• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam284
Toplam Ziyaret12900258
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Bizimkilerde para gani mi?
25/08/2012

 

Müslümanların servet ve iktidarla imtihanı başladı..
28 Şubat'a direndik, ama bu işe direnebilecek miyiz bilmiyorum. Çünkü bu defa düşman içimizde. Nefsimiz.. Slogan atarak, Cuma eylemleri ile, protestolarla bu işin üstesinden gelemeyeceğimiz açık.. Müslümanların servet ve iktidarla imtihanı çok zor geçeceğe benziyor..
Cemaatin 150 milyar doları varmış. Merkez Bankası'nda 120 milyar dolarımız var. Maşallah cemaat Merkez Bankası'ndan daha zengin bu iddia doğru ise.. Ben bu tür iddiaları ihtiyatla karşılama eğilimindeyim..
Bizim zenginlerin listesine baktım, bir zamanlar esnaf liginde oynuyorduk, şimdi bakıyorum; Ankara, İstanbul'u bir kenara bırakalım, Karadenizli, Kayserili, Konyalı, Antepli, 1. ligde oynayan o kadar çok iş adamımız var ki!
Hz. Ömer döneminde Suriye, İran ve Mısır'ı fethettikten sonra ne oldu ise o zaman oldu.. Servet ve iktidar başımızı döndürdü. Bizans'ın, Kisra'nın ve Kıbtilerin serveti bizimkileri kıskandırdı. Ardından Hz. Ali döneminden sonra Isırıcı melikler dönemi başladı..
Birileri Müslümanların iktisadi gücünün farkında. Üretim gücümüz, tüketim gücümüz çok yüksek. Tasarruf kabiliyetimiz de öyle. Buna bir de dini fonları eklerseniz, deli bir parasal güç çıkıyor ortaya.. 1970'lerden itibaren birileri Müslümanların bu fonlarını belli yerlere kanalize ederek kontrol etme derdine düştü. Devlete bu konuda ilk rapor hazırlayarak bu işe dikkat çekenlerin başında Mucip Ataklı geliyor.
İslami vakıflar, Diyanet bunun için devletin kontrolüne alınmıştı. Eskiden zekat ve firtre zarfları vardı ve bu paraları THK toplardı.. Kurban derisi tartışması da oradan geliyor.. 70 sonrası bu konuyu ciddi şekilde takibe aldılar. 80 sonrası başka bir yol denediler.. "Diyanet üzerinden bu işi yapalım" dediler, olmadı..
Holdingler, bu deli parayı iktisadi alanlara yönledirme planı idi, 28 Şubat'ta onu engellediler. Bir kısmına el koydular.. Bu paraları faizsiz finans kurumlarında toplamak da bir izleme ve kontrol, denetim sağlayacaktı. Ama o da olmadı..
Şimdi cemaatin mal varlığı tartışılıyor. Bu tartışmaları da bu çerçevede değerlendiriyorum..
Cemaat çok kötü ve dağınık gidiyor.. Bu iş uzun süre böyle gidemez. Nasıl toparlayacaklar onu da bilmiyorum.. Cemaatin zannedilen şahıs firmaları var, şahıs firmaları zannedilen cemaat organizasyonları.. Bu işlerin nerede başlayıp nerede bittiği belli olmadığı gibi, kime inanacağınızı da bilemiyorsunuz bazen..
Belli fonlar hâlâ yurtdışında. Bir kısmı borsada. Eskiden İsviçre vardı, ardından off shorelara kaydı, şimdi borsada oynuyorlar.. Bir kısmı Dubai ve Körfez ülkelerinde.. Bir kısmı müteahhitlik firmaları üzerinde işletiliyor. Bir kısmı dışarı gidiyor, kredi olarak geri geliyor. Bir kısmı gayrimenkulde.. Kayıt dışı parası olan bürokratlar ve politkacılar da bu tezgahta.
Bunları, bu işlerle ilgili herkes biliyor aslında.
Cemaatin mal varlığı ile ilgili 2009'da Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan konuşmuş ve bu rakamı 50 milyar dolar olarak vermiş. 2000'lerin başında sermaye temerküzüne başlamışlar iddiaya göre, 2006'da 75 milyar dolara ulaşmışlar. 3 yılda da ikiye katlamışlar..
Bizimkiler az zamanda, böylesine zor şartlarda böylesine büyük işler başarmışlarsa(?!), ötekiler, bunca zamanda neler yapmışlardır, Allah bilir..
Şimdi eğer bu konuya şu retorikle yaklaşırsanız, o zaman biri çıkar size sorar, bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu diye.. Bir çıkar, "Bu değirmenin suyu nereden geliyor" diye sorar. Biri çıkar bu işi ABD, Pensilvanya ile ilişkilendirir.. Bunların inandırıcı bir açıklamasının olması gerekir. Minare doğrudur belki ama, halk arasında minarenin eğri olduğu şayiasını bitirmek için ip bağlayıp çekmek de gerekebilir..
Fethullah Gülen'in ne kadar serveti var? Sıfır... Kaç evi var? Sıfır... Villası, yazlığı?.. Sıfır... Yatı, gemisi, sandalı yok mu? Yok...
Herşeyi cemaat dayanışması ile açıklamak güzel de, bu işin bir de şeffalık yanı var.. Gerçeklerin Türkçe Olimpiyatları'ndan ibaret olmadığını da görmek gerek. Bütün bunlar bir suçlama ya da bu iddiaların hepsine inandığım için yazmıyorum. Güzel işler de yapıldı bu arada. Cemaat deyince tek cemaat de bu değil. Başkaları da az ya da çok "emin adımlarla" aynı yolda ilerliyorlar..
Aydınlıkçıların iddiası şu: 65'i büyük kuruluş olmak üzere 700 şirket tarafından destekleniyor. Cemaatin sermayesi 150 milyar dolar. Yıllık 7 milyar dolar iş hacmine sahipler. Yönetici kadro çerçevesinde 4 bin 800 kişi takibe alındı.. 4 politikacı, 5 TSK mensubu, 173 emniyet ve 23 MİT mensubu, 2314 iş adamı... 5 TSK mensubu, 173 emniyet görevlisi, 171 eski ülkücü, 47 din adamı cemaatin kurmayları arasında. Aydınlığın iddiasına göre de bunlar MİT'in takibinde.. Bu iddiaların internete düşmüş olduğu için artık üstünün de pek örtülmesi mümkün değil. Bu iddiaları nasıl doğrulayacaksınız ki! Öte yandan fasıklar bir haber getirdiklerinde hemen inananmamak gerek.
Cemaat bu iddiaları yalanladı ve yargıya taşıdı.. Bu iddiaların doğruluğu yanlışlığı bir kenara, bu iddialar olmasaydı bile, toplumun hafızasında cevabını arayan bir sürü soru vardı ve birilerinin bu sorulara cevap vermesi gerekiyordu.. Bu işler "Bana güven, gerisini merak etme sen" diye geçiştirilecek sorular değil.. Söylenti, eğer tatmin edici açıklamalar ve şeffaflıkla kontrol altında tutulmazsa, gerçeklerden daha fazla tahripkar olabilir..
Bütün bu olup bitenler, paralel devlet tartışmaları, cemaat-siyaset ilişkileri, bana fırtına öncesi esintileri hatırlatıyor.. Dikkat edilmesi gerek.. Birileri bizimkilerin birbirine düşmesini bekliyor. Bunlara fırsat vermemek gerek ve hepimizin kendimizi gözden geçirmesi de tabii.
Selam ve dua ile.



1855 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası