• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam312
Toplam Ziyaret12900286
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Ne oluyoruz?
25/01/2014

Son günlerde yine savcılık ve yine emniyet, MİT’e operasyon çekiyor.

Peki MİT de aynı çevrelere operasyon çekecek olursa ne olur. Kökü yurtdışına uzanan ve Türkiye’ye yönelik yıkıcı faaliyetlerde bulunan bir örgütten söz ediliyor ve bu konu da MİT’in görev ve yetki alanına giriyor..

MİT de TSK gibi silahlı bir güç ve dış tehditlere karşı operasyonel yetkileri var. Türkiye’ye yönelik bir tehdit karşısında gerekli tedbirleri almakla yükümlü.

Burnumuzun dibinde bir iç savaş var. Türkiye bu savaşa ilgisiz kalamaz.. Tabii ki MİT de.

Dikkat ederseniz 17 Aralıka kadar bu konuda sistematik bir operasyon yok.17 Aralık’tan sonra bir hareketlilik gözleniyor. Savcılık ve Emniyet MİT’e operasyon düzenleniyor. Bu işe birkaç defa da İHH karıştırılmak istendi.. Aynı savcı ve emniyet, bölgede, sınır boyunda hareket halindeki askeri araçlara da aynı şekilde müdahale edebilir mi?

Suriye’de elbette MİT elemanları var ve bunların işbirliği yaptığı kuruluşlar var, bir takım rehine kurtarma operasyonları sözkonusu.. Orada Türkiye’nin koruması altında Türkmen grublar var. Bölgede herkes silahlı. Türkiye bunlara yardım etmeyecek mi?

En azından bölgede kendi elemanlarının ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmat konusunda bu örgüt hiçbir şey yapmayacak mı?

MİT’in kendi yasası var. Yetkileri var.. Bu konuda bir ihbar gelmişse hükümeti, Cumhurbaşkanını, MİT’i, İçişleri Bakanı’nı, Adalet Bakanı’nı, TSK’yı bilgilendirirsiniz.. 

Yoksa siz kim adına hareket ediyorsunuz sorusunun cevabını bulamazsınız.. Türkiye’yi terörü destekleyen ülke görüntüsü ile mahkûm etmek gibi bir komplonun, bir cinayetin aracısı olamazsınız.. Bu kamyonlar MİT’inse niye basını alıp, davul çalarak oraya gidiyorsunuz. Değilse, bu kamyonlar nereden çıktılar ve bu kamyonlarla ilgili istihbaratın kaynağı ne? Daha da önemlisi bu kamyonlar nereden geliyor. Yurtdışından geliyor da olabilir.. O zaman niçin bu operasyon sınırda yapılmıyor? Ya da gümrükten nasıl geçiyor bu silahlar..

Bu oyun Türkiye’yi terörle ilişkilendirmek isteyenlerin oyunu olabilir.. Birileri de bu işin içerideki uzantısı olabilir.. Bu operasyon MİT’e yapıldı ise, MİT’in zamana duyarlı, hayati öneme sahip bir operasyonu bu operasyonla engelleniyorsa, bu işin hesabını kim verecek..

Tamam MİT her hafta, ne zaman, nereden, hangi araçla nereye ne göndereceğini açıklasın. Katılımcı, çoğulcu, şeffaf bir MİT olsun.. 

Ya da gücü yeten gücü yetene. MİT savcı alsın, savcı MİT elemanlarını. Oh ne ala memleket.. Netenyahu bu işten çok memnun olur..

Hüseyin Çelik, Adana’da durdurulup aranan, MİT’e ait olduğu ortaya çıkan ve silah taşıdığı iddia edilen TIR’larla ilgili olarak sert bir açıklama bulundu. Adres de gösterdi.. Durum son derece vahim. Birileri yabancı ülke istihbaratlarının 6. Kol faaliyetlerinin taşeronu gibi çalışıyor.. Çelik şöyle diyor: “Savcı 300 jandarma ile TIR’ı durduruyor. Bu MİT’e ait bir TIR’dır. İçinde ne var ne yok seni ilgilendirmez. MİT yasası bellidir, kimse kafasına göre arama yapamaz. Başbakan’dan izin alınması gerekir. Bu savcılar kimin adına bu işleri yapıyor? MİT’e ait TIR’ların durdurulması haddini bilmemezliktir. Yanlış yapan savcıdan hesap sorulur.” Gerçekten kim ne yapmak istiyor. Bu işin arkasında kim var ve ne yapmak istiyorlar?

Bu bilgileri kim sızdırıyor.. Birileri böylesine fütürsuzca bu operasyonları yapmak için kimden cesaret alıyor.. Bu cür’etkarlığın hesabı sorulmayacak mı? Eğer bunun hesabı sorulmazsa arkası gelir.. Dahası, bunları yönlendiren ve himaye edenler kimler, bunların hükümet, bürokrasi, polis, yargı ve TSK içinde varsa uzantılarının deşifre edilmesi gerekir..

Kesinlikle bu işin peşinin bırakılmaması, ihbarı yapan, yani bilgi sızdırandan, operasyon anına ve sonrası gelişmelere kadar, bu zincirin bütün halkalarının tek tek ele alınarak incelenmesi, ihmali görülenler, sorumlular, bu komploya yardım ve yataklık edenlerin ortaya çıkarılarak gerekli işlemin yapılması gerekir..

Bu olayda, kimin nerede durduğu ve nasıl tepki verdiği de önemli.. 

Vatana ihanet” diye bir suç var değil mi? Aslında burada hedefte olan MİTdeğil sadece, Türkiye hükümeti/devletidir.. Suriye üzerinden birileri Türkiye’yi silah kaçakçılığı, teröre yardım ve yataklık etmekle suçlamak için belge üretmeye çalışıyor. Maaşını devletten alan birileri de bu işin taşeronluğunu yapıyor açıkça.

Hedef belli, Türkiye’yi boğmak. Türkiye’ye para girişini engellemek, cazip bir yatırım alanı olmaktan çıkarmak ve Türkiye’deki paraların kaçmasını sağlamak. Dahası insani yardımların önünü kesmek. Böylece dış dünya, İslam dünyası ile bağlarımızı koparmak. Onun için İHH’ya saldırıyorlar.. Bunların 17 Aralıksonrası yoğunluk kazanması neyi akla getiriyor, hiç düşündünüz mü?

Dünya Bülteni’nde geçen gün Abdurrahman Aydın’ın bir haberi vardı. Şöyle diyordu Aydın: “ABD, bugün dünyanın hemen her yerinde boyutları tam olarak hâlâ açıklanmamış olan gizli bir savaşı yürütüyor. 11 Eylül’den günümüze kadar Özel Operasyon güçlerinin hem personel sayısında, hem bütçesinde hem de operasyonda bulunduğu ülke sayısında inanılmaz bir artış oldu.” ABDyaparsa iyi, biz yaparsak kötü mü oluyor yani. Evin hanımı kırarsa “hayırdır inşallah”, zenci halayık kırarsa “kör müsün” diyorlar. Biz de zenciyiz ya! Bir de Tom Amcaların zencilere ihaneti yok mu! 

Özel Operasyonlar Komutanlığı (SOCOM1987 yılında kurulmuş; 11 Eylül’den sonra hızla büyümüş. Personel sayısı 2011 yılında 33 bin kişi iken 2014 yılında72 bine ulaşmış. Bütçesinde de muazzam bir artış olmuş.  2001’de 2,3 milyar dolar olan bütçesi 2013 yılında 6,9 milyar dolara yükselmiş ve ilave fonlarla  bu rakam 10,4 milyar doları bulmuş.. Yurtdışı operasyonlarında kullanılan personel sayısı da 2001’de 4.900 kişiden 2013’te 11.500 kişiye ulaşmış. Haydi kahraman savcım, emniyet müdürüm Türkiye’deki İsrail, Amerikan, İngiliz, Fransız operasyon güçlerine de operasyon çek de göreyim seni! Selâm ve dua ile..



1660 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası