• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam228
Toplam Ziyaret12900202
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
24/10/2014

AK Parti, seçimlerin zamanında yapılacağını açıkladı.. Seçimlerin nisan sonunda yapılacağını söyleyenler de vardı..Haziran çok yoğundu. Üniversite sınavları vesair.. Seçimler ister nisanda, ister haziranda yapılacak olsun, ocaktan itibaren Türkiye seçim havasına girecek gibi gözüküyor..

Gözler cemaatCHP ve BDP üzerinde..

İdris Bal parti kuracaklarını açıkladı.. Bu, Paralel Yapı’nın parti kurmak için çalışmalara başladığı anlamına geliyor..

Yeni oluşum AK Parti’den, CHP’den ve MHP’den milletvekili transferi düşünecektir.. Seçime katılabilmesi için ya bu hakka sahip bir parti ile işbirliği yapacak, ya da grup kuracak.. Yine bu, seçimlerden önce, yani yeni yıla girerken TBMM’de yeni grupların oluşacağı anlamına geliyor..

Paralel Yapı, AK Parti’deki sempatizanları ile, 3 dönem şartına bağlı olarak AK Parti’den aday olamayacaklar ile, bunların dışında kalan birilerini tehdit ve şantajla yanına çekmeye çalışacaktır.

Evdeki hesap çarşıya uymayabilir.. Tehdit ve şantaj konusunda Paralel Yapı’dan korkanlar, devletten de korkacakları için bu tehdide papuç bırakmazlar.. 3 dönem sebebi ile AK Parti’yi bırakıp kimse yeni oluşuma katılmaz..

Zaten yeni davalar kapıda iken, kimse yenilecek ata oynayıp kendini riske atmaz.. Bırakın 3 dönemlikleri, Paralel Yapı’nın sempatizanları, AK Parti içindeki iltisaklılar bile bırakıp bir yere gitmezler.. Gidecek olsalar şimdiye kadar giderlerdi.

Daha önce gidenlerin durumu ortada.. Kuracakları partinin barajı geçmesi hayal..

Onların hesabı, yarım düzine parti ile bir seçim koalisyonu kurmak. Bunu Ekmel bey örneğinde denediler, olmadı.. Evdeki hesaplar çarşıya uymadı. CHP ve MHP’nin oy toplamı kadar bile oy çıkmadı.

Zaten o kadar partiye listede yer vermeye kalktığınızda, kendi adamlarınızın listede yer bulması mümkün olmayacak.. Yeni bir parti kurmazlarsa, kendi kadrolarının diğer partilerin listesinde yer bulması da zor. Zaten mevcut milletvekilleri bile oy kaybına uğrama endişesi ile listedeki yer için kendi aralarında rekabet içinde olacakken, bir de Paralel Yapı’yı kimse başına bela olarak sarmak istemez..

Yani Paralel Yapı umutsuz bir vak’a..

CHP’de Emine Ülker Tarhan’ın yeni bir siyasi oluşum için çalışmalara başladığı söyleniyor.. Bu hesap doğru ise CHP’den 20 kadar milletvekilinin istifa edip yeni oluşuma katılması söz konusu.AK Parti’nin halen 312 milletvekili var. CHP 129, MHP 52, HDP 27, 14 Boş, 15 Bağımsız., DBP 1. Toplam 550.

Paralel Yapı zaten bağımsızlar arasından 10 kadar milletvekili alabilir.. CHP ve MHP’den de bazı isimler bu yeni oluşuma katılabilir.. Yani Paralel Yapı’nın bugün için parlamentoda bir grup oluşturması zor değil.. Zaten çoğu bağımsız olan bu isimler kolay kolay mevcut partilerin listesinden aday olamaz.. Bağımsız aday olsalar kazanmaları zor.. O zaman böyle bir oluşum onların işine gelecektir..

Ama barajı aşabilir mi, derseniz bu bir hayal.. Ama deneyecekler.. Asılacaklar..  CHP’den grup kuracak kadar milletvekilini istifa ettirebilirlerse arkası gelir.. Yani 20’de kalmazlar.. CHP listelerinde yer bulamayacak birçok isim yeni oluşuma göz kırpabilir..

CHP, kendi içinden yeni bir parti doğurursa, bu BDP’nin işini zorlaştırır.. 

Paralel Yapı CHP’den de, MHP’den de oy alabilir, Ama AK Parti’den almaları zor.. Diğer ufak partiler de tabanlarını buraya yönlendirebilirler.

Yeni oluşum ve CHP’den ayrılanlar ayrı parti olarak kendi başlarına seçime girecek olurlarsa, MHPve CHP’de ciddi oy düşüşleri yaşanabilir.. Aynı şekilde BDP de bu işten zararlı çıkar..

Tabii BDP bağımsızlarla değil de, kendi başına seçime girecek olursa, barajı geçemezse işleri zor.. Onun için belli bölgelerde bağımsızlarla, onun dışında kalan bölgelerde kendi başlarına seçime girebilirler.. 

Ne yaparlarsa yapsınlar, bu seçimler AK Parti’nin lehine bir sonuç doğuracak..

AK Parti, sadece kendi oyları ile değil, diğer partilerin parçalanan oyları sebebi ile de seçimlerden en kazançlı parti çıkacak.. Konjonktür AK Parti’nin lehine bir sonuç doğuracak..

Paralelciler parti kurmasa da, Tarhan parti kurmaktan vazgeçse de değişen bir durum yok. Uygulama şansı olan hangi hesabı yaparsanız yapın, AK Parti lehine bir durum var..

CHP ve MHP’nin tabanında ciddi bir çözülme var.. Paralel Yapı, zaten deşifre olduktan sonra bütün inanılırlık, ciddiyet ve güvenilirliğini kaybetti.

Parti kuracağız deyip ortaya çıktıktan sonra, kurmazlarsa bu da kendileri için ayrı bir sorun..

Bu arada son Güneydoğu olayları, BDP’ye ciddi bir darbe indirdi. Esed-Baas aşkı CHP’yi yaraladı.CHP-MHP işbirliği MHP’de kafaları karıştırdı..

Şimdilik kendi içinde sorun yaşamayan tek parti AK Parti gibi.. Birkaç Paralelci daha partiden gidecek olursa bu da sıkıntıdan çok, rahatlamaya sebep olacak sanki.. Gidişleri partiden çok kendilerine zarar vereceği için, büyük ihtimalle onlar seslerini kısıp oturacaklar..

Pensilvanya “Tirajlarınızı artırın” dedi, ama tiraj kayıp hızında düşüş oldu sadece.. Kimse hemen işaret alınca yerinden kalkıp yürümüyor artık, o dünde kaldı..

“Neuzubillahi minessiyase”den siyasi parti kurmaya evrilmek kolay iş olmasa gerek.. Bakalım gelecek günler ne gösterecek.. Selam ve dua ile..



1476 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
HSYK sonrası - 14/10/2014
HSYK sonrası
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası