• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam248
Toplam Ziyaret12900222
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Demokrasi Bayramı Olsun
19/02/2014

               2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için artık son virajlar alınmaya başlanıyor. Siyasi partiler adaylarını belirledikten sonra sıra belediye meclis üyeliğine gelmişti. Ben bu yazıyı hazırladığım sırada isimlerin açıklanmasına saatler kalmıştı. Böylece siyasi partiler ellerinde avuçlarında ne varsa artık bütün kozlarını oynayacak ve seçmeni ikna etme adına propagandalarını yapacaklar. Resmi olarak seçim startının verileceği 18 Şubat günü artık siyasi partiler ellerindekini halka anlatmak için tüm gücüyle reklama başlayacaklar. Ne diyelim Demokrasi Bayramı olsun.

                1977 yılından bu yana yerel ve ulusal bazda seçimleri takip ediyorum. Her seçim döneminde partiler içinde küskünlükler ve dargınlıklar vardır ve olacaktır. Siyasetin mayasında olan bu durum seçimler için çok ciddi bir durum oluşturduğunu görmedim ama istisnalar da vardır elbet. Mesela Merhum Bülent Ecevit’in Güneş Motel de görüştüğü 11 Milli Cephe Milletvekiline Bakanlık verip Hükümeti kurması gibi. Siyasi etik yönünden çok büyük eleştiri alsa da sonuçta bu olay yaşanmış ve Milli Cephe Hükümeti yıkılıp Ecevit Hükümeti kurmuştur. Ama siyasi tarihte de hiçte hoş anılmamış ve anılmamaya devam ediyor.

                Vatandaşın nabzına bakıldığında şu anda Viranşehir’de kararsız insanların sayısı da hatırı sayılır bir oranda var. Vatandaş bu seçim süresinde siyasi partilerin kendilerine vereceği vaadi dikkate alacağından bu konuda çok çarpıcı bir tanıtımın yapılması gerekiyor. Belki birçok siyasi hala paket şeklinde oy çıkacağını hesap ediyor ama bu durum bence o kadar bekledikleri gibi olmayacak. Her seçim döneminde vatandaş biraz daha özgür iradesini ortaya koyup oyunu benimsediği partilere veriyor. Bazen bu durum öyle bir hal alıyor ki aynı aile içinde farklı düşünen bireylerin siyasi görüşleri yönünde oy kullandıkları da oluyor.

                Vatandaşın bu seçim döneminde en çok beklentisi olduğu alan ise huzur ve sükunet içinde bir seçimin olmasıdır. Bayram havasında ve şenlik içinde siyasi partilerin çalışmalarını yapmasını, 30 Mart tarihinde de kurulacak olan sandığa gidip özgür bir şekilde iradesini yansıtmak istiyor.

Ben siyasi partilerimize oluşabilecek herhangi bir olay karşısında duruma anında müdahale etmek ve sağduyunun kazanması için önceden bir komisyonun kurulmasını ve kurulacak bu komisyonun sorunları yerinde çözümü için ortak bir şekilde çalışmalarını öneriyorum. Böylece hem siyasi partilere bu durum puan kazandıracak hem de seçim sükunet içinde geçmiş olacaktır.

Bu seçimin ilginç bir yönü de Muhtar adaylarının beklenenin üstünde çıkmasıdır. Olsun, vatandaş Demokratik hakkını kullanıp seçmenin yanında seçilme hakkını da kullanıyor. Şehir Merkezinde hemen hemen her mahallede hatırı sayılır muhtar adayları var. Onlara da buradan başarılar dilediğim gibi propaganda döneminde iyi bir tanıtım yapan elbette muhtarlığı kazanacaktır.

Son olarak şunu söyleyebilirim; Bütün siyasi partilerimize ve muhtar adaylarımıza bu seçim döneminde başarılar diliyorum. Bu seçim dünyanın sonunu olmadığı gibi bu seçimin kazananı ve kaybedeni elbette olacaktır. Seçimi kazananın böbürlenmemesi ve kaybedenin de rakibini kutlaması Demokratik olgunluğumuzun göstergesi olacaktır. Unutmayalım ki kırılacak bir insan kalbi dünyada ki tüm oylardan daha kıymetlidir. Saygılarımla.     

NOT: Seçime katılacak olan Viranşehir Belediye Başkan adaylarını, Belediye Meclis üye adaylarını ve muhtar adaylarını göstermiş oldukları medeni cesaretten dolayı kutlarım. 



3125 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası