• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam204
Toplam Ziyaret12900178
FETHİ GÜZELSES
fethi_gses@hotmail.com
Viranşehirli Olmak
18/06/2013

               Geçen gün Viranşehir Kaymakamlığının 15 bin kişilik olarak kurulacak olan çadırken ihalesindeydim. Diğer basın mensubu arkadaşlarımla yapılan ihaleyi şeffaf bir şekilde takip ediyorduk. İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi Kotan başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katılmıştı. Firmalar ve kimin kazandığından çok Kaymakam Kotan’ın  yapılan ihaleye koyduğu şartname orada bulunan basın mensuplarının tamamını duygulandırdı. Neden derseniz anlatayım. İhale Şartnamesinin biri şu şekildeydi; Çadır kentte çalışacak personelin tamamı Viranşehir ikametli olacak. Bunu duyduğumuzda biz basın mensubu arkadaşlar hayranlıkla ihaleyi izledik. Arkadaşlarımdan biri  bana “ Gerçekten siz Kaymakam Kotan’a şeffaf ihaleden dolayı verdiğiniz plaket yerini bulmuş” dedi.  

                Viranşehir Kaymakamı Sayın Kotan’ın bu örnek tutumu biz Viranşehirlilere örnek teşkil edebilecek bir davranıştır. Burada yaşayan insanlarımız hem iş bulmuş olacak hem de evine bir parça ekmek götürmüş olacak. Böylece işsizliği de bir nebze olsun düşürmüş olacak. Bu örnek davranıştan dolayı Sayın Kotan’ı bir kez daha kutluyor bu davranışın diğer kurumlara da yansımasını bekliyorum.

                Bir Viranşehirli olarak işsizimize sahip çıkılması bizler için gurur kaynağı olmuştur. Kamu veya özel sektör olsun biz ise yerliye ne iş ne ev nede dükkanı kiralamaktan kaçınıyoruz. Birçok vatandaşımızdan duyuyorum  ararken veya ev kiralarken yada dükkan kiralamaya çalışırken yerli vatandaşımıza biraz mesafeli yaklaşılıyor. Bu durumda ister istemez vatandaşlar arasında sıkıntı oluşturuyor. Yerliye vermemelerinin nedeni olarak ekonomi gösteriliyor. Kira alırken veya kira verilirken yaşanan sıkıntı daha çok ön plana çıkıyor. Eğer bizler biraz olsun birbirimize anlayış, hoşgörü ve sevgi-saygı çerçevesinde yaklaşıp güzel bir iletişim kurabilirsek bu sorunu rahat aşarız diye düşünüyorum.

                Mesela biz kendi açımızdan bazı olayları değerlendirirsek; Örneğin 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler var. Bu seçimde gerek kişi bazında gerek parti bazında çalışmalarınızı Viranşehir’de yapmak zorundasınız. Neden derseniz çünkü sizler buradan yani Viranşehir’den aday olup burada yaşayan insanlardan oy alacaksınız. Durum böyle iken Viranşehir dışında gidip bir medya şirketiyle, gazeteyle veya reklamcıyla iş yapmaya kalkarsanız o zaman baştan yanlış yapmış olursunuz. Size buradan oy verileceği gibi buraya hizmet edeceksiniz. Buranın insanı ile diyalog kurmak zorundasınız. Buda ancak Viranşehir’de hizmet eden medya aracılığı ile olur.

                Siz hiç Şanlıurfa veya Şanlıurfa’nın bir ilçesinden Viranşehir’e gelip burada medya ile iş yapan birini gördünüz mü? Onlar kendi memleketlerinde iş yaparlar çünkü onlara oy verecek olanlar o şehrin insanları. Ama biz ise tam tersini yapıyoruz. Açık söylüyorum ve lafı hiç kıvırtmıyorum, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde aday adayları ve partiler bizimle çalışmayıp Viranşehir dışından birileri ile çalışma yaparlarsa bizde onların yapacakları hiçbir haberi kaale almayacağız. Siz Viranşehir’den aday olacaksınız kaymağını da gidip dışarıya yedireceksiniz. Kimse kusura bakmasın bizim tarafımızı tutmayanları bizde tarafı olmayacağız. Bu saatten sonra bunlara çok dikkat edeceğimizi tüm siyasi partilere ve aday adaylarına duyuruyoruz. Hadi bizde biraz Viranşehirli olalım. Saygılarımla.     



3714 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

mükemmel bir fikir     20/06/2013 10:09

bir nebze de olsa aidiyetlik hisetmemizi sağlar.ve ekonomik olarak gelişiriz, ekonomik olarak gelişmeyle birlikte eğitim seviyemizde de artışlar yaşanır bu vesileyle inşaallah.
mehmet fatih barış

Yazarın diğer yazıları

ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ - 07/01/2020
ABONE OLMAK GÖNÜL İŞİ
DEZENFEKTE - 19/11/2019
DEZENFEKTE
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ - 09/10/2019
KISSADAN HİSSE VE 10. YIL DAVETİMİZ
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN - 02/10/2019
10. YILIMIZA YAKLAŞIRKEN
Özde mi Sözde mi? - 22/05/2018
Özde mi Sözde mi?
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR - 05/08/2017
OLMASI GEREKEN OLMALIDIR
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali? - 03/03/2016
Ne Olacak Bu Viranşehir'in Hali?
Viranşehirli Olmak - 03/02/2016
Viranşehirli Olmak
4444 Defa Teşekkürler - 27/01/2016
4444 Defa Teşekkürler
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası