• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam247
Toplam Ziyaret12900221
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
528
12/04/2014

528..

Üç rakamdan oluşan bir sayı..

Suriye’debir hafta içinde öldürülenlerin toplamından daha fazlası kadarını bir celsedebir kaç saat içinde tamamlayıp, idam cezası ile cezalandırdılar..

Batı basını, STK’ları bu gerçek karşısında kafalarını kuma sokmaya devam ediyorlar..

Biz Paralel çete ile, biz seçimlerle meşgulken oldu bunlar.

Bir kişinin kimlik tesbiti için bile ihtiyaç duyulan bir süreden daha az bir zamanda, dakikalar içinde idam cezaları verildi..

Baltacıların işi, emir komuta zinciri içinde bu defa Mısırlı eklemlenmiş yargıçlara verilmişti.. Savcısı, hakimi ile bir anda hukuk adamı olmaktan çıkıp, darbecilerin tetikçisi oluverdiler.. Bir cellada dönüştüler..

Mısır Cuntası, CHP’nin tek parti döneminde İstiklal Mahkemeleri ile yapmaya çalıştığını bugün Mısır’da yapmaya çalışıyor..

Eğer AK Parti iktidarını yenilgiye uğratsalar da, Erdoğan’ı, Davutoğlu’nu, MİT Müsteşarı’nı, İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ı içeri atabilselerdi, bugün Mursi’yi ve İhvan’ın önde gelenlerini de infaz etmiş olacaklardı sanki.. Yani evdeki hesapları bu olsa gerek. Ama evdeki hesapları çarşıya uymadı..

Bugün Türkiye’de Erdoğan’ı devirmeye çalışanlarla, dün, Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’yı, 1971’de henüz 22 yaşında iken, Pakistan’a karşı ayrılıkçı harekette, bölünmeye karşı çıktığı için “insanlığa karşı suç işlediği” bahanesi ile 43 yıl sonra idam edenler aynı örgütün zihniyet ikizidirler.. Sisi de bu sacayağının 3.’südür..

Mısır, Filistin, Suriye ya da Türkiye, Bangladeş farketmiyor.. Her yerde hedeftekiler aynı, saldırganlar da..

Birilerinin gözünde, Türkiye Müslümanları, İhvan-ı Müslimin ya da Cemaat-i İslami farketmiyor.. Kendilerine hizmet etmeyen her hareketi düşman biliyorlar..

Bugün gelinen noktada, “ılımlı İslam” diye pazarlamaya çalıştıkları paralel din, batının ve İsrail’in varlık ve güvenliğine, çıkarlarına zarar vermeyecek, itaat edecek bir İslam anlayışıdır.. Diyalog ve Hoşgörü onlar içindir..

İslami uyanış hareketinin üç ayağı, Mısır’ın merkezde yer aldığı Afro-Arap Müslümanları, Türkiye’nin merkezinde yer aldığı Avrupa, Asya çizgisinde Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya Müslümanları ve Asya’da Hind Müslümanlarının merkezinde yer aldığı Asya Müslümanları, İhvan-ı Müslimin ve Cemaat-i İslami.. Ve Sünni dünyanın dışında, merkezinde İran’ın yer aldığı Şii dünyası..

Karşımızdaki cephe ise ABD, AB/Vatikan ve İsrail içindeki derin yapılar.. Media, mafia, sermaye, siyaset, bürokrasi ve STK içinde yuvalanan çeteler, yerli işbirlikçileri ile birlikte topyekûn bir saldırıya geçmiş durumdalar..

Bizim bir “U Borusu” gibi birbirimizle derin inanç, tarih ve kültür bağlarımız var.. Ya birlikte kurtulacağız ya aynı acıları birlikte yaşayacağız.. Kederimiz de, mutluluğumuz da iç içe..

Bu sebeple, hiç bir Müslüman bölgemizde yaşananları, görmezden, bilmezden, duymazdan gelme hakkına sahip değildir.. Eğer birlikte hareket etmezsek, her birimizin başına gelen acıları tekrar yaşamak mecburiyetinde kalırız..

Birbirimize yardım etmenin ötesinde, birbirimizin yaşadıklarından dersler çıkartmamız da gerek.. Sadece siyasi değil, ticari, kültürel, sosyal her alanda daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var..

Özellikle Filistin, daha doğrusu Mescid-i Aksa bizim kıblegâhımızdır. Bizi birleştiren bir merkez.. Filistin’i kuşatan coğrafya bu yangında ilk kurtarılacak coğrafya olacaktır.. Mısır, Suriye zaten sıcak çatışmaların yaşandığı bir bölge..

Havalar ısındı.. Gezi, 17 Aralık, seçim derken bölgeyle fazla ilgilenemedik. Şimdi basın, STK’lar, duyarlı Müslümanlar yeniden meydanlara inmemiz gerekiyor.. Mısır’da Sisi cuntasının cinayet planlarına karşı sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Sosyal media ya da başka yollarla, şimdiden herkesin hazırlıklarını yapıp bir an evvel toparlanıp, dünyayı ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bu cinayetlere karşı sessiz kalan ülkeleri, destek verenleri teşhir etmemiz ve onların meydanı boş bulmalarına izin vermememiz gerekiyor..

Darbeye darbe diyemeyen Batı, bölgedeki işbirlikçileri ile birlikte deşifre oldu..

Sisi cuntasına, Esed zulmüne karşı bütün vicdan sahibi insanlarla global bir adalet cephesi oluşturmamız gerekiyor ki, bir daha birileri de başkalarına karşı aynı şeye cür’et etmesin..

Önümüzde hâlâ sıcak bir gündem var. Sırada Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ama, Suriye’yi ve Mısır’ı unutmayalım. Kudüs’ü, Filitin’i, Gazze’yi, Mescid-i Aksa’yı unutmayalım..

Bir tek bir millet, tek bir ümmetiz. Zulüm de öyle.. Hak-Batıl mücadelesi ilk günden bu güne aynen devam ediyor.. Ve bizler yaptıklarımız ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızla imtihan oluyoruz..

Selam ve dua ile..



1662 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası