• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam174
Toplam Ziyaret12900148
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Bugün 1 Muharrem
25/10/2014

Hicri yeni yılınız mübarek olsun..

Dilerim bu gün tarihimiz için yeni bir başlangıç olur.. Manevi bir hicret gerçekleştiririz..

Bugün 1 Muharrem.. Yani yeni yılın ilk ayının ilk günü.

Cumamız pazar olurken, günlerimizin, aylarımızın da adı, başlangıçları değişti..

CHP’nin onun için iki yakası bir araya gelmez..

Şimdi Üsküdar’da cami krizi yaşanıyor.. Herhangi bir yerdeki cami inşaatına karşı 50 kişi sokağa çıksın, arayın CHP’yi bir CHP milletvekili, parti teşkilatından birileri hemen yanınızda olacaktır. Malum medya, odalar ve dernekler de yardıma koşacaktır.. Hatta çağırın CNN, BBC de gelir.. 

Hangi cami ya da Kur’an kursu derneğinde CHP’li bir üye vardır, bakın bakalım. Bekaroğlu, CHP’nin karanlık yüzünü aydınlatmaya yetmez..

Bizim memleketimize insanlar ay adlarını, unutulmasın diye çocuklarına isim olarak verdiler..Muharrem, Sefer, Rebii, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval,  8 ay, insan adı olarak kullanılır. Sadece Cemaziyelevvel, Cemaziyelahir ile, Zilkade ve Zilhicce hariç..

12 o 12 ay! CHP’liler, Ramazan Bayramı demeyi daha yeni öğrendiler, Kurbana Kebab ayı der gibi yıllarca Şeker Bayramı deyip durdular.. İşte o 12 ay: Muharrem, Safer, Rebiülevvel, Rebiülahir, Cemaziyelevvel, Cemaziyelahir, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval, Zilkade, Zilhicce. Bizim takvimimiz kameridir. CHP takvimimizi Şemsi yaptı..

Aslında “Ay ve güneş Allah’ın iki şeairidir”. Biz günlük ibadetlerimizi güneşe, yıllık ibadetlerimizi ay’a göre yaparız..

Herkes sanıyor ki, Kemalistler, Kameri ayları ve hicri takvimi, miladiye çevirdi, yok, öyle olmadı. Osmanlı’da 3 takvim vardı, Müslümanlar için Kameri, Hristiyanlar için Şemsi, Devlet için Şemsi Kameri ya da Rumi takvim.. Kemalist Laikçi CHP, Hıristiyanlar için olanı serbest bırakıp, Rumi olanı ve Hicri yani Müslümanlar için olanı yasakladı.. Latince’yi serbest bırakıp Osmanlıca’yı yasaklaması gibi..

Getirilen yeni aylar nereden getirildi: Ocak, Şubat (Şabat/İbranice), Mart (March/İngilizce). Nisan (Nissan / İbranice), Mayıs (May/İngilizce) Mayıs, Türkçe’de hayvan kazuratı demektir aslında.. Haziran (Levanten diyalekt), Temmuz / Tammuz (İbranice),  Agustos (Agust Ceasar/Tanrı-Kıral /İngilizce), Eylül (Alul/İbranice), Ekim, Kasım, Aralık..

Pazar, bizim gelenekte ilk gündü. Adı Yevm el ehad, yani 1. gün demekti.. Sonrası Yevmül isneyn, Yevmel silasa, Yevmül erbaa, Yevmil hamis, Yevmil cum’a, Yevm el Sebt.. Yani Cuma dışında gün adı yok bize, 1. gün, 2. gün, 3. gün devam eder. Adı olan tek gerçek gün Cumadır.. 1. günü aldılar Pazartesiye. Yahudilerin Cumartesi tatil oldu, CHP’den tık yok. Hıristiyanların Pazarı da tatil. Müslümanlar için öğle arasını yarım saat daha uzatarak Cuma namazı saatinin mesai dışı olmasını bile Müslümanlara çok gördü bu kafa!

Yaz-kış saati uygulaması ya da Van ile İzmir’de öğle saatinin aynı olması da benzer kaygılarla bu şekle getirildi.. Ve bu zulüm hâlâ devam etmektedir..

Bizde gün batınca yeni gün başlar, ama Hıristiyanlar için gece yarısı esastır.

Bizde yılbaşı Hicret, bunlar güya Hz. İsa’nın doğum gününü esas alır..

Bakın bizim için zaman ve mekân tanımı, şahidliğimiz, ibadetlerimiz, dualarımız için önemli. Bizim takvimimize göre belli ayların belli günleri özel bir anlam taşır..

CHP’nin bu Latin ve İbrani aşkı nereden geliyor?

Ay adlarına bakar mısınız? Januarius (Janus’a ithaf) / January / Ocak, Februarius (Februa’ya ithaf) / February / Şubat, Martius (Mars’a ithaf)/ March / Mart, Aprilis (Aphrodite’e ithaf) /April / Nisan, Maius (Maia’ya ithafen) / May / Mayıs, Junius (Juno’ya ithaf) / June / Haziran, Julius (Julius Caesar’a ithafen) / July / Temmuz, Augustus (Augustus Caesar’a ithaf) / August / Ağustos, September (Yedinci ay) / September / Eylül,October (Sekizinci ay) / October / Ekim, November (Dokuzuncu ay) / November / Kasım,December (Onuncu ay) / December / Aralık.

Bakın, Hijyen temizlik tanrısının adı, Hijyenik dediğinizde, ona sunulacak kadar temiz anlamı taşıyor.. Tahir/Teharet yerine Hijyen kullanmaya devam edin.. Paralel CHP’li olursunuz ya da Metodik Kemalist, Metodik CHP’li..

Neyse Ocak ayına Janus dememişler. January Janus’dan gelir, Janus, bir yüzü sağa, bir yüzü sola bakan iki yüzlü Roma tanrısıdır. Mart, Tanrı Mars’a adanan ay. İyi mi, ne işimiz var bizim Tanrı Mars ile.. Güneş Sistemi’nin Güneş’ten itibâren dördüncü gezegeni. Roma mitolojisindeki savaş tanrısı Mars’a ithâfen adlandırılmıştır. April yani Nisan, Afrodit’e adanmış.. Mayıs Maida’ya ithaf.. İon mitolojisindeki Ülker - yedi kız kardeşten biri.Ülker veya Pleiades İon mitolojisinde Artemis’in arkadaşları olan, Titan Atlas ve deniz perisi(nemfi) Pleione’nin yedi kızına verilen ad. Bunların yedisi de sonradan yıldız halini aldı. Burçları, ekin zamanı ve deniz mevsiminde görünürdü.Kalypso, Hyas, Hyadeler ve Hesperidler’in kız kardeşleridirler. Ülker, yani bu yedi tanrısal kız kardeşin güzel olduklarına inanılırdı. Güzellikleri nedeniyle Olympos’lu bazı tanrılarla ilişkileri de olmuştur. Maia (veya Maya), yedi Ülker’in en yaşlısı, Zeus’tan Hermes’in annesiydi.

Sizin daha fazla canınızı sıkmayayım bu yeni yıla girerken. CHP’liler de aslında pek de bu işin farkında değiller bugün.. Onlara anlatmak lazım. Bilmiyorlar, bilmediklerini de bilmiyorlar.. Oysa farkında değiller ki, makus tarihleri peşlerini bırakmıyor.. Halk onların suratında o zulüm günlerini görüyor, onlarsa o günleri hâlâ takdis ediyorlar.

Tekrar hicri yeni yılımızı tebrik ediyorum. Selam ve dua ile..

Not: Hadi bir kutlama olarak, çoğu insan adı olan şu 12 ay adını öğrenelim..



2272 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
HSYK sonrası - 14/10/2014
HSYK sonrası
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası