• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam239
Toplam Ziyaret12900213
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Yar bana bir eğlence ya da 27.8+15.2=38
19/06/2014

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin benim bir tahminim var..

Erdoğan % 57, İhsanoğlu % 38, BDP’nin adayı % 5..

İhsanoğlu’nun alacağı oy CHP ve MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde aldığı oyun % 5 altında olacak. Bu da İhsanoğlu faktörü.. BDP, Türkiye genelinde alacağı ortalama oyun biraz üzerinde oy alacak, çünkü CHP’den kaçanlar BDP’ye gidecek. BDP, Sosyal demokrat bir aday gösterecektir sanırım.. Hele CHP İhsanoğlu dediğine göre, BDP kesin soldaki boşluğu doldurmaya çalışacak..

AK Parti yerel seçimlerde 45.6 oy almıştı, bu seçimde oyunu 10-12 puan artıracak sanırım..

Sol seçmen bu durumda sandığa gitmeyecek..

İhsanoğlu için bu adaylık bir sıçrama tahtası değil, korkarım bir kâbus olacak. Ağrımayan başı ağrıyacak. Nasıl Sarıgül için yerel seçimler bir hüsran oldu ise, İhsanoğlu için de sonuçlar başlamadan biten bir siyasi kariyer denemesi olabilir..

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç niye düşünülmedi bilmiyorum.. Hangi dengeler ve hangi özellikleri ile İhsanoğlu adı öne çıktı onu da anlamış değilim..

İhsanoğlu adı çok dar bir çevrede itibar görür. Yoksa MHP tabanı da itibar etmez. Tanımaz bile..

CHP’den gelen ilk tepkilere bakıyorum, genellikle olumsuz..

CHP’nin İhsanoğlu demesi, tam bir oportünizm örneği.. Ufuk Uras, “Bugün tv’de de belirttim CHP seçmeninin Sudan’daki soykırım suçlusu El Beşir’i hararetle savunan bir şahsiyeti benimseyeceği varsaymak ilginç” diyor. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın da Twitter’da, “Yağmur’dan kaçınmak için bu çatının altına girilmez; bu çatı şakır şakır akar” dedi. İstanbul Milletvekili Melda Onur da yine Twitter üzerinden, “Tamam arkadaşlar, kabul trollendik. Uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor” dedi. 

Bu tercih tabanda değil, tavanda, çatıda tartışmalara sebeb olacak..

Bu aday ne tabanı tatmin eder, ne de tavanı..

İhsanoğlu’nun adaylığı çözümsüzlük ve çaresizlik içindeki iki partinin zevahiri kurtarmak için bir çözüm arayışı sonucu sığındıkları bir liman!

Bu seçim çok eğlenceli olacak..

CHP niye Sezer’i aday göstermedi ki! Yakışırdı..

Ama bakarsınız bir grub CHP’li, gider bir başkasını aday gösterir..

MHP, CHP’nin adayına oy vermez.. CHP’nin tek başına göstereceği aday % 20 civarında bir oy alır.. BDP adayının oyu azalır.. Solcuların çoğu kaybedecek bir adaya oy vermek için yazın sıcağında tatilini kesip gelmez.. MHP’liler de niye sandığa gitsin ki. Daha önce CHP adayına oy veren kesim belki gider bu defa da İhsanoğlu’na verir. Cemaatin oyu da eklenince % 10 alabilir mi bilmem.. İhsanoğlu bakalım meydanlara kaç kişi toplayacak görelim.. Meydanlar gibi sandıkta kendine verilen oyların düşüklüğü benim için sürpriz olmayacak.. CHP’den 2. bir aday çıkarsaErdoğan sandıktan % 60’la çıkar..

Bakarsınız meydanlarda umduğunu bulamayan İhsanoğlu son dakika adaylıktan çekilir.. O zaman CHP ve MHP açısından, Cemaat açısından yandı gülüm ketenhelvam!

Nur Serter’in İhsanoğlu yorumu ilginç: “Utanç içindeyim. CHP’nin bağrına bir hançer saplandı. Arkadaşlarla ne yapacağımızı değerlendireceğiz” diyor ve devam ediyor: “CHP kendisini inkâr edecek bir girişimde bulunmuştur”.. Karalar bağlamış durumdalar.. Yasin Aktay dalgasını geçmiş: CHP ve MHP kendi adamlarından hiç birine kıyamadı,#Ekmeleddinehsanoğlina nasıl kıydınız?

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun anlaşılan plandan haberi varmış ‘Ortak kararı saygı ve teşekkür ile karşılıyorum’ demiş.. Şimdilik başına geleceklerden habersiz olduğu anlaşılıyor. Ama birileri onu bu role ikna etmiş demek ki. Bunlar kimler onları göreceğiz.. Bu işin arkasından Aydınlar Ocağı çevresinden birileri ve Paralelciler çıkarsa şaşmam.. Doğan Mediası işin içinde. İlk teklif onlardan gelmiş olduğuna göre derin yapı bu işin içinde zaten..

Ufuk Uras da çatı adayı ile kafa buluyor:  “Antiemperyalist aday arıyoruz diyorlardı. Şaka gibi valla. Bu Sisicileri anlamak zor.” Sisi’nin katliamları karşısında hiç sesini çıkartmayan, Papa’ya övgüler dizen birini aday yaparak milletle dalga mı geçiyor bunlar yoksa..

20 Ekim 2012’de Ergün Diler, Takvimde şunları yazmış: 2011 yılının Ağustos ayında Aydın Bey’in bir adamını yanına alarak CİDDE’ye gidip Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştüğünü yazmıştım. Aydın Bey, İhsanoğlu’na “Abdullah Bey’den sonra KÖŞK adayı siz olun. Desteğimiz tam” demişti. Aradaki dostluk hiç bitmemiş olacak ki Aydın Bey, Mekke’deEkmeleddin Bey’in misafiri olacak. İhsanoğlu’nun kimin adayı olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor..Derin devlet, paralel yapı, Ergenekonun avukatları CHP ve MHP, Geziciler ve diğerleri.. Çatı kalabalık, damdaki kemancı ise pek de oynanan oyunun farkında değil sanki!

CHP’nin “Çatı Adayı” olarak önerdiği ve MHP’den de kabul gören İİT eski Genel SekreteriEkmeleddin İhsanoğlu ismini açıklaması sonrasında, gazeteci Hulki Cevizoğlu Halk TV’den istifa etti. Bu da ilginç bir gelişme..

Sahi İhsan efendinin oğlu mu değişti, Dersimli mi, yoksa ikisi de mi değişti.. Hayırdır inşallah!

Bu konu daha çook konuşulacak, öyle anlaşılıyor. Selam ve dua ile..



1452 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası