• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam152
Toplam Ziyaret12900126
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Şaron!
14/01/2014

4 Ocak 2006 tarihinde bir beyin kanaması geçirdikten sonra bitkisel hayata girmişti.. 8 yıl sonra 11 Ocak 2014 günü öldü ve arkasından onun sebeb olduğu acılar yeniden hatırlandı.. Acılar ve öfke hâlâ taze ve ölüm günü, tam da veladet kandiline denk geldi veMüslümanlar Şaron’u bir kez daha lânetle andılar..

Sabra ve Şatilla kaliamının baş sorumlusu Şaron nihayet öldü.. Ne kendi eyledi rahat, ne Filistinlilere verdi, huzur, öldü gitti nihayet, dayansın ehli gubur..

Şimdi onu orada katlettiği şehidler karşılayacaklar.. Asıl trajedi şimdi başlayacak ve hep sürecek..

General Ariel Şaron eski İsrail Başbakanı. Ana Muhalefet Kadima Partisi’nin kurucusu ve ilk lideriydi. 1982 yılında Lübnan İç Savaşı sırasında İsrail’in Savunma Bakanı olarak görev yaptı. Onun döneminde Sabra ve Şatilla katliamı gerçekleştirildi. 16 Eylül 1982 tarihinde İsrail yanlısı aşırı sağcıHıristiyan Falanjist milislerin Batı Beyrut’ta Sabra ve Şatilla adındakiFilistin mülteci kamplarını basarak çocuklar dahil binlerce kişi katledildi.Katliam 15-29 Eylül tarihleri arasında yaklaşık 15 gün sürdüİsrail Meclis Araştırma Komisyonu Sharon’u katliamdan dolayı, dolaylı olarak sorumlu bulmuş, Sharon bunun üzerine Savunma Bakanlığı görevinden istifa etmiştir. Aradan 31 yıl geçti. O günlerde bu katliam unutulmasın diye, bu katliamı anlatan “Filistinde Bir Çocuk” isimli çocuklar için bir hikaye kitabı yazmıştım! O gün bu hikaye kitabını okuyanlar, bugün 40 yaşlarında olmalı..

 14 yıl önce, 2000 yılında Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya çok sayıda İsrailaskerinin ve polisinin koruması eşliğinde ayakkabısı ile girdi, Müslümanları tehdit eden açıklamalar yaptı.. Bu olay Filistinlilerin İkinci İntifada (ayaklanma) başlatmalarına neden oldu ve beş yıl sürdü. 

Ariel Şaron Mart 2001 tarihinden Nisan 2006 tarihine kadar İsrail’in başbakanlığını yaptı. Filistin sorununa gençliğine göre aslında daha ılımlı bir yaklaşım sergilediği iddia edildi.. Eğer ılımlı hali bu ise, gençliğinde nasıl gözü dönmüş bir vahşet içinde olduğunu varın siz hesap edin.. 

 2004 yılında İsrail’in Filistinlilerle anlaşma masasına oturmadan tek taraflı bir şekilde Gazze’den geri çekilmesine karar verdi. İddiaya göre, Gazze’de İslami duyarlılığı yüksek küçük bir Filistinli grubun ortaya çıkmasını ve laik Filistinle dindar Filistin halkının kendi içlerinde iktidar savaşı vererek İsrail karşısında kendi kendilerine zarar vermesini planlıyorlardı.. Sonunda İslami terör ve İslamifobia arkasına saklanarak Filistin’deki, özellikle Kudüs’ü savunan, Mescidi Aksa’ya,İsra’ya vurgu yapan dindar kesimi baskı altına almak istiyorlardı.. Filistin hareketinin laik-seküler, sol, milliyetçi bir hareket olarak kalmasını istiyorlardı. Böylece İslam dünyasının Filistin konusuna duyarlılığını bloke etmek, baskı altında tutmak için bir plan yapıyorlardı..

Aslında Hamas, Gazze yönetimi bu iklimde ortaya çıktı ve kendini isbatladı. Bu karar Ariel Şaron’un başkanı olduğu Likud Partisi’nde özellikle eski BaşbakanBenjamin Netanyahu’nun liderliğindeki bir grubun muhalefetine yol açtı. Bunun üzerine Ariel Şaron kendisiyle aynı görüşteki bir grup siyasetçiyle birlikteLikud’dan ayrılarak Kadima Partisi’ni kurdu.. 4 Ocak 2006 tarihinde Şaronbeyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı. Ehud Olmert başbakanlığa vekâleten atandı. Bu tarihten sonra Ariel Şaron bir daha bilincini kazanamadı. 

İsrail, “Nerede yanlış yaptığını” ya da “ne yapmaması gerektiğini” anlamak istiyorsa, Şaron’un hayatına baksın!

Allah bu zalimin eli ile Hamas’ın kapılarını açtı.. Şaron’un evde yaptığı hesaplar çarşıya uymadı.. Yok etmek istediği bir hareketin yükselmesine sebeb oldu..

Şaron gençliğinden ölene kadar kendi cehennemine kendi sırtında odun taşımaya devam etti..

Bakalım bugün onun cenazesine kimler katılacak, kim nasıl taziyede bulunacak..

Kimilerine göre Şaron, karısı Lily Sharon öldüğünde çok duygulanmıştı, bazı özeleştiriler yapıyordu, ama bir yandan da zulmünü sürdürdü..

26 Şubat 1928 doğan Şaron 85 yaşında öldü! Aslında o topraklarda doğan biri. İki kez evlendi. Son eşiLily Sharon (e. 1963–2000), İlk eşi Margalit Sharon (e. 1953–1962) Anne-babası, Dvora Scheinerman, Shmuel Scheinerman Çocukları: Omri Sharon, Gilad Sharon, Gur Sharon.Çocuklarına iyi bir miras bırakmadı. Hiçbir vicdan sahibi Şaron’u iyi sözlerle anmayacak. Hatta Yahudi militanlar da onu maceracı olarak ve aşırı şidddet kullanan biri olarak hatırlayacaklar. Zaten kendi parlamentoları da bu özelliğini onaylayan bir rapor yayınladı..

Aslında eğitimini de o topraklarda Tel Aviv Üniversitesi (1958–1962), Kudüs İbrani Üniversitesi’nde almış biri.. Tek bir kardeşi var: Yehudit Sheinerman..O da bu lânetli kişiliğin altında ezilecek! Elbette, “Babalar koruk yediklerinde çocuklarının dişi kamaşmaz.” Ama yine de bu kişinin adını taşımak bile vicdan sahibi insanlar için ağır bir yük olacağı açık!

Ariel “Tanrının aslanı“ demekmiş! O “Allah’ın arslanı” değil, belki ona en yakışan isim “Aduvullah” olacaktır.. İnna lillah ve inna ileyhi raicun.. Her nefis ölümü tadıcıdır ve dönüş yalnız O’nadır ve bu dünyada yapıp yapmadıklarımızın, söyleyip söylemediklerimizin hesabının sorulacağı bir gün vardır.. Adil yazıcıların fişlerinin önümüze konulacağı bir gün. Şaron, kendi sırtında, kendi cehennemine odun taşıyan bir zalimdi. Allah cahil ve zalim bir kişiye ya da topluluğa hidayet nasib etmez! Şaron’un canı cehenneme! Selâm ve dua ile..



2622 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası