• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam152
Toplam Ziyaret12900126
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Erdoğan Almanya’ya giderken
22/05/2014

Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta Almanya’nın Köln kentindeki Lanxess Arena Salonu’nda yapacağı konuşma Almanya’da gündem oldu.. Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD’nin 10. kuruluş yıldönümü kurultayı vesilesi ile yapacağı ziyaret daha bugünden tartışma konusu oldu..

2 gün sonra gerçekleşecek ziyaret, bugünden yapılan tartışmalar açısından Türkiye-Almanya ilişkilerini etkileyecek bir anlam kazandı..

Alman mediası Erdoğan’ın Almanya ziyaretinden rahatsız.. Sadece Alman mediası değil, Almanya’daki Erdoğan karşıtları da bu kampanyaya destek veriyorlar..

Bahaneleri hazır “burası Almanya, burada siyaset yapamazsınız”. Tamam, zaten Erdoğan Alman vatandaşları için değil, Almanya’da yaşayan çifte vatandaşlar ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile konuşacak..

Alman Cumhurbaşkanı 2 sene önce Kars’a gidip, oradaki Rus işgalinden kalma Malakanlara pasaport dağıtmadı mı?

Konuşacağı kişiler arasında Alman vatandaşları da olabilir.. Onlar da yeni Türkiye’nin liderini görmek, tanımak, dinlemek isteyebilirler.. Alman Cumhurbaşkanı Gauck, Türkiye’ye geldiğinde  hükümeti eleştirmedi mi?.

Almanya sadece Almanlardan ibaret bir ülke değil. Tek bir Türkiye olmadığı gibi, tek bir Amerika olmadığı gibi tek bir  Almanya da yok.. Doğu-Batı Almanya’nın ötesinde hâlâ Almanya işgal altındaki ülke statüsünde.. Almanya’da bir Amerika, bir İngiltere ve bir de Fransa var.. Almanya’da güçlü bir Yahudi lobisi var..  Bunları da hesaba katmak gerek..

Sahi bu arada biz de yeniden şu Hablemitoğlu cinayetine kadar uzanan Türkiye’de faaliyet gösteren Alman Vakıfları dosyasını ve bunlarla iltisaklı kuruluşları ve kişileri yeniden gündem mi yapalım.

Bu tartışma Erdoğan, AK Parti ve Türkiye’den çok, Merkel, Gauck, Almanya ve AB’ye zarar verir. Kötü örnek olurlar..

Batı mediasının Gezi’de nerede durduğunı biliyoruz.. Kimlerle ortaklık kurduklarını ve kimlerle iş tuttuklarını da..

Alman mediasının bu konuda yalnız olmadığını, AFP’sinden BBC’sine, CNN’e kadar birçok paralel media kuruluşu ile birlikte hareket ettiklerini de..

Şartlar cemaati ve Almanya’daki bu lobileri de bir araya getirdi..

Zaten cemaatin ABD, İsrail ve Vatikan’da sağlam müttefikleri vardı. Hepsinin de Almanya’da bağlantı noktaları olduğunu biliyoruz..

Bana kalırsa şimdi hep birlikte el ele verip, Erdoğan’a ve AK Parti’ye karşı topyekun bir saldırıya geçecekler.. Amerikanı,  İngilizi, Fransızı da buna destek verecek ama yine umduklarını bulamayacaklar ve bu kirli oyun yine geri tepecek..

Batılıların bu ziyaretle ilgili iki endişesi var. Almanya’da önemli bir Türk ve Müslüman nüfusu var. Bunlar aktif hale gelecek ve Türkiye, Erdoğan’ın şahsında bunların manevi lideri olacak.. Arabı, Arnavudu, Çerkezi Erdoğan’ın yanında yer alacak.. Bu sadece paralel yapıyı değil, İslam dünyasındaki birtakım siyasi liderleri de endişelendiriyor.. Birileri Erdoğan’ın Almanya’da bir güç gösterisine kalkışmasının kendileri açısından hiç hoş sonuçları olmayacağını düşünüyorlar.. Paralel yapı da bu havadan yararlanarak Türkiye’de başaramadığını Almanya’da uluslararası sistemin desteği ile başarmak, en azından Erdoğan’ı yalnızlaştırmak ve köşeye sıkıştırmak istiyor. Ama bana kalırsa tam da aksi sonuçlar doğuracak yeni bir maceraya kalkışıyorlar..

Sonuç ne olursa olsun, bu tartışmalar bile Erdoğan’ın işine yarıyor.. Mavi Marmara, One Minute ile başlayan süreç bir şekilde devam ediyor. Gezi olayları ile bu  süreç yeni bir evreye taşındı. Genel kanaat ise bu şekilde Erdoğan ve AK Parti’ye karşı derin ve paralel güçlerin taşeronluğunda, uluslararası sistem tarafından bir operasyon yürütüldüğü şeklinde.

Bu konu bir şekilde iç ve dış basında yeni tartışmalara sebeb olacak. Bu tartışmalar sosyal mediaya taşınacak. İyi de olacak aslında, Derin devlet, paralel yapı, paralel din tartışmaları daha çok gündem olacak.. Derin ve karmaşık ilişkiler deşifre olacak. Bu da Erdoğan’ın değil, Erdoğan karşıtlarının işini daha da zorlaştıracak..

Batı basınındaki bu tür tepkiler bir şekilde mevcut gerilim ve güven krizini daha da derinleştirmekten başka bir işe de yaramayacak..

Burada sınavda olan Erdoğan değil, Alman siyaseti, STK’sı, mediası ve entelijansiyasıdır..

 Bana kalırsa uluslararası sistem Almanya üzerinden Türkiye’yi test etmek ve birtakım operasyonları Almanya üzerinden gerçekleştirmek istiyorlar, ama bu plan geri teper.. Kötü bir tercih.. Almanya bu işten zarar görür, ama bu zarar Almanya ile de sınırlı kalmaz..

Almanya’da Türkiye’nin ve Müslümanların eli diğer ülkelere göre çok daha güçlü..

2 gün sonra ne olacağını göreceğiz. Sel gidecek ve kum kalacak ve sonunda göreceksiniz Müslümanlar kazanacak. Türkiye kazanacak, AK Parti kazanacak, Erdoğan kazanacak.. Neyi elde etmek istiyorlarsa birileri onu kaybettiklerini görecek.. Bu kafayla giderlerse, gelecek günler, geçen günleri aratacak onlar için.

Selâm ve dua ile..



1821 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası