• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam187
Toplam Ziyaret12900161
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Cumhur Başkanını seçiyor
02/07/2014

Beklenen oldu ve Erdoğan adaylığını açıkladı.

3 aday yarışacak bu seçimde. Erdoğan, İhsanoğlu ve Demirtaş.

Sonuç şimdiden belli: İlk turda Erdoğan.

Demirtaş’ın bir iddiası yok. BDP CHP’den kaçan oyları da toplayarak Türkiye genelinde demokratik bir harita çıkaracak.

Ekmel beyin sosyolojik bir tabanı yok. Canlı yayına çıkmayacak çünkü mikrofon hakimiyeti yok. Miting de yapmayacak, çünkü kürsü hakimiyeti de yok.

Çatı adayı olarak çıktı ama çatı da sorun var. CHP Grubu zaten tam bir destek vermedi. Yaz sıcağında birçok CHP seçmeni de kaybedecek bir aday için kalkıp oy kullanmaya gelmez.

Erdoğan’ın adaylığını açıkladığı toplantı, diğerleri ile kıyaslandığında AK Parti’nin profesyonelliği karşısında amatör bile değil. Erdoğan bu çıkışı ile psikolojik olarak seçimi daha ilk günden kazandı.

Ekmel beyin ilk media ziyareti Cumhuriyet gazetesi oldu. Kampanyayı Anıtkabir’den başlattı. CHP’nin 6 Ok’unun açılımı olan cumhuriyetin temel değerlerine sadakatla devam etti, İsmet Paşa’nın mezarını ziyaretle noktayı koydu. Bu durumda herhalde MHP eski genel başkanı Türkeş’in de mezarını ziyaret eder. O zaman BBP’lilere selam göndermek için Muhsin Yazıcıoğlu’nun da mezarını ziyaret etmesi gerekir.

Bu çerçevede Fetullah Gülen’e bir mesaj teatisi de gerekir.

STK diye Türk-İş, TOBB, siyasi parti ziyareti diye Haydar Baş’ı da ziyaret ettiğine göre 30 günde 60 partiyi ziyaret ederek kampanyayı kapatabilir.

Erdoğan farkı başından beri belliydi. Daha ilk gün bu fark çok daha belirgin hale geldi. Diğerleri “dostlar alışverişte görsün” kabilinden alana sürülen siyasi anlamda detayda kaybolmaya aday bir figür.

Erdoğan’ın ilk gün performansı çok iyiydi. Cumhurun ilk seçimle gelen başkanlığına adaylığında psikolojik üstünlük konusunda tartışma yok.

Erdoğan daha ilk günden dindar bir kimlik vurgusu yaptı. İnsancıl, duygusal, kucaklayıcı, kuşatıcı, polemikten uzak, mütevazı bir kişilikle hitap etti. Helalleşti. Özgüveni yüksekti, kararlıydı.

Öyle anlaşılıyor ki bu seçimde umut, öfke ve kurnazlık yarışacak.

Türkiye için yeni bir dönem başlıyor. Bu iş başkanlığa doğru giden bir adım. Yarı başkanlık uygulaması ilk anayasa değişikliği ile başkanlık sistemine dönüşebilir. Bu iş valilik, kaymakamlık, belediye, merkezi  hükümet her şeyi yeniden şekillendirecek.

Öyle sanıyorum ki, bu seçim ilk turda hem de açıkara Erdoğan lehine sonuçlanacak.

Bu seçimde 2.750.950 kişi yurtdışında oy kullanacak. Önemli sayıda bir seçmen de sandığa gitmeyecek. BDP de belli sayıda oyu yanına çekecek.

Seçimin ilk turu 700 milyona maloluyor. 70 milyon da dış ülkelerde harcanacak. Seçmenler 56 ülkede oy kullanacak, dolaylı giderlerle bu rakam 1 milyarı geçiyor. Bu gider, seçim 2. tura kalırsa daha da büyüyecek. CHP, MHP, Cemaat, BDP, Erdoğan daha az oy alsın diye daha da artsın demek akıllıca bir iş mi?

Şimdi cevabını bekleyen bir başka soru var:

- Başbakan kim olacak?

Ardındann gelen soru şu:

- Partinin başına kim geçecek,

- Grub başkanı kim olacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Ekmel beyin siyasi hayatını nerede, nasıl sürdüreceği de cevabını arayan bir diğer soru.

Erdoğan’ın bu seçimlerde alacağı oy, cemaatın siyasi hesapları açısından da yol gösterici olacak.

Birileri Erdoğan sonrası, partiyi ele geçirmek ya da partinin içini boşaltmak için plan yapıyor.

CHP-MHP işbirliği, yeni bir siyasi oluşumun AK Parti’den alacağı milletvekilleri ile koalisyon kurarak AK Parti’yi iktidardan indirmek, olmuyorsa ilk  seçimde AK Parti’nin karşısına birlikte çıkmak gibi başka adımları da içeriyor.

Tabii bütün bu senaryolar bu seçimde Erdoğan’ın alacağı oyla ilişkili. Eğer Erdoğan % 55’in üzerinde oy alırsa, ki bunun anlamı Ekmel beyin % 40’ın altında oy alması anlamına geliyor, o zaman evdeki hesaplar iflas etmiş olacak.

Erdoğan dönemi vesayet rejiminin sonu olacak. Erdoğan’ın milli irade vurgusu, yeni rejimin referansının ne olacağı konusunda önemli.

Şimdi bu gelinen noktada birileri umutsuzluğun verdiği çaresizlikle akılsızca şeyler yapabilir. Kaset, dosya gibi çürük sakızları çiğnemek isteyebilirler. Ama AK Parti bu işlere şerbetli. Bu senaryolar bugüne kadar olduğu gibi geri tepebilir. Böyle bir durumda Ekmel bey zaten moralsiz başladığı yarışta, küsüp sessizliğe gömülebilir.

Zaten CHP ve MHP bu durumu kendi tabanlarına anlatabilmiş değil. Bu süreç CHP içindeki parti içi muhalefetin isyan bayrağı açması için bir vesile olabilir.

Bozkurt işareti yapan bir Kılıçdaroğlu soldan ve Alevi kesimden zor oy alır. Aynı şekilde cemaat ve CHP ile kol kola giren bir MHP kendini bu kesimlere zor anlatır.

AK Parti, Erdoğan’ın adaylığı ile aslında yeni bir evreye intikal ediyor. Bu seçim her anlamda herkes için önemli, yeni bir başlangıç olma özelliği taşıyor

Selâm ve dua ile.



2104 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası