• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam284
Toplam Ziyaret12900258
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Urfa Ne Zaman Urfa Olacak
28/05/2014

            Geçen hafta sonu Viranşehir Kaymakamlığının Öğrencilere yönelik organize ettiği Gaziantep gezisi için buraya gittim. Uzun zamandan beridir Gaziantep'e uğramamıştım. Şehrin girişinde ki fabrikalar (Ki bunlar bir kısmını oluşturuyor sanırım) alabildiğine yeşil alanlar, tertemiz, pırıl pırıl yerler insanın dikkatini çekti.

            İlk olarak suni kayak merkezine gittik. Orası da devasa bir Orman alanı içinde yapılmış komple bir tesis. İlk bakışta yerde sanki buz var gibi görünse de biraz yakından bakıldığında sert ve kaygan plastikten yapılmış suni kayak zemin olarak inşa edilmiş. Hayvanat Bahçesine oldun olası karşı olan biri olmakla birlikte bu bölgeyi de gezdim. Her hayvanın yaşam alanına uygun yerler inşa edilmesine rağmen zavallı hayvanlar sanki yarı açık cezaevin de yaşıyordular. Alışveriş merkezleri oyun alanları ve daha neler neler.

            Şanlıurfa yıllardır hep geri kalmışlıktan, eğitimsizlikten ve gelişememekten yakınır durur. Şimdi bunu biraz irdeleyelim;

            Genel anlamda daire amirleri nereliyse o dairede o il veya ilçeden elemanlar çoğunlukta olur. Bir Milletvekili kendi hemşerilerini yerleştirmek için adeta yarış eder. İdeolojik anlamda bir birlerine yakınlık duyanlar, Benim Aşiretimdendir, benim Cemaatimdendir diyenler hep bir yerleri işgal etmişlerdir.

            Hiç kimse "Yav bu işin ehli budur gelin bu işi biz buna verelim" demediği için ve hep benim adamımdır mantığıyla hareket edildiği için geri kaldığımıza inanıyorum. Kıçımız bir koltuğa yapışmaya görsün, ilelebet biz onun sahibiymişiz gibi, babamızın malıymış gibi yapışıp dururuz. İşgal ettiğimiz makamı da kolay kolay bırakmadığımız için hep aynı anlayış mantığı  ile yönetme, tabiri caiz ise "Düz Kablo" mantığı ile yönetir dururuz ve belli bir süre sonra gelişmişlik alanın da bir adım ileri gidemeyiz.

            Örnek oluşturması açısından geçen gün Kanalurfa televizyonunda Arif Kardeşimin Spor zirvesi programında Urfa Askf başkanı Sayın Bahattin Canbeyli ile yaptığı programı izledim. Sayın Canbeyli'nin bütün dünyası sadece Şanlıurfa Merkezden ibaret. "Urfa'ya şunu yaptım, Urfa'ya bunu yaptım"  dedi durdu. Tamam da Sayın Başkan sen Urfa yani 1 milyon 800 kişinin yaşadığı bir yerde amatör sporla uğraşanların tamamını temsil ediyorsun. İlçe de amatör sporla uğraşanlar üvey evlat mı? İl Gençlik spor Müdürlüğü desen ha keza, sanki bütün dünyaları Urfa merkezden ibaret. Biz İlçede yaşayanların hakkı ne olacak? Dediğim gibi bizim makam aşkımız ölümsüz olduğu için gelişmişlik alanında ileri safhada bir körlüğü oluşturuyor.

            ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN GELİN EL ELE VERELİM: Milli Eğitim konusunda yazılacak birçok şey olmasına rağmen ben daha çok Ağustos ayında yapılacak 40 bin öğretmenin on binini Şanlıurfa'ya atanması için tüm il genelinde bir kampanyanın başlatılmasını istiyorum. Yıllardır okullaşma alanında yaşanan ciddi sıkıntılar bu yıl büyük bir oranda giderildiyse de yapılan okullara eğer Öğretmen gelmeyecekse ne yapayım ben 4 duvarı. Şanlıurfa'da yaşayan herkesi bu konu üzerinde ciddi bir şekilde katkı sunmasını talep ediyorum. Eğer Şanlıurfa İl Merkezi ve İlçelere gelecek nesle yönelik bir eser bırakmak istiyorsanız gelin buna Eğitim sorunlarımızı çözmekle başlayalım. Sakın bir ilçenin bunu önermesi sizi gururunuzdan etmesin. Bizlerde sizin kadar Urfalıyız. Urfa ne zaman Urfa olacak derseniz işte size fırsat. Saygılarımla...         

NOT: Fıstığımızı, Kebabımızı başkalarına kaptırdık, Bari Biber ve Çiğköftemizi kaptırmayalım. El ele verirsek bunu başarırız...



2856 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası