• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam247
Toplam Ziyaret12900221
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
BBP bu işin neresinde?
02/02/2014

Biri hayal kurmaya devam ediyor: “AK Parti, CHP, MHP’deki adamlarımızı çağırırsak, seçimden önce Meclis’te grub kurarız”.. Büyük Birlik, sağ, liberal, sol, milliyetçi ve dindar kimlikli insanların buluşması ile gerçekleşecekmiş.. Özal misyonu bu şekilde yeniden diriltilecekmiş..

Birileri için kulağa hoş gelse de, pek bir şansı yok..

Sadece Parlamento aritmetiği üzerine kurulu bir hesap değil bu! Mesela, Daha sonra Gül’ün de katılacağı bu yeni oluşumda kimler yok ki, Anayasa başkanından TOBB başkanına kadar birileri birilerinin üzerine senaryolar yazmaya devam ediyor.. Birtakım tanınmış akademisyenler, STK temsilcileri, gazeteci, yazar, sanatçı, sporcu vs. Yok yok anlayacağınız listede..

Projenin hayata geçirilmesi için şubat ortalarında düğmeye basacaklarmış.. Tabii senaryoda Erdoğan’ın tutuklanması da var, seçimlerin hazirana ertelenmesi de..

Yani ufukta dosya ve kaset savaşları var..

Bu senaryoya göre CHP de, MHP de, BBP de yeniden yapılandırılacak..

Şimdi yapılmak istenen paralel devletin eş güdümünde paralel bir parti oluşturmak.. Önce müstafi milletvekilleri BBP’ye geçecek, ardından grub kuracak kadar milletvekilinin daha transferi sağlandıktan sonra AK Parti’nin ipi çekilecek.

Evdeki hesap böyle, birileri için! BBP tabanı da yönetimi de bu oyuna alet olacağını sanmıyorum, ama birileri, bu şekilde BBP’ye de birkaç belediye kazandırabilir mi? Ama peki ya sonrası! Bu iş Beyaz adamın Afrika’ya gidişine benzer. Topraklar beyaz adama, İncil siyahilere.. Parti cemaate, birkaç belediye BBP’ye.. BBP bu kadar ucuz değil.. Hesap çok açık ve net şekilde belli. Bu seçimlerde, cemaate, oy verecekleri bir adres göstermeleri gerekiyor. CHP’ye gitmeyecekler.. Mesele oy kazanmak değil, AK Parti’ye gidecek cemaat oylarını başka bir kanala yönlendirmek.. Bir de yeni bir siyasi oluşuma sahip olmak.. Seçimleri erteletebilirlerse ya da bu süreçte Meclis’te grub kurabilmek için bir partiye sahip olmak!

Ama şunu görmüyorlar, Cemaatten gelecek oy kadar daha önce BBP’ye oy veren insan başka partiye gider.. Cemaat oyları kulağa hoş gelse de, bana kalırsa BBP ile gen olarak uyum sağlamaz..

AK Parti ve Erdoğan aleyhinde kampanyanın içinde 110 ülkeye gönderilen özel temsilciler de var. O ülkelerin hükümetleri, muhalefet liderleri, dini kanaat önderleri, Media mensupları ve STK’lar da bu kapsamda ziyaret edilerek Türkiye’de ne olup bittiği, Erdoğan, AK Parti, Davudoğlu, MİT, Suriye olayları ve Cemaat hakkında bilgilendirmeler yapılıyormuş..

BBP bu işin neresinde duruyor bilmiyorum. Bu operasyon BBP’ye katılımı değil, BBP’nin ele geçirilmesi anlamına geliyor..

Aslında bakarsınız, Cem Uzan’ın Genç Partisine benzer bir durumla karşı karşıya geliriz.. Cem Uzan çıktı, barajı aşamadı ama ciddi bir oy aldı. Aldığı oy karşı kanattandı ve sonuçta AK Parti anayasal çoğunluğa ulaştı..

Camia, ağzı ile kuş tutsa barajı aşmak şöyle dursun Genç Parti kadar bile oy alamaz.. Hatta etrafına topladığı adamlarla birlikte dibe vurur.. Onları toplumsal öfkenin hedef tahtasına oturtmuş olur..

Bu saatten sonra kimsenin bu kasetlere ve dosyalara inanması çok mümkün değil. Balyoz ve Ergenekon davası bile tartışmalı hale geldikten sonra inandırıcılıklarını ve ciddiyetlerini kaybettiler. Bakarsınız Ergenekon ve Balyoz davası için sahte belge imal edenler kendilerini yargının önünde bulurlar..

Ortaya çıkan gerçek şu ki, Ergenekon ve Balyoz davaları, Derin devleti tasfiye operasyonları değil, içindeki çürükleri eleyip, paralel yapıyı sisteme enjekte ederek güçlendirme, tahkim, genişletme operasyonu idi!

Bugün bu operasyon BBP üzerinden sürdürülmeye çalışılıyor ki, benim bildiğim BBP bu oyuna gelmez. Gelirse de, BBP’de Muhsin Yazıcıoğlu’nun dostları durmaz. O namlusunu halka döndürmüş tanka selam durmayacağı gibi, derin devletin taşeron kadroları ile de işbirliği yapmaz! Böyle bir tartışma Muhsin Yazıcıoğlu suikastına bakışta farklı bir açı ve derinliğe sebeb olur!

BBP’nin Genç Parti kadar oy alması halinde, ne kendi barajı geçebilir, ne de MHP barajı geçebilir.. Evdeki hesap çarşıya uymaz her zaman. Bu işte Tosya’ya pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da vardır!

Ben BBP’nin varolması gereken bir parti olduğunu düşünüyorum, ama bu parti Camianın taşeronu bir parti olursa, kendi misyonundan uzaklaşır..

Birileri Liberal Parti’yi, Demokrat Parti’yi aldı ve nerelere götürdü.. ANAP ne oldu. BBP’de bir kere kendi rotasından saparsa, bir daha yola gelmez! ABD’nin, Vatikan’ın, İsrail’in İslam dünyası ile ilgili hayallerinin gerçekleşmesi için bir araya geleceklerin “büyük birlik”leri, Alperenlerin hayalindeki birlik olamaz!

Bu kadar kısa sürede yeni bir parti kurmaları zor. Mevcutlardan biri ile yola devam etmek isterlerse, düzinelerce parti var, ama hiçbirinin akıbeti diğerinden farklı olmayacaktır..

Önümüzdeki günler Ankara’da siyasi arenada hareketli günler yaşanacak..

Herkesin bir planı var sonuçta, Allah’ın da bir takdiri vardır ve galib gelecek olan O’nun takdiridir. Çünki O, kadiri mutlaktır..

Bize hayır gibi gelen şeylerde şer olabileceği gibi, şer gibi gelen şeylerde hayır olabilir. Biz bilmeyiz; O, bilir. O, gören, duyan, bilen, hüküm sahibi olandır. (Amenna ve saddakna) O zaman ne gam! Selâm ve dua ile..



2753 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası