• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam312
Toplam Ziyaret12900286
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Ah Maliki!
16/06/2014

Irak halkı, Maliki’yi görüp IŞİD’e sarıldı..

Şimdi Hameney, Ruhani, Maliki’nin oturup düşünmeleri gerek; “Biz nerede yanlış yaptık” diye..

İran ve Lübnan Hizbullahının, Yemen’deki Husilerin yaptıklarının bir sonucudur bugün Irak’ta yaşananlar..

Kendilerinden başka herkesi kendilerine düşman yaptılar..

Şimdi Ahmedi Necat ne yapıyor bilmiyorum. Hüccetiye ne yapıyor. Mehdi’den mesaj gelmiyor mu artık. Ya da İran bu gelişmeleri fırsat bilip Mehdi’nin ordusu ile Irak üzerinden Suriye’ye doğru yürümeye kalkar mı?

Amerika Irak’ı işgal ederken kendi askerlerini “Mesih’in ordusu” diye selamlıyordu, İran ise kendine “Mehdi’nin ordusu” adını uygun görmüştü..

Düşünsenize “Mesih’in ordusu” ve “Mehdi’nin ordusu” karşı karşıya!?

Peki şimdi kim karşı karşıya.. Şiiler ve Sünniler.. Şiiler Arap ve Fars Şiası olarak iki grub gibi gözükse de, Husileri, Nuseyrileri, Alevileri ile kendi içinde farklı grublara ayrılıyor.. Sünniler de kendi içinde çoğul..

En azından Şii, Sünni ayırımının yanında bir de Arap, Kürt, Türkmen diye üç ayrı etnik topluluk var sahnede..

Araplar Şii-Sünni diye ikiye bölünmüş durumda..

Bu savaş hem dini, hem ideolojik, hem etnik, hem politik hem mezhebi farklılıkları bir arada barındırıyor.. Bakın tek bir Kürt topluluğu da yok ve bölgede en az 10 ülkenin ajanları cirit atıyor. ABD ve İngilteresiz bu işler olmaz zaten. Fransa da öyle. İsrail zaten başından beri işin içinde. Şimdi Suudiler de devreye girdiler.. Kuveyt de gelişmeleri yakından izliyor. Mısır da BAE de.. Türkiye ve İran yine bu işte taraf. Suriye ve Lübnan da öyle. Ürdün gelişmeleri yakından takip ediyor. Çin, Rusya, Almanya, Yunanistan, İtalya da aynı şekilde..

Sünniler de kendi içinde çatışıyor aslında.. Yarın Şiilerden kurtulduklarında IŞİD ile Sünni Arapların birbirine girmesi kaçınılmaz. Bugün Musul’u ele geçirmek, İran’a karşı savaşmak ve Kürtleri Kuzeye hapsetmek için, “düşmanımın düşmanı benim dostumdur” mantığı ile hareket ediyorlar..

Bu arada, her an Yemen ve Libya’da işler kontrolden çıkıp çatışmalar ülkeye yayılabilir.. Türkiye sessiz bir şekilde Libya ve Yemen’deki vatandaşlarını geri çekmeye devam ediyor.. Birileri Türkiye’nin sürece müdahale etmesini istemiyor.. Bana kalırsa Irak’taki Türkiye konsolosluğuna saldırı da bu çevrelerin planı.. Oysa geniş halk kitleleri pekala Türkiye’nin hakemliğine razı olabilir..

IŞİD kendi başına büyük bir güç değil. Ayaklanan Sünni Arap kabilelerinin liderliğini üstlendi, bir şekilde.. Bu isyan başarılı olsa da olmasa da IŞİD’in bölgede kalıcı olması imkansız..

Irak Şiası kolay kolay teslim olmayacak.. Çatışma 4 noktada yoğunlaşacak. Musul, Bağdat, Necef ve Basra.. Musul’da petrol var ve bölgede kalıcı olmak isteyenlerin petrol alanlarını kontrol etmesi gerekiyor.. Musul petrolleri konusunda IŞİD ve birlikte hareket edenlerin hem Şia hem de Kürt yönetimi ile ya uzlaşması ya da hesaplaşması gerek.. Bağdat Siyasi ve diplomatik açıdan önemli. Irak’ın bütününü yönetecekseniz Bağdat’ın yasama, yürütme, yargı açısından kontrol edilmesi gerek. Uluslararası anlaşmalar, örgütler ve diplomatik misyonla ilişkiler açısından Bağdat önemli.. Necef Şia’nın merkezi olması itibarı ile önemli Ve tabii Basra, körfez bağlantısı ile savunma ve ticaret açısından önemli. Basra ülkenin denize açılan tek kapısı..

Bölgede Pandora’nın kutusu açıldı ve cin şişeden çıktı.. 7 “Vay” için “Kan dolu kase”yi birileri Mezopotamya’ya dökmeye hazırlanıyor.. Bade harabul Basra ne olacak şimdi göreceğiz. Yeni bir Kerbela yaşanabilir. Hele en kötü senaryo olarak kadrolu bir Mehdi piyasaya sürülürse seyreyle sen gümbürtüyü.. Bu hassas dengeler üzerinde bir meczup kıyamet savaşının fitilini tutuşturabilir.

Dilerim korkulan olmaz ama benim birkaç yıldır ısrarla vurguladığım Sufi, Selefi, Şia çatışmasının kapısı aralanmış gibi gözüküyor..

Bu olaylarda İran ve Irak yönetimi bu sonuçların doğmasında asıl sorumlu. İp inceldiği yerden koptu..  Şimdi rüzgar ekenler fırtına biçiyorlar. Yuvarlanan tencere kapağını buldu..

Bazı gerçekleri akılla kavrayıp, tedbir almayınca işte böyle oluyor.. Eğer kaderimizde bunları yaşamak varsa elden ne gelir ki! O zaman “ahir zaman fitnesi”ne hazırlıklı olalım.. Birileri yeryüzünde bir cehennem misali ateş tutuşturmak için kendilerini de yakacak bu ateşe kendi sırtında odun taşımaya devam ediyor. Sisi, Esed ya da diğerleri.. İsrail kendini de yakacak ateşe körükle gidiyor, benzin taşıyor sanki. ABD’nin, İngiltere’nin yaptığı da farklı değil..

Panik yok. Umutsuzluk yok. Bizi gören duyan bilen bir Allahımız var.. Allah’ın yardımının bize ulaşmasının önündeki engellerimiz cahillik ve ahlaksızlık, adaletsizlik, zulüm yani! “İçimizdeki beyinsizleri engelleyemez isek, ateş bize de dokunacak..

Bir topluluğa olan öfkemiz ve düşmanlığımızın bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmemesi gerek.. Çok tevbe etmemiz, sabretmemiz gerek. Bizi koruyacak bir Allahımız var.. O, kadir-i mutlaktır.. Bize şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.. Çokça dua edelim. Affedenlerden olalım ki, affedilelim.. Şöyle dua edelim: “Bizi sabredenlerden, şükredenlerden ve zulme karşı direnenlerden bulacaksın. Bizi nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanların değil. Şüphesiz ki Senin her şeye gücün yeter..”

Selâm ve dua ile..



1455 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası