• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam164
Toplam Ziyaret12900138
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Durmak yok, yola devam!
20/02/2014

Cemaate yakın durmayıp, ama cemaatle paralel konumda bulunan bazı isimlerin de masaya oturup işe girişmeleri, ilginç. Sanki kripto birtakım adamları ve yedekleri de göreve çağırıyorlar gibi..

Kripto tipler cemaatin talimatı ile hareket etmezler.. Onlar başka merkezlerden gelecek sinyallere bakarlar.. Böyle bir durum ya sistemin uluslararası aktörlerinin de bu yönde bir karar vermesi ile mümkün ya da bu adamlar durumun vehametini görüp kendiliğinden yardıma koştular ve uluslararası sistemin bu konuda vaziyet alması için inisiyatif üstleniyorlar..

Bu iş AK Parti-cemaat hesaplaşması değil, bu uluslararası sistemin cemaatvasıtası ile AK Parti üzerinden İslam dünyası ile hesaplaşması.. Büyük fotoğraf bu. Bu hesaplaşma AK Parti’ye ülke içinde ve İslam dünyasında verilmek istenen rolün reddedilmesi ile ilgili.. Yani dershane filan işin kandırmacası..

MİT’e yönelik saldırılar, aslında iktidarı teslim alma hamleleri. İHH’ya saldırılar ise, “kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle” kabilinden İslam dünyasına açılımların engellenmesine yönelik hamleler..

Cemaat denen yapı, tek bir yapıdan oluşmuyor. Bu hareket yeni başlamış bir hareket de değil.. Ta işin başında Hilafeti buzdolabına kaldırırken de birtakım planlar yapılmıştı. Menderes dönemi de bir proje idi.. 60 darbesinin 12 Mart’ın da bir din projesi vardı.. 12 Eylül’de de bu iş ciddi bir şekilde ele alındı veDiyanet üzerinden dine ve dindarlara ayar verilmeye çalışıldı.. Sufi ve Şiidüşmanı Vehhabilikte, Şii ve Selefi’yi tekfir eden Sufi akımların ortaya çıkmasında ya da Sünnileri ve Selefileri Yezidi gören Şii anlayışında da bu uluslararası güçlerin provokasyonlarını görmek mümkün..

Özal’ı siyasete taşıyan süreç ya da Çiller’in bir gecede hidayete erip Erbakan’la koalisyon kurması da tabii bir süreç değildi.. 12 Mart’ta Erbakan’ın İsviçre’ye gitmesi, sonra gelip MSP’yi kurması gibi.. Sanki “Muhtar bile olamaz” denenErdoğanın milletvekili seçilip başbakan olması çok mu olağan bir hadise idi..Baykal nasıl öyle bir gecede hidayete erdi de bu plana destek verdi ki!Erdoğan’ın şiir okudu diye mahkûm olması gibi, yeniden siyasete taşınması da hukuk açısından garipliklerle dolu idi. İşte bu garipliklerin hepsinin arkasında bu garip yapı var! Savaşlar, darbeler, terör, ekonomik krizler bu garip yapının müdahalesinin eseri genellikle.. Bu garip yapının kadrosunda her zaman şeyhlerde var fahişeler de.. Gazetecisi de var, işadamı da, bürokratı da,politikacısı da.. Yok yok yani!

Yine hemen belirtelim ki, bu adamlar sadece dindar ve dini karakterli kişi ve yapılarla çalışmıyorlar sadece.. Aralarında herkes var! Sadece Türkiye’yi değil,İslam dünyasını istiyor. Daha doğrusu bunu cemaatin sponsor olan uluslararası sistem istiyor.. İslam dünyasını teslim almak istiyorlar. Türkiye bunun ilk kazanımı ve merkez üssü olacak! Ardından bu proje tüm İslam coğrafyasına yayılacak.

İngilizler Şerif Hüseyin’i niçin Halife yapmak istiyor idi iseler bu proje de aynı gayeye hizmet edecekti.. TSE damgalı bir dinin yerini “Euro İslam” alacaktı..İsrail’in varlık ve güvenliğine, batılı kavram ve kurumlara, Amerika’nın stratejik hedeflerine ve uluslararası düzene karşı tehdit oluşturmayan “dine karşı yeni bir din” icad edilecekti..

Bazılarına bu yapıyı anlatsanız da anlamazlar. Daha doğrusu anlamak istemezler. Hatta bu yapının içinde olsalar da. Hani derler ya “ol mahiler ki, derya içeredir de deryayı bilmezler” İşte öyle bir şey..

Aslında biz bu yapılarla ilk kez yüzleşmiyoruz.. Ya da inanç sistemleri, reform girişimleri ilk kez olmuyor..

Geçen gün Türk dizilerinde oynayan bir sanatçı, dizilerde toplum mühendisliği yapıldığını, “özgür ve Müslüman” karakterinin desteklendiğini, bu karakterinTürkiye üzerinden Arap dünyasına, İslam dünyasına pazarlandığını söyledi..İçki de içerim, aşk da yaşarım, Müslüman da olurum havasında bir algı! Bir adım ötesinde lezbiyen ve homoseksüel evliliklerinin bağımsız camilerde dini şekilde nikahlanmalarını sağlamak..

Sistem Sünnisine de, Alevisine de, Selefisine de ayar çekmek istiyor..

Yaşanan süreçte, sadece din algısı değil, tarih algısı da değiştirilmeye çalışılıyor.

Bu kez “topyekun saldırı” sadece askeri değil, ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel derinliğe sahip!

Bu işe kenarından kıyısından bulaşanların ağzını bıçak açmıyor.. Sır vermiyorlar.. Bunları eleştirirsen kıyameti de kopartıyorlar.. Kendilerine bir şey söyleme de kime ne dersen de, umurlarında değil.. Her şey sır ve her zaman her yerdetakiyye! Gayeye giden her yol meşru. Sonunda öyle bir noktaya geliyorlar ki, artık geri dönüşleri de mümkün değil. Kendi yalanlarına kendileri de inanmaya başlıyorlar.. Aklın sınırlarını zorlayıp, esoterik bir dünyaya sığınıyorlar.Kehanetler, cifirler, yıldız hesapları.. Sonunda kendileri de işin içinden çıkamayacakları bir noktaya geldiklerinde tek çözüm Mehdiyet ve Mesihiyetoluyor. Kıyamet teolojisine sığınıyorlar..

Söyleyeyim, bunların kadrolu Mehdi’si de hazır. İşaret bekliyor olmalı!. Fosfor emdirilmiş kumaştan cübbesi ile gece karanlığında çevresine nurlar saçarak yürüyen bir Mehdi’nin peşinden koşacak o kadar çok insan var ki. Kalkancıolayını hatırlayın!

Aman dikkat! Bu hikaye bugünden yarına bitmeyecek.. 25 yıllık bir projenin bir ayda ortadan kaldırılması çok kolay değil. Durmak yok, yola devam, bakalım kimin yolculuğu nerede bitecek! Selâm ve dua ile..



1508 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası