• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam258
Toplam Ziyaret12900232
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Hangi CHP
03/04/2014

Aslında bu soruyu Kılıçdaroğlu’na değil, CHP’ye sormak gerek.. Ve bu soruyu Atilla İlhan’ın sorması gerek.. Ve bu soruların bütün CHP’lilere sorulması gerek..

CHP nasıl bir partidir?

Mesela sol bir parti mi, sosyalist, ya da sosyal demokrat, demokratik sol, hangisi?

Ulusalcı bir parti mi mesela? Ulusalcı ise nasıl oluyor da, batıcı olabiliyor.. Ulusun alameti farikası olan değerlere bu kadar düşman olabiliyor.. Mesela Nuseyrilik gibi, Arap Şiası, Baasçı bir hareketin avukatlığını üstleniyor?

CHP anti kapitalist mi? Banka sahibi bir anti kapitalist! Size inandırıcı geliyor mu? Koç gibi finans kapitalin birtakım baba firmaları CHP’nin sponsoru değil mi?

CHP laik mi? Yok canım resmi ideolojisini dinleştiren, Diyanet’i rejimin içinde muhafaza eden bir parti nasıl laik olabilir?

Türkiye’nin en mezhepçi partisi CHP! Alevilik, Bektaşilik, Nuseyrilik, Kızılbaşlık yetmedi, bir de Cemaatçi oldu! Bunlar bir de laikliğin yılmaz savunucuları, laikliğin koruyucuları değil mi? Kemalizmi rejimin resmi dini haline getirmeye çalışanlar bunlar değil mi? Hani “Türk’ün dini Kemalizm”di! Kendi resmi ideolojisini, Kemalizmi, resmi din ilan etmeye kalkan laikler bunlar!

Şaka değil, Mustafa Kemal’e “Yeni Mevlid” yazdılar. “Türk’ün yeni Amentüsü” diye kitaplar yayınladılar..

CHP her zaman militarist oldu. Darbecilerden yana oldu. Dahası darbecilerin avukatlığını üstlendi.. Böyle bir CHP nasıl “halkçı” olabilir ki! Darbeciler halk düşmanları değil mi?

Hani işçinin, köylünün, yoksulun hakkını savunuyorlardı, onlar işin kandırmacası imiş meğerse!

Cumhuriyetçilik, “çoğunlukçuluk” anlamına gelir. CHP’liler “Cumhur”u “halk” zannederler. Cumhuriyetçiliğin halkçılıkla eş anlamlı olduğunu düşünürler ama, cumhuriyetçilikle, halkçılık aynı şey değil, 6 Ok da ayrı ayrı tanımlanırlar.. Hem cumhuriyet halkçılık demekse, Cumhuriyet Halk Partisi ne demek olur?

CHP inkılapçı bir parti filan da değil. 19.YY’da, savaş yıllarında, kapitalizmin, komünizmin ve faşizmin gölgesinde oluşan kavram ve kurumlarla ülkeyi, dünyayı, anlamaya ve açıklamaya çalışır.. CHP bugün Türkiye’nin en muhafazakar partisidir. Değişime en fazla direnen partidir..

CHP milliyetçi bir parti de değil aslında.. Bakmayın MHP ile seçim ittifakı yaptığına. Gayeye giden her yol meşrudur sonunda! Soğuk savaş döneminde MHP’yi faşist ilan edip, aynı ülkenin çocuklarını dini, mezhebi, etnik, ideolojik, politik farklılıklarla birbirine karşı kışkırtıp sokağa dökenler bunlar değil mi idi. Aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretenler bunlar değil mi idi? Dahası suya düşen yılana sarılır.. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur anlayışı, bu anlayış..

Peki şimdi ne oldu? Kim kimdir, kim nerede duruyor bu alemde!

Siyasi emellerini müstevlilerin siyasi emelleri ile, şahsi menfaatlerini yabancıların çıkarları ile tevhid edenler bunlar değil mi? Türkiye’yi faiz lobisine teslim eden anlayış bu anlayış değil mi?

10. yıl albümünde Hitler’den cümleler alıntılayanlar, ‘Mustafa Kemal öldü ise, başımızda Stalin var’ diye teselli bulanlar bunlar değil mi?

Mustafa Kemal dedik de, Fetullah Gülen değil mi Alvarlızade hocayı “Atatürk aleyhine konuşuyor” diye ihbar eden.. O zamandan zaten işi biliyormuş, takiyye o zaman da varmış; bir dönem Komünizmle Mücadele Derneği’ne üye olmuş, gün gelmiş Halkevleri’ne.. Zaten Ecevit’e boşuna şefaat etmiyor anlaşılan. Kasım Gülek’i niye ihmal ediyor bilmiyorum. Baykal’a kızgınlığını biliyoruz da, Kılıçdaroğlu da şefaat listesine alınmış olabilir mi?

“İrtica ile mücadele istila ile mücadeleden daha zor ve elzem bir hadise” idi değil mi? Bu levhalar, Bursa Nutku ile ilişkilendirilip Alevi şehirlerine dikilmeli, Sünni bölgelerde ise, “Türk aleminin en büyük düşmanı komünistliktir, her görüldüğü yerde ezilmelidir” iyi giderdi..

Ne CHP ama!

Suriye’yi Hatay’a katan anlayışla, bugünki Esad Muhibbi CHP aynı CHP mi?

Dersim’i topa tutan CHP ile Tunceli’den oy devşirmeye çalışan CHP aynı CHP mi?

İstiklal Mahkemeleri, Takrir-i Sükûn, Varlık Vergisi, açık oy gizli tasnif sisteminin mucidi CHP nasıl çağdaş, ilerici bir parti oluyor..

Sahi bu kadar trajik gerçeğe rağmen Levanten nüfusun yoğun olduğu bölgelerden nasıl oy alıyor bu CHP!

CHP’lilerin bildikleri tek şey var, eleştirmek, şikayet etmek ve talep etmek. Yıllardır muhalefetteler, onu bile öğrenemediler, onu da doğru düzgün yapamıyorlar.. Sürekli konuşuyorlar.. Ama söyledikleri şeylerin çoğunun hayatlarında karşılığı yok.. Başardıkları bir iş de yok..

Yine de iyi oy alıyorlar.. Kim niye CHP’ye oy verir bilmiyorum.. Son seçimde, CHP’den de AK Parti’ye oy gitmiş olabilir.. Pensilvanya aşkı, CHP tabanındaki birtakım kemikleşmiş CHP’lileri rahatsız etmiş olabilir. MİT’e, istihbarata ayar çekme, dışişlerinin dinlenmesi, birtakım MHP’lileri de rahatsız etmiş olabilir..

Cemaatin evdeki hesabı çarşıya uymadı. Keramet ve kehanet bir birine karıştı. %30 umdular, 45’i görünce şaşırıp kaldılar..

Ne olacak şimdi.. Bu iş buraya kadarmış. Oyun bitti.

Şimdi sormak gerek; hangi CHP, hangi cemaat bu! Selâm ve dua ile..



1425 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası