlamda hem de manevi anlamda insanın çok şey kazanacağı bu hayırdan nasiplenmek lazım. Tüm sevabı da size ve sevdiklerinize olsun. Benim buradan bir şey istediğim yok. Bana bir dua yeter. Siyaset insanların sorunlarını çözmek için vardır. Eğer siyaseti çözüm için yapıyorsak bu insanlarımızın bu sorununu da çözmenizi beklerim. Teklif benden değerlendirip hayata geçirmek sizden. Ya rabbi Şahit ol, ben teklifimi yaptım. Saygılarımla...



2343 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası