• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam365
Toplam Ziyaret12914811
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Başörtüsü Eylemi (Dost Acı Söyler)
12/12/2012

 

            Hani bir söz vardır “Dost Acı Söyler” diye, işte bende bazı acı gerçekleri bugün kaleme alacağım. Şimdiden söyleyeyim hiç kimse bu yazıya ön yargılı bakmamalı, bunu nefsine sorup iyice düşünmeli ve ona göre karar vermelidir diyorum.

            Geçen Pazartesi günü Viranşehir Eğitim Bir-Sen temsilciliği Türkiye’de maalesef hala uygulamada olan başörtüsü yasağını protesto için eylem yaptı. Yapılan bu eylemde gönül isterdi ki bu konuda hassasiyet içinde olan tüm Müslümanların orada olmasıydı. Ama beklediğim tablo maalesef karşıma çıkmadı. Söz konusu olan başörtüsü sorunu idi ve bu tüm Müslümanların hassasiyet göstermesi gereken ortak bir konuydu. Bu sorun bir cemaatin sorunu değildi. Zaten basın açıklamasını yapan bir cemaatte değildi muhafazakar kesmi temsil eden bir sendikaydı.

            Böylesine bir konuda birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeyecekse ne zaman hareket edilecek. İslam birliğini cemaat boyutuna indirip “Benim cemaatimin basın açıklaması senin cemaatinin basın açıklamasından daha iyidir” mantığıyla hareket edilecekse o zaman bu davayı insanlara anlatmakta çok büyük zorluk çekersiniz. Bu davayı anlatmak bir tarafa insanların güvenini kazanmakta, onlara yardımcı olmakta ve onların İslam’a bakış açısını değiştirmekte bir arpa boyu ilerleyemezsiniz. Haaa eğer benim öyle bir derdim yok diyorsanız o zaman bir gün gelir bu yalnızlığınız çölde su arayan bir insanın durumuna dönüşür. O çölde de boyuna hep serap görürsünüz.

            Hak arama konusunda öyle cemaatler var ki sanki “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığıyla hareket ediyor. Oysa ki bir yahudi ata sözü olan bu durum bir zaman gelir hak arama duygunuzu köreltebilir. Dünya işleri ile meşguliyetin verdiği rehavet asla insanı kurtuluşa erdirmez. Bu dünyanın ne mevkisi, ne makamı ve nede malı insanı kurtarmayacaktır. Ayrıca İslam dini ne zenginin, ne fakirin, ne kadının ve nede erkeğin dinidir. Bu din tüm insanlığın kurtuluşu için Yüce Allah tarafından gönderilmiş son kurtuluş dinidir. Ama izlenilen metod Muhammedi (sav) metot değilse o zaman bu durum insanı uçuruma götürür.

            Ben iyi niyetimle bir şeyler yapmaya çalışıyorum diyemezsiniz, çünkü Cehenneme giden yol, iyi niyet taşları ile donatılmıştır. Ben İslam’ı en iyi bir şekilde temsil ediyorum diyemezsiniz çünkü İslam kimsenin tekelinde olmadığı gibi izlenilen yol Efendimiz Hz.Muhammed’in yolu değilse ağzınızla kuş yakalasanız nafile. Lütfen, artık insanları partilere ayırır gibi cemaate bölme ve benim cemaatim tüm cemaatlerden daha iyidir mantığıyla hareket etme ayrılığına düşürme yanlışına düşmeyelim. Bu dini hedef almış insanların ekmeğine yağ sürmeyelim. Dünya makam ve mevkisi için bir cemaate yaranmayalım, çünkü o yaranmaya çalıştığınız cemaate yaranacağınıza Yüce Allah’ın sünnetullahına yaranalım. İşte tek kurtuluş yolu da budur.

            İslam’i hassasiyeti olan birinin yaptığı yanlışı tüm İslam’a mal eden insanlara da şunu söylemek isterim; İnsan beşerdir ve her an şaşmaya müsaittir. Bir kişinin veya bir cemaatin yaptığı yanlışı tüm İslam’a mal etmek ancak insanın kendi kendini kandırması demektir. O insan yanlış yapmış olabilir ama İslam tertemizdir. O insan üzerinden İslam dinine bakmak insanı felakete sürükler. Çünkü İslam hiç kimsenin tekelinde değildir. İnsan bozuk olabilir ama İslam asla. Size bir tavsiyem, Kim Allah’ın emrini, Peygamber Efendimizin (sav) sünnetini yaşamaya gayret ediyorsa ve size karşılıksız bir şey veriyorsa onu alın. Eğer hala bu konuda “Ben öyle insan göremiyorum” diyorsanız o zaman neden siz bunu başarmıyorsunuz? Saygılarımla.         

 

 



3219 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

tesettür     16/12/2012 12:38

arkadaş ben anlamıyorum, ya ya bizde bir sorun var yada seçtiklerimizde. tamgüne tam destek diyoruz. sonra da olanlara şikayet ediyoruz. sanki hükümette akp değil de, chp varmış sonra da dert yanıyoruz.bence her oyun hesabı hükümetten sorulmalı...
mehmet fatih barış

     15/12/2012 14:59

Gerçekten doğruları yazmışsın Hocam.
Muharrem Sayhar

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632
Hava Durumu
Saat
Site Haritası