• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam155
Toplam Ziyaret12900129
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Ne yapmak istiyorlar
14/02/2014

Siyasi parti kurmayacaklarmış. Koru, “kuracaklar” diyor. Gülerce “Hayır” diyor. Sonucu Pensilvanya mı, Washington mu karar verecek bilmiyorum. Ya da Türkiye’dekiler mi?

Şaka değil “Sır Kapısı”ndan bir haber bekliyor olabilirler.

Şu belli, vazgeçmiyorlar ya da vazgeçemiyorlar, vazgeçemezler. Şu da gerçek ki, bu iş bir şekilde sonuçlanacak. Çünki bu iş böyle devam edemez. Deşifre oldular, toplumsal tabanları yok. Türkiye; Suriye, Kuzey Kore, Küba, Özbekistan gibi bir ülke olmayacaksa böyle bir yapının sürdürülmesi mümkün değil.

Bu projenin uluslararası ayağı BOP ile birlikte bitti. Siyasi ayağı Baykal’ın Çankaya hayalleri ile birlikte başlamadan sona erdi.

Cemaat esoterik hayallerinden vazgeçmek istemiyor. 2014 onlar için manevi keşiflerle işaretlenmiş, müjdelenmiş bir tarih. Geri dönerlerse inançlarını kaybederler, bugün sahip oldukları her şeyi ve gelecek hayallerini kaybederler. AK Parti’nin kontrol dışına çıkması sürpriz oldu. Kendilerini Mehdiyet makamında gördükleri için bu olay onların zihninde Deccaliyet şeklinde bir anlam kazanacaktır.

Bu konu birileri için ideolojik, politik bir olay değil. Nerede ise bir iman konusudur. Bu projenin asıl sahibi ise gayb aleminde tasarruf yetkisine sahip yüce şahsiyettir. Cemaat bu işin yeryüzündeki karıncalarıdır. Bu yüce makamla karıncalar arasındaki irtibatı ise “hocaefendi” sağlamaktadır.

Büyük sır bu! Bu takdir edilen işlerin tecellisi için, cemaat gizliliğe itina gösterecek, kendi dışındakilere karşı takiyye yapacak ve gerektiğinde bu ulvi ve manevi dava için her inanç, fikir, mezhep, siyasi ve felsefi görüş ve kanaat sahibi, her cinsiyetten insanı kullanabilecektir.

Ama evdeki hesaplar çarşıya uymadı. Şimdi camia ve camiayı destekleyen uluslararası sistem bundan sonrası için kararsız.

Önce Erdoğan’dan kurtulmak istediler olmadı. Onlara göre Erdoğan kontrolden çıktı. Daha doğrusu Baykal’ın Çankaya hayalleri boşa çıkınca Erdoğan kontrolsüz kaldı. Cemaat ise bürokraside önemli bir kazanım elde etmesine rağmen yetersiz kaldı ve deşifre oldu.

Erdoğan ile birlikte Davutoğlu da hedefteydi. MİT Müsteşarı da.

Gelinen noktada her şey altüst oldu. İş inandırıcılık ve ciddiyetini kaybetti. Bu saatten sonra ne kaset ne dosya kanaatleri fazla etkilemeyecek.

“Seçimi erteletebilir miyiz” diye düşünmüş olmalılar bir ara. O da imkansız artık. İstifaların arkası gelmedi.

Belki önümüzdeki günlerde seçilen hedeflere saldırırlar, bomba yüklü araçlar, canlı bomba eylemleri için birileri düğmeye basabilir. Ama bu tür olaylar da geri tepiyor artık.

Mesela BDP’nin seçim sonrası özerklik girişiminde bulunacaklarına ilişkin açıklamasının bugün için farklı bir anlam taşıdığını düşünüyorum.

Şimdi seçim güvenliği son derece önemli. Seçmen listelerine dikkat. Kütüklerin siber güvenliği önemli. Oy kullanma süreci, sandık kurulları, sayım, il ve ilçe seçim kurulları, toplam işlemleri oy pusulalarının yeniden sayım ihtimaline karşı korunması, kullanılmayan oy pusulalarının güvenli bir ortamda muhafazası gerekli. Çünki başka partilere evet mühürü basılmış oy pusulalarının çöpte bulunması halkın aklını karıştırıyor. Birileri seçimleri erteletmeyi başaramadı. Şimdi seçimleri şaibeli hale getirmek, iptal ettirmek için elinen geleni yapacak.

Seçim kampanyası ise, AK Parti ile muhalefet koalisyonu ve camia denilen yapı arasında yaşanıyor. MHP’li biri CHP’den CHP’li bir başka partiden aday olabiliyor. Muhalefet partileri bu seçimde AK Parti karşısında bir koalisyon ortağı gibi çalışıyor. Örgütlenmeye çalışılan AK Parti’ye karşı AK Parti’den sonra gelen hangi parti ise ona destek vermek.

Herkesin bir planı var. Ama sonuçta kim ne plan yaparsa yapsın hüküm Allah’ındır.

Selâm ve dua ile.



1405 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası