• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam207
Toplam Ziyaret12900181
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
İsraf
12/08/2015

            İsraf,  her türlü imkan ve varlığı boşuna harcama, saçıp savurma demektir. Maddi ve manevi kazanımları boş yere heba etmek demektir. İnancımız gereği Yüce Allah cc israf konusunda bizleri birçok ayeti ile uyarmış, Peygamber Efendimizde (sav) bazı hadislerinde israf konusunda dikkatimizi çekerek uyarmıştır.

            Genellikle İsraf denince ilk aklımıza gelende ekmek israfıdır. Ülkemizde bu durum öyle bir hal almış ki maalesef israf denince ilk akla gelen ekmek oluyor. Bununla beraber su israfı, zaman israfı, çeşitli eşya israfı da akla ilk gelenlerdendir. 

            Çevremizde ve birçok ülkede ekmek ve su o kadar kıymetlidir ki biz bunun ya farkında değiliz yada kıymetini bilmiyoruz. Ortadoğu da su, Afrika'da su ve ekmek ihtiyacı dünyanın hiç bir yerinde yoktur. Ortadoğu da suyun kıymeti ülkeleri savaştıracak kadar kıymetlidir. Afrika'da ise Avrupa'nın emperyalist güçleri burada yaşayan insanları bir parça ekmeğe muhtaç edecek kadar sömürmüştür.

            Sizlere Siyasi konularla veya tarih dersi vermek niyetinde değilim. Ama geçmişten ders alma adına hatırlatmada bulunmak istedim. İsrafın doğurduğu sonuçları, har vurup harman savurmanın ne denli tehlikeli sonuçlar doğuracağını hatırlatmak istedim.

            Bence İsrafın önüne geçilebilecek en büyük duygunun MERHAMET olduğu kanısındayım. Nasıl ki Hadisi Şerifte buyurulduğu gibi "Merhamet Etmeyene Merhamet Edilmez" ise o zaman bizler öncelikle olaya Merhamet duygusuyla yaklaşmamız lazım.

            Düşünün bir kere, Eğer elinizde ki maddi ve manevi imkanları boşa harcarsanız o zaman eskilerin dediği gibi hazır dağ dayanmaz misali elinizde ki ve avucunuzda ki imkanlar bir anda eriyip gider. Geleceğiniz olan nesillere hiç bir şey bırakmış olmazsınız. Böylece hem kendinizin hem de geleceğiniz olan nesillerin dünyasını karartmış olursunuz.

            Merhamet duygusuyla olaya yaklaştığınız zaman hiç bir şeyi israf etmeden pekala imkanlarınızı gelecek nesle bırakabilirsiniz. Suyu boşa akıtırken, ekmeği çöpe atarken içiniz cız etmiyorsa o zaman Merhamet duygunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

            Merhamet duygusu ile hareket edenler hem kendisine, hem, diğer insanlara hem de çevresine sonsuz faydası olan insanlar gibi olur. Eğer bizler birbirimize ve çevremize merhamet duygusuyla yaklaşmazsak o zaman en büyük israfı yapmış oluruz. Merhamet duygusu ile hareket eden insanı sever, yeşili korur, bir karıncayı bile incitmez. Böylece canlı ve cansız her şeye karşı merhametli olur ve israf etmeden yaşatmış olur.

            Şu sıcak yaz aylarında suyun ne kadar kıymetli olduğunu ancak merhamet duygusuyla fark edebiliriz. Bu vesile ile biz gazete olarak böyle bir çağrı yaparak insanları israfa karşı daha duyarlı olmaya davet ettik. Biz İsrafa karşı merhamet duygusuyla davranılması gereğini toplumumuza hatırlatıyoruz. Çağrımıza icabet edene ne mutlu...Saygılarımla...

NOT: Enerji konusunda da harcarken İsraf etmeden harcamanızı tavsiye ederim.



1829 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası