• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam287
Toplam Ziyaret12900261
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar
18/08/2014

Sadece CHP ve MHP’de kafalar karışmadı, cemaat cephesinde de işler karışık..

CHP’de 3 grup öne çıkıyor. Solcular, Ulusalcı Kemalistler, liberaller..

Aslında bunların da kendi aralarında görüş birliği yok.. Mesela solcuların Demokratik solu var, Sosyal Demokratı var. Ilımlı solcusu var, sosyalisti var..

MHP’lilerin durumu CHP’den daha iyi değil.

Yani sorun sadece genel Başkanın kim olacağı ile ilgili değil. Kim genel başkan olursa olsun, bu tartışma bitmeyecek.

Her iki partide de tabanı bir arada tutmak pek kolay olmayacak.. Kendi iç çatışmalarını örtmek için dikkatleri dışarıya çekmeye çalışacaklar.

2’ye bölünürlerse, CHP de biri barajı geçse de ötekisinin durumu belli olmayabilir. MHP için böyle bir şey trajik bir son olur..

CHP’yi bir arada tutan şeylerden biri de CHP’nin imtiyazlı, ayrıcalıklı konumu.. Ama sanırım bu yasama döneminde o ayrıcalıklı durumu da son bulur..

CHP tek parti döneminin sorumluluğunu bir kambur gibi sırtında taşıdığı sürece ondan ne köy olur, ne kasaba!

Peki, cemaatin durumu ne olacak? Cemaatin durumu CHP’nin durumundan daha iyi değil.. Cemaat bir kaç gruptan oluşuyor.. Kriptolar, profesyoneller, sermayedarlar ve sempatizanlar..

Kriptolar, dini, seküler, yerli ve yabancılardan oluşuyor.. Profesyoneller de bir kaç grupta toplanıyor.. Kamuda çalışanlar, yurt dışında çalışanlar ve yabancılar, cemaatin kendi sıfketleri ve kuruluşlarında çalışanlar, cemaatin kendi profesyonel kadrosu.. Sermayedarlar, cemaata para verenler, cemaatin parasını çalıştıranlar, cemaate para toplayanlar ve aktaranlar..

Sempatizanlar, derslere katılıyor, himmet veriyor, çocukları onların okullarında okuyor, yurtlarında kalıyor, gazetelerine, dergilerine abone oluyor ve verilen görevi yapıyorlar.

Cemaat yeni ve topyekün bir saldırıya hazırlanıyor gibi sanki.. Bir cyber saldırıdan söz ediliyor.. Cemaate destek olmak için bir takım istihbarat örgütleri devreye girerek nokta hedeflere saldırmak süreyi ile ortalığı birbirine katmak isteyebilirler..

CHP, MHP ve cemaatin durumu küpüne zarar veren keskin sirke’ye benziyor..

Bunların bütün planları, evdeki hesapları boşa çıkıyor. Çok talihsizler. Öfkeleri akıllarından büyük. Hatırlayın, bunların hangi sözleri, planları gerçekleşti 17 Aralık’tan beri..

Artık BBC filan da özür dilediğine göre umut bağladıkları dağlara kar yağdı demektir.

Ekim’de okullarının, yurtlarının durumu, gazetelerinin traji görülecek. Bu yıl 1.300.000’e kadar dağıttıkları gazete bugün 900.000 seviyesinde bir traj rakamı açıklıyor bugün. Bana kalırsa, bugün, bu traj 350.000’in altında olması gerek. Her banka mudisine, ders halkasına katılan herkese abone zorunluluğu getirilince, hatta kişi başına bir kaç abone yazınca böyle oluyor. Sonunda gazeteler apartman girişinde yığılıyor.

Cemaatin operasyonu ile ise giren ya da yükselenler şimdi tedirgin. Kimi takiyye yayıyor, kimi de gemisini kurtaran kaptan havasında.. Zaten kimi orayı güçlü gördüğü için gücünden istifade etmek için oradaydı. Güç başkasının eline geçince istikametin değişmesi de tabii.. Bir kısmı şefkat tokatından, kimisi edilen yeminden kimisi günahtan korkuyordu, artık o korku da dağılıyor. Dine karşı paralel bir din iddiası giderek büyüsünü kaybediyor..

Kriptolar ve bir takım profesyoneller inatlarını sürdürse de sempatizanlarının önemli kısmı çözülme yolunda.

Profesyonellerin ve işadamlarının durumu hiç iyi değil. İşadamları kazan kazan uçmuşlar.. Hem din, hem dünya hayali ile az zamanda çok işler başarmışlar. Profesyonellerin bir kısmı, özellikle alt seviyedekiler büyük ölçüde sorunsuz. Ama içlerinde profesyoneller tarafından çok kötü şekilde kullanılanlar da var. İhtirasla yükselmek isteyenlerin durumu çok kötü ve içlerinde hertürlüühalt var. Bunlar tehlikeli bir biçimde umutlarını kaybettiklerinde “U” dönüşü yapabilirler. Çok tehlikeli olabilirler.. İşler tehlikeli boyuta ulaştığında İtalya’da Vatikan’daki P2 olayında olduğu gibi intiharlar, infazlar da yaşanabilir..

Şimdi, önümüzdeki günlerde ses getirecek eylemler, halkı sokağa çekme çabaları, siber saldırılar, AK Parti’ye yönelik yeni bir takım operasyonlar gündeme gelirse şaşmamak gerek.

Neyse ki, CHP ve MHP kendi derdi ile bitap ve paralel yapı çözülmeye devam ederken, yanlış bir adım sonucu gelecek günlerin bugünü aratacağı korkusu hakim de, harekete geçmeye mecalleri yok.. Bir de bu işin uluslararası sponsorları, meseleye doğrudan ek koydular. Paralel yapının yol haritası konusunda da görüş birliği yok.

Ekmek partisi paralel çeteyi perişan etti.

Demedim mi, bu iş bumerang gibidir, bu akılsızca plan döner sizi vurur.. Öfkesi aklından büyük kalabalıklarla, buraya kadar.. Himmet bitti, hizmet tatile çıkabilir.. 

Selam ve dua ile..



1807 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası